שאלה על ת"א לרנקה

מדובר בחוקים

לא כל מה שאפשרי מבחינת החוק הוא חכם, ולהיפך. אין הגדרה בחוק על מה מותר להסתכל ועל מה אסור להסתכל, לא בטיסה תחת VFR ולא בטיסה תחת IFR. מותר לי להשתמש ב-VOR בשאני טס VFR, ומותר לי לשמור את המטוס מאוזן עם האופק האמיתי כשאני טס IFR. כתבת שבטיסת VFR הטייס צריך אופק. אין דרישה כזו בשום חוק - וגם בפועל, במיוחד בארץ, הרבה פעמים פשוט אין אופק ויש הרבה אובך. אם הראות האופקית מעל מה שמוגדר (לדוגמה ב-Class G בארה"ב, צריך רק מייל אחד בשעות היום) - ברור שאין אופק בראות של מייל (ובגובה 6000 רגל גם אין קרקע כנראה), אבל חוקי לטוס VFR. יש הגדרה מדויקת של כמה ראות אופקית צריך, מה המרחק מעננים, ובארץ גם הגדילו ועשו וקבעו שצריך קשר עין עם הקרקע - אבל אין דרישה לאופק בשום מקום. לגבי "רפרנס חיצוני כלשהו" - שוב, אין הגדרה בחוק מה הרפרנס הזה, ואם יש כזה. מותר להשתמש במכשירים כעזר בטיסת VFR, ובפועל ברוב טיסות ה-IFR יש תנאי מזג אויר של VMC, ולכן גם יש רפרנסים חיצוניים (אופק, קרקע, שמש, כוכבים וכו'). ספציפית בחוק מותר לטייס לרשום בלוגבוק שעות מכשירים, כאשר הוא מטיס את המטוס אך ורק "by reference to instruments" (אחרת יש לו רפרנסים אחרים, והכוונה כנראה לא לרגליים של הנוסעת לידו). איך טייס שאין לו הגדר מכשירים יכול לטוס בלי אופק? בלי שום בעיה. חוץ מזה, זה שאין לטייס הגדר מכשירים לא אומר שהוא לא יודע מה זה אופק מלאכותי או מד פנייה או VOR - הוא אולי לא מאוד מיומן בשימוש בהם, ועלול (ויש אומרים כי זה יקח לו בממוצע 30 שניות) להיכנס לצלילה ספירלית כאשר הוא נכנס ל-IMC מלא ואין לו שום רפרנס חיצוני (החלון "לבן"), ואולי תהיה לו בעיה יותר גדולה אם הוא יאבד ואקום ולא יהיה לו אופק ומצפן ג'ירו, אבל זה לא אומר שביום אביך מאוד שבקושי רואים כמה ק"מ הוא לא יוכל לקחת את המטוס ולטוס לקפריסין תחת VFR.

YHS

New member
הרבה מלל. ואין תשובה

לשאלה הפשוטה ששאלתי. בעיקר התפלפלות עם הרבה אותיות באנגלית. טייס שאין לו הגדר מכשירים צריך לראות אופק. נקודה.

tcu6

New member
מעל פני השטח- הגובה שלך ביחס לקרקע ולא גובה

מוחלט מעל פני הים.

lir67

New member
אז איך עושים את זה?

אני נניח מגיש תוכנית משדה דב ללרנקה, ממריא וטס לכיוון לרנקה? האם יש חילופי קשר רדיו בדרך? מתי אני קורא ללרנקה?

davidfainshtein

Member
מנהל
"אם אני לא טועה"

אתה מועבר לבקרת ניקוסיה ב-VELOX. לגבי ה"איך" אתה תופס כיוון מגנטי לעבר קפריסין וטס להנאתך. יש לך GPS? אז החיים שלך עוד יותר קלים.

lir67

New member
איך אני יודע שהגעתי אליה?

זה מעל ים לא? ע"י מדידת מרחק?

אבירן171

New member
איתי!!! פעמיים שלוש פעמיים לחצתי בטעות על

העיגול של פתיחת דף חדש... פעם הבאה, בבקשה, תכתוב לפחות מילה... בברכה, אבירן..

למעלה