שאלה על 2 סדרות LENOVO R / Z

4450gm

New member
שאלה על 2 סדרות LENOVO R / Z

שתי שאלות לגבי סדרת המחשבים : 1. יש שני סוגי כונני די וי די- צורב DVD-RW ו- צורב CD-RW פנימי משולב עם די וי די (COMBO) מה ההבדל ? הראשון לא יודע לקרוא סרטים אבל כן לצרוב ?? 2. כרטיס מסך - מה ההבדלים בין 2 במפרטים - Intel® Accelerator 900 ו-64MB DDR2 ATI X300 מה ההבדל??- 64 זה לא מעט מידי למחשב מסדרת המולטימדיה Z ? הורידו אותי מה- HP PAVILON ממגוון סיבות התקציב נשאר כ- 7500 אני מעוניין לקנות באילת כדי לחסוך מע"מ מאוד רציתי מסך רחב 15.4 אבל משום מה במפרט של ה- Z דווקא הכרטיס מסך נראה לי חלש אשמח להכוונה\ באם לרדת ממסך רחב ולקנות מחשב טוב יותר מסדרה מקבילה ?

לגבי הצורבים

שניהם יכולים לקרוא הכל. צורב DVD יצרוב על מדיות CD ו-DVD. צורב קומבו יצרוב רק על CD

יאיר B

New member
טוב,

1. DVD-RW יודע לקרא CD וגם DVD וכן יודע לצרוב על CD וגם DVD (בעצם עושה בכל עם כל המדיות). CD-RW משולב עם DVD (מה שנקרא קומבו במפרטים) יודע לקרא CD וגם DVD אבל לצרוב הוא יודע רק על CD. אין אפשרות בקומבו לצרוב על DVD. 2. הכרטיס של האינטל משתמש בזיכרון המחשב לצרכיו. כלומר: אם הוא צריך 128MB לשימוש שלו ובמחשב יש 512MB זיכרון, הכמות שתהיה למחשב בפועל היא : 512-128=384. יש בזה חיסרון בגלל הורדת כמות הזיכרון של המחשב, אם זה לא מספיק למחשב, הוא עובר לשימש ב-SWAP (זיכרון וירטואלי על ה-HD) ואז הוא נהיה איטי יותר. הכרטיס של ATI מכיל זיכרון יעודי שמשמש רק את הכרטיס. לכן הכרטיס הזה יהיה יותר מהיר (הזיכרון נמצא עליו והוא לא צריך לעבור דרך המחשב). 64MB זיכרון יעודי זה די הרבה. זה מספיק לרוב הדברים שרוצים לעשות (אני לא יודע מה יהיה עם המשחקים הכי חדשים - אני לא גיימר). אני יודע שסדרת Z זכתה להמון שבחים מכל מי שסיקר אותה. בטאגליין יש משהו על כרטיסי המסך של אינטל תקרא שםץ מסך רחב זה עניין של טעם אישי. מציע לראות אותו בפועל ואז להחליט (יש כאלו שאוהבים ויש כאלו ששונאים).

4450gm

New member
קישור + שאלה

קודם כל תודה על הסבלנות והתשובות המלאות נראה לי שהדגם המצורף יהיה מה שאלך עליו אם אני מבין נכון אז הצורב בו הוא גם צורב וגם קורא די וי די- האם הבנתי נכון ? ( כונן - DVD Multi burner . צורב די וי די ) הכרטיס מסך שמצורף בו יספיק ליישומים בסיסיים של פוטושופ ווידאו ? http://www.ecomtrade.co.il/eMall/product.asp?pc=74700 בעיתון של שבת הייתה פרסומת של באג מחשבים על סדרה 3000 של LENOVO מה היא?לא הצלחתי למצוא אותה באתר הבית ראיתי שהמעבד שם הוא intel core dou 1.8 יש למישהו קישור לכתבות ביקורת על סדרה Z ?

יאיר B

New member
יש להם טעות קטנה בטרקלין:

היצרן של המחשב הוא IBM ולא HP
ולעניין שלנו: הכונן שלו הוא אכן צורב DVD (שיודע לצרוב גם DVD וגם CD וגם יודע לקרא את שני הפורמטים). לגבי הכרטיס מסך: אני לא משתמש בתוכנות הללו, לכן חכה שיכנס מישהו שמשתמש בהם בפועל ויוכל אולי להעיד איך הכרטיס מסתדר איתם. הקטלוג הנ"ל נמצא מול העיניים שלי כרגע וראיתי את המחשבים של לנובו. הם מכילים את המעבד החדש של אינטל (עם הליבה הכפולה). זה מעבד יותר חזק מהרגילים שבהם אנו משתמשים כיום. אני לא יודע בדיוק מה זאת הסדרה הזאת, אבל לדעתי אלו סדרות שלנובו יצרה לפני המיזוג עם IBM (עוד לפני המיזוג עם IBM, לנובו הייתה היצרנית השלישית בגודלה בסין של מחשבים!). סקירה מתורגמת של ביקורת על סדרת Z של IBM: http://zombie.co.il/product.asp?artID=36

4450gm

New member
64MB DDR2 ATI X300

האם ניתן להגדיל את הכרטיס ל- 128 ATI כמה זה אמור לעלות ? לאיזה יישומים ה- 64 לא מספיק ?

Y. Welis

New member
בעיקר משחקים. גרפיקה דו מימדית

כמו רוב תוכנות האיור והשירטוט, לא תושפע מכמות גדולה יותר של זיכרון לכרטיס המסך (שאגב אינו ניתן לשינוי וייחודי לכל דגם).

למעלה