שאלה על תיבת טקסט

cohea15

New member
שאלה על תיבת טקסט

האם ניתן בVB לתת לתיבת טקסט בכל פעם שהטופס ניטען מחדש רצף מספרים בין 1 ל 14 כל פעם בסדר שונה ואז לתת סריקה לכל אותם 14 מספרים ולהגיד בעצם לסריקה כל פעם תבדקי מספר (מהתחלה לסוף כמובן) ותבדקי עם המספר שווה נגיד 1 אז תתטעני תמונה מספר 1 ואם המספר שווה 2 אז שתטען תמונה מספר 2 וכך הלאה וברגע שיש התאמה לעבור למספר השני הבעיה שלי היא בכל פעם הרי המספר יהיה שונה ולכן הסריקה כל פעם תארך הרבה זמן וכתיבת הקוד כתוצאה מכך תיהיה גדולה מכיוון שעל כל מספר מבין ה14 האלה יש 14 אפשריות שונות לטעינת התמונה כי כל פעם יצא מספר אחר בקיצור האחרי כל הכאב ראש איך ניתן לעשות סריקה כזאת בלי הרבה קוד ושהקוד יבוצע מהר תודה על העזרה מראש

cohea15

New member
חושב שמצאתי משהו תעזרו לי לברר

אני יצהיר על משתנה i ואז הרשום כך dim i as integer for i = 1 to 14 if i = "1" or "2" or "3" or "4 ' or"5" or "6" or "7" or "8" or "9" or "10" or "11" or "12" or "13" or "14" then image1(0) = _ loadpicture("c:\pic\i.bmp") end if ואז במקום לקחת מספר ידועה מראש של תמונה הוא בעצם יקח את המספר שאליו שווה המשתנה i בצירוך הסיומת ייתן לי בעצם את שם התמונה אני חושב שזה נכון צריך עזרה בבירור תעזרו לי עם זה לא נכון ועם נכון גם תגידו

cohea15

New member
עזרה בקוד הבא

dim i as integer for i = 1 to 14 if i = "1" or "2" or "3" or "4 ' or"5" or "6" or "7" or "8" or "9" or "10" or "11" or "12" or "13" or "14" then image1(0) = _ loadpicture("c:\pic\i.bmp") end if לא מתייחס ל I כמו מספר אלא אות כך נראה לי ולכן כל פעם אני מקבל שגיאה ש I נקודה BMP לא נמצא בנתיב שרשמתי כלומר בתייקיה PIC הרעיון שלי היה לתת סריקה ל I כל פעם שיבדוק למה I שווה ואז שמתי את ה I במקום של הנתיב במקום השם תמונה המקורי וכך בתייקיה PIC יש 14 תמונות שממוספרות מ1 עד 14 אז עם I יצא 7 אז לטעון תמונה מספר 7 ה I למעשה מייצג את מספר התמונה שעליו לקחת מהתייקיה פיק ולטעון לטופס משום מה יש בעיה בקוד מציג את ההודעה RUN TIME EROOR 53 FILE NOT FOUND C:\PIC\I.BMP

מחרוזת

i מוגדר כ- integer. הגדר משתנה מסוג string שיכיל את שם הקובץ לדוגמה: dim s as string s = "c:\pic\" & cstr(i) & ".bmp" מקווה שהבנת וגם ב- IF זה לא נכון כי זו השוואה בין 2 type -ים. הגדר משתנה מסוג string ועליו תבצע את ה-IF כאשר משתנה זה יהיה a=cstr(i) מקווה שהבנת עם הסוגריים

cohea15

New member
תוכל בבקשה להסביר את החלק הזה

גם ב- IF זה לא נכון כי זו השוואה בין 2 type -ים. הגדר משתנה מסוג string ועליו תבצע את ה-IF כאשר משתנה זה יהיה a=cstr(i) לא הבנתי בדיוק למה התכוונת פה תוכל אולי לתת דוגמא כמו בחלק הראשון למעלה תודה רבה מראש

מנסה להבין

אני מנסה להבין אותך אבל לא כ"כ מצליחה. בשביל מה התנאי בלולאה? הוא מיותר. הלולאה הנכונה צריכה להיות: dim str as string for i = 1 to 14 str= cstr(i) image1(0) = loadpicture (c:\pic\" & str & ".bmp") next מקווה שעזרתי.

למעלה