שאלה על תשלום למתווך

אתה מדבר לא לעינין ...

אם היא לא חותמת לך - אתה יכול רק ל"חלום" על דמי תיווך.

גילה 85

New member
שאלה על תשלום למתווך

אני מחפשת דירה לקנייה, ברור לי שאם אני פונה למתווך אני צריכה לשלם לו כי הוא מחפש לי את הדירה, מוצא לי מחיר טוב וכו´ אבל אם אני מחפשת דירה ומתקשרת למודעות בעיתונים ושם עונה לי מתווך האם גם אז אני צריכה לשלם? כי ראיתי דירה שמוצעת על ידי מתווך אבל אני מצעתי את המודעה בעיתון והוא דורש שאחתום על כך שאשלם לו דמי תיווך של 2%. ברור לי שבתור קונה כיום אני יכולה להתמקח איתו על האחוזים, אבל למה בכלל אני צריכה לשלם לו? לא אני פניתי אליו שימצא לי את הדירה אלא בעל הדירה! המתווך לא מחוייב לי בכלום. אין לו שום אינטרס להשיג עבורי מחיר טוב אלא להפך אז על מה בדיוק אני משלמת לו? האם זה לא הוגן שאני צריכה לשלם לו כשהוא עושה עבודה לבעל הדירה? במקרה כזה הרי המתווך לא באמת יכול להיות נטרלי ולתמוך בשני הצדדים?

ERA victory

New member
שלום רב לך גילה!

אם את מתקשרת לעיתון (אחד מאפשרויות הפרסום שלך מתווך) ועונה לך מתווך יש לך 2 אפשרויות או לבים את השיחה כי אינך מעונינת בתיווך או לעבוד עם המתווך.בתור קונה את יכולה להתווכח על דמי התיווך ! בהחלט! אם מצאת את הדירה ללא המתווך זכותך לגשת לדירה לבד !אם הגעת לדירה דרך המתווך אין זה מענינך אם בעל הדירה פנה אל המתווך או שהמתווך פנה לבעל הדירה מכיון שאסור למתווך ליצג את בעל הדירה ללא הסכמתו המפורשת !בכתב! לגבי היצוג הכפול האם פעם שאלת את העו"ד האם זה הוגן שהוא משמש בתפקיד כפול ? והרי אולי יתגלה סכסוך ואז הוא יתבע צד א כנגד צד ב ומשניהם הוא קיבל כסף?נכון שיש קצת בעיתיות אך מתווך הגון וישר ידע לעשות עבודתו בצורה שלא תפגע באף אחד מהצדדים(והרי לטנגו צריכים 2)כנ"ל לסגירת עסקה! אז למה המתווך לא יכול להיות ניטראלי? מקווה שעניתי בצורה מכובדת שהסבירה במקצת על שאלותיך!

גילה 85

New member
אני עדיין לא מבינה

נכון שזכותו של המתווך לדרוש איזה סכום שהוא רוצה וזכותי במקביל לנסות להגיע איתו להסכמה על כמה שפחות. ואני מסכימה איתך שלמתווך יש הרבה הוצאות עבודה וכו´ אבל פה אני עשיתי את העבודה אז על מה בדיוק אני משלמת? איזה תמורה אני מקבלת מהמתווך? נראה לי ניגוד אינטרסים שהמתווך יתווך את שני הצדדים ויקבל משניהם עמלה. וברור שגם במצב שלוקחים עורך דין אם לכל אחד מהצדדים יש אינטרס אחר (ופה לי יש אינטרס לשלם כמה שפחות ולבעל הדירה שאני אשלם כמה שיותר) אז ברור שהם לא יקחו את אותו עורך דין. איך אני יכולה לסמוך על מתווך שאני לא יודעת כמה הצד השני משלם לו ו"בעד מי הוא"? חוץ מזה שבגדול במקרה הזה יש למתווך אינטרס שאני אשלם כמה שיותר כי זה מגדיל לו שתי עמלות. לא נראה לי הוגן לתווך את שני הצדדים ולא נראה לי שאפשר להיות באמת הגון וחף מאינטרסים לצד זה או אחר במצב כזה. ועל תשכח שאם כבר עושים אנלוגיה לעורך דין כשאני שוכרת עורך דין אני מחליטה אם אני רוצה שהוא ייצג את שני הצדדים או רק אותי, ופה "כופים" עלי לקחת את אותו מתווך

באמת מעצבן

לא בטוח שאת חייבת לשלם לו בכלל. יצרת כבר קשר עם בעל הדירה? תנסי לסגור בלי המתווך הזה מקסימום יתבע אותך.

ERA victory

New member
לא כופים עליך שום דבר!!!

ומה לא הבנת בדיוק ?הגעת לבעל הדירה לבד ? תכנסי ותסגרי איתו את העסקה מה את לא מבינה?לא הגעת לבד תשלמי למתווך .לא נראה לך הוגן אל תתעסקי עם המתווך מה לא ברור יותר מזה ? מה ?אני לא מבין מי מכריח אותך לעבוד עם מתווך?הרי כל הענין הוא שאם את לא רוצה לעבוד עם מתווך את לא מוכרחה! תגיעי לדירה לבדך ,ותנהלי את כל המשא ומתן לבד מה יותר פשוט מזה ? רק כל החוכמה להגיע לדירה לבדך!!!! והכי חשוב אם אין לך אמונה במתווך אז לא לעבוד איתו!לא תמורת 0.5% ולא תמורת 21% נקודה מה לא ברור כאן ? ובקשר למחיר הדירה אזי תעשי לבד את החשבון שאם דירה נמכרת ב152000 או 148000 ההפרש באחוזי התיווך קטנים!לא משמעותיים,ולא על זה המתווך יפוצץ עסקה!וד"א מטרתו של המתווך להוריד את המחיר כך שיהיה מקובל על 2 הצדדים כדי שתסגר עסקה! ואם בכל זאת לא בא לך אז אל..........! ומקווה אני שדיון זה הוא באמת לענות על חששות וספקות שיש לך ולא כמו משתתשף נוסף בדיון זה שכל מטרתו לנגח את העוסקים במקצוע זה!

וודאי שאינך יכול לכפות ...

אבל בוא תנסה לשכנע את הגברת למה לקונה כדאי לעבוד עם מתווך (מבלי לציין שדרכך היא תשיג את נכס חלומותיה במחיר נמוך ממה שתשלם בלעדיך). ואל תספר גם כמה אתה הוגן, הגון ואוביקטיבי (את זה אנו יודעים) - אלא התייחס למתווך הממוצע מ"תיווך יוסי" באשדוד ועל תדמיתו בעיני חלק מהציבור כפי שבאה לידי ביטוי מפעם לפעם בפורומים. אתה יודע שכבר זמן מה אני מנסה לקדם דיון רציני ומעמיק בנושא (לא כדי לנגח את המתווכים אלא כדי לקדם את מעמד המקצוע) - אך לא הצלחה מרובה. יום יבוא ותבינו שחייבים לעשות "מהפכה" בתפיסת תפקידו של המתווך בשוק. עובדה שבארה"ב (שכל הרשתות מתגאות שהם נולדו שם) השיטה עובדת לגמרי אחרת. ואם לא בא לך להכנס לדיון הזה - אז לא ...

א ל ו ן פ

New member
פשוט מאד

אם תשתמשי בשרותי המתווך ותחתמי לו על התחייבות תצטרכי לשלם לו כמו לכל שרות.אם תגיעי לדירה בעצמך לא תצטרכי לשלם. בכל מקרה זכותו של בעל הדירה למכור אותה דרך מתווך וזכותך לא לקנות את הדירה בגלל המתווך. יש מתווכים שמוכנים לקחת דמי תיווך רק מאחד הצדדים-זה שהזמין את השרות. אם בעל הדירה יראה שאין קופצים בגלל דמי התיווך יכול להיות שיקח על עצמו את מלוא התשלום-תלוי כמה הוא לחוץ

יש משהוא בדבריך ... אבל ...

המתווכים מעדיפים כנראה לטמון את הראש בחול ולא להתמודד עם הבעיה שהעלית. זו השיטה בארץ וכל עוד היא לא תשתנה אין מה לעשות, וכל אחד צריך להחליט אם הוא רוצה לעבוד דרך מתווך או לא. השיטה יוצר בעיה של קונפליקט "נאמנות" של המתווך כלפי המוכר או הקונה. לקונה אומרים המתווכים "דרכי תשיג את המחיר הזול ביותר (מחירי שחיטה בשפתם)" ולמוכר אומרים "דרכי תמקסם את המחיר - בעיקר אם תיתן לי בלעדיות ותאפשר לי לחשוף את הנכס ללא הפרעה". היו כבר בפורום דיונים בנושא ודיונים נוספים בפורום הנדל"ן והמתווכים של וואלה - לצערי, ללא התקדמות ממשית. במקום להבין שיש כאן בעיה יסודית מעדיפים המתווכים לטמון את הראש בחול ולהתעלם ממנה. כמוך כמוני - כקונה איני רואה מספיק סיבות טובות להעזר בתיווך, לאל אם כן לא מצליחים להגיע לבד לנכס המבוקש (מקרים די נדירים לדעתי).

בית משפט לעומת מגשר

המתווך בארצנו הנו מתווך [מגשר] ולא מיצג צד זה או אחר הוא איננו מחויב לצד זה או אחר אלא לעזור בסגירת עיסקא הוא אמור להיות כלי בעזרתו תמצא דירה אשר תתאים לך ככל האפשר [וכמעט כל מי שקנה דירה יודע שהיה עליו להתפשר ממלוא רצונותיו כמו כן עליו לעזור לך בסקירת השוק מה קיים בו ומה אין יש לו תפקידים נוספים שלא בהכרח תשתמש בהם אך היות והתשלום הוא לפי הצלחה ולא לפי מידת העבודה [כל המעונינים לשלם לפי שעות מוזמנים להכריז על כך] הרי ששכ"ט אינו נקבע לפי מידת העבודה [כי הרי הוא יכול לעבוד גם הרבה מאד ולא ישוחלם לו גרוש] מצב התיווך בארץ ישתפר כאשר המתווכים יראו עצמם נותני שרותים ויתנהגו ככאלו עם כל הערצתכם את ארה"ב אני דוקא לא היתי ממהר להעריץ מצב זה בארה"ב התווך מיצג את המוכר והוא לבדו משלם לו [יותר מאשר שני הצדים יחדיו בארצנו] התוצאה של זה היא שהמתווך בתפקידו איננו מתווך כי אם מוכר לכל דבר וענין וכל מטרתו היא אחת למכור [לוקשים?] יש על כך מספר סרטים באורך מלא וקשה לומר שהמתוכים מוצגים בהם באור חיובי [כך לדוגמא "מוכרים" ללקוח על "מבצע" ומנסים "להדביק" לו רכישה נסו לחשוב על צורת המכירה של יחידות הנופש בארצנו ותבינו מה יכול לקרת כאשר מיצגים צד אחד בלבד בהחלט יש בעיה שהמתוכים אוהבים לגבות משני הצדדים ובפועל הם רחוקים "מליצג" לפחות צד אחד לא מעט פעמים

מתווך כמגשר ...

הצגת המתווך כמגשר היא לדעתי רעיון יפה ודי נכון. השאלה אם כך הדברים עובדים בשטח. האם כשמתווך מנסה לשכנע קונה להשתמש בשרותיו הוא מציין זאת?

זוהי המהות של מתווך בארץ

בתכלס תפקידו עבור הקונה היא למצוא דירה שתתאים לו ולמוכר תפקידו למצוא רוכש לדירתו אבל אין הוא מתפקד כמיצג צד אחד [זה או אחר] אלא כמגשר בין הצדדים הרי גם אם מצא דירה עבור הקונה או רוכש עבור המוכר הרי אם לא יגיעו לעמק השווה כאילו לא עשו כלום בדיוק כתפקיד המגשר בפתרון סכסוכים [כאן ה"סכסוך" הוא על מחיר תנאי תשלום וכו] אינני חושב שחובה עליו לציין זאת כי לא עבור זה הנך משלם לו אבל רק בדרך זו הוא יעשה תפקידו נאמנה וגם יצליח בעבודתו וגם יגרום לכך שיגועו אליו לקוחות נוספים על ידי הפנית לקוחות [גם אם לא עשו עיסקא דרכו] והרי אין טוב יותר מלקוחות ממליצים להתפתחות עסק המצב כיום די שונה וגם החברות מחו"ל לצערנו כל שענין אותם הוא הכסף של הזכיונות ולא איכות ונורמות עבודה אני חושב שדוקא אצל מתווכים שכונתיים יש סיכוי לקבל בדרכ כלל שרות טוב היות ופרנסתם מגיעה מהשכונה בה הם עובדים ולצורך כך הם חיבים יחסים טובים עם הדירים ובעלי הדירות בשכונה

ERA victory

New member
מה אתה יודע על נורמות עבודה

ברשת נדל"ן? האם אתה יכול לעשות הכללות? האם עבדת פעם ברשת נדל"ן? האם לדעתך יכול מתווך שכונתי לעשות את העבודה שרשת נדל"ן עושה? האם אתה יודע על מערכת ההפניות ברשת נדל"ו ,בארץ ובחול? האם ראית פעם איך סוכן נדל"ן ברשת שלי מקבל דירה בבלעדיות ומה הוא עושה ? מסכים אני איתך על רוב דבריך אך בסופם אתה טועה ובגדול!! ואם לא שכנעתי אותך אתה מוזמן להכנס לאחד מסניפי ERA ונסביר לך את כל ההבדל בין מתווך שכונתי (שיכול אגב להיות אדם ישר חרוץ וסוכן טוב)לבין רשת נדל"ן עם איכות עבודה,נורמות התנהגות ועבודה,ושירות באמת כמו שצריך להיות. וד"א גם סניפי רשתות יושבים לפעמים בשכונה וחיים ביחסים נהדרים עם התושבים.

כלום...

אני לא צריך לעבוד ברשת לצורך כך אני מכיר סניפים מסוימים של רשתות מסוימות ואשר כתבתי נכתב על סמך הכרות זו הרי הכרתי האנשים ודרכי עבודתם.... והכרתי גם אחרי שהצטרפו לרשת..... ויש כאלו שהכרתי רק אחרי שהיו כבר ברשת.... יש לקוות שהרשתות יקפידו על רמת העבודה בתכלס הן לא עשו זאת כאשר מכרו זיכיונות יתכן והגישה היתה : ראשית נמכור ונרויח ואח"כ ננסה להכניס תרבות זה עדין לא ישנה את העובדה כי לא נעשתה כל סלקציה במכירת הזכיונות ומכרו לכל דורש

ERA victory

New member
ואני מוכן לחתום לך שלא מדובר ב

אף אחד מסניפי ERA נכון? לגבי רשתות אחרות אני לא מכיר ולכן לא אגיב.

בוא לא נגזים ...

השם לא משנה בכלל - אני מאמין שחתך המתווכים בכל הרשתות פחות או יותר זהה. תקן אותי אם אני טועה - הלא אין סלקציה ממשית את מי מקבלים לרשת ואת מי לא.

ERA victory

New member
ותשאל את יהודה ברוך אם הוא לא עושה

סלקציה לפני מכירת זכיון נדל"ן

רכישת דירה ומתווך

אם את יכולה לפנות ישירות לבעל הדירה, אין לך צורך במתווך. אם את לא מצליחה למצוא דירה כלבבך, אין מניעה שתפני לקבל שירותי תיווך. מאחר וקיים שפל מתמשך בשוק הנדל"ן, הרי שמדובר בשוק של קונים, אל תתביישי להתמקח. המחיר המקובל שמשולם ע"י קונים הוא 1% בתוספת מע"מ. באזורים שבהם יש היצע גדול של דירות, ניתן להשיג מחיר נמוך יותר. זאת ועוד, רק מתווך בעל רשיון מטעם משרד המשפטים, רשאי לגבות דמי תווך במכירת מקרקעין וזכות זו כפופה לכך שנחתם הסכם תיווך בין הצדדים והדירה מופיעה כדירה שהמתווך הציג. להבדיל מהמתווך שאמור להשיג מחיר מירבי למוכר ומחיר מינמלי לקונה, לעורך הדין המיצג שני צדדים אין את הדילמה הזו. עו"ד המיצג שני צדדים, אמור לגרום שהמוכר יקבל את התמורה והקונה את החזקה והבעלות או החכירה. במקרה של סכסוך בין הקונה למוכר, מנוע עוה"ד המטפל מטעם הצדדים, ליצג צד אחד נגד משנהו.

למעלה