שאלה על תמיכה...בIVF

שאלה על תמיכה...בIVF

שלום לכולן, האם מישהי חוותה כאבי אנדו' מתמיכה אחרי החזרת עוברים בתהליך IVF. אני מקבלת 3 פעמים ביום פרוגינובה ואוטרוגסטן(נרות) מיום השאיבה ומרגישה מעין לחצים באזור הבטן התחתונה וכאבי אנדו' שאצלי מורגשים בעיקר באזור האגן והרגליים. אני פשוט כל כך חוששת שאם כרגע אני מרגישה את התחושות של האנדו' כמה ימים אחרי ההחזרה אז מה יהיה... ואולי זה רק מהתמיכה... טוב קצת מבולבלת אשמח לעזרתכן, תודה, רעננית

liatsw1

New member
חלק מהכאבים מוכרים

בס"ד את הפרוגינובה חשוב לקחת אחרי אוכל. זה עובד חזק עם נערכת העיכול. מנסיון ללא אוכל יש לחצים חזקים בבטן עליונה (גם באיזור הסרעפת) ובבטן תחתונה. גם כשלוקחים עם אוכל - יתכנו לחצים, אך יחסית חלשים יותר. מעבר לכך שמינון של 3 פרוגינובה נחשב יחסית גבוה ולכן יש השפעה על מערכת העיכול. כאבים ברגליים גם מוכרים, רק לדעתי זה מההורמונים. כשהיו מתחילים כאבים באגן ידעתי שהתמיכה לא מספיקה ויש ירידה של פרוגרסטרון. לכן תמיד לאחר החזרה הייתי עושה בדיקות דם ובודקת את רמת הפרוגרסטרון ובמידה והיה נמוך הרופא היה נותן לי חיזוק רציני יותר (6 נרות ביום של אנדומטרין. ניסינו זריקות גסטון - אך התברר שאני אלרגית להן) מקווה שעזרתי, בהצלחה.

למעלה