שאלה על תחליפים

elinoket

New member
שאלה על תחליפים

ראיתי לא מזמן את ההרצאה של גארי יורופסקי...
בהרצאה הוא מעלה המון המון תחליפים לחלב, בשר וגבינה.
אין לי ספק שקיים מגוון עצום בארצות הברית, אבל רציתי לדעת אם יש כזה מגוון (או לפחות חלק ממנו) גם בארץ?
אני לא מעריצה גדולה של טופו וטעמתי לא מזמן רצועות עוף מסויה שאימי הכינה וזה לא היה טעים בכלל!
למישהו יש רעיונות?
כמובן שהאידיאל הוא אם יש משהו בסופרים הרגילים כי אין חנויות בריאות או טבע באיזור שאני גרה... (שדרות למי שתוהה)

תודה רבה מראש!

דידו24

New member
בסופרים הגדולים יש בעיקר טבעול

שכל המוצרים שלהם צמחוניים, מלבד 3 אם אני זוכרת נכון שטבעונים.
בעדן טבע מרקט אישית מצאתי הכי הרבה תחליפים, אבל זה עדיין איפה בים לעומת ההיצע העצום שיש בחול...)-:

elinoket

New member
הבעיה עם טבעול שזה תעשייתי...

מעניין אם אפשר להכין שניצל תירס לבד

ladybug6

New member
היי, בנוגע לתחליפים

לצערי אין לנו בארץ את המבחר שיש בארה"ב, אבל האמת היא שאין שום צורך להתבסס על התחליפים האלה (שברובם לא בריאים ויקרים גם ככה). יש טופו ומוצרי סויה שמנסיוני - ברגע שלומדים להכין אותם טעים הם ממש אחלה. לפחות הטופו. את הפתיתי סויה אני מודה שלא הצלחתי לאהוב.
יש חלב סויה, אורז, שקדים, שיבולת שועל.. ולכל אחד יש גם כמה סוגים. ממליצה לך לנסות את של אלפרו בטעם טבעי או בטעם וניל, או של תנובה במתיקות מופחתת. בקפה חם החלב פחות טעים אבל אפשר להתרגל אליו. בקפה קר הוא מצוין! וגם עם קורנפלקס.
גבינות: יש גבינת סויה של "טופוטי" שהיא טובה לטעמי רק בתור בסיס, למשל להוסיף לה תבלינים או זיתים קצוצים או להשתמש בה כמילוי או משהו כזה. ככה בפני עצמה היא לא מדהימה, אפשר אולי לשים שכבה דקה על פרוסת לחם ועל זה ירקות או להוסיף ממרח פסטו למשל. מעבר לזה יש גבינה צהובה מסויה של טופו יפני שהיא לא לגמרי נמסה בכל מצב אבל בטוסט אומרים שהיא טעימה (רק יקרה..). יש לטופו יפני גם ממרחי גבינה אבל לא ניסיתי אותם.
עוד דברים מוכנים: לטבע דלי יש מוצרים מוכנים כמו שווארמה מתובלת מסויה, בורגרים טבעוניים, ארוחות מוכנות ועוד. אפשר למצוא בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן או עדן טבע מרקט.
לטבעול יש רק 3 מוצרים טבעוניים: חטיפי הברוקולי, הכרובית, ומוצר שנקרא "טחון מהצומח" שהוא מצוין ויש אותו ברוב הסופרים, הוא משמש כמו בשר טחון למשל בבולונז או מילוי של ממולאים. וגם טעים.
אפשר לקנות גם פלאפל קפוא מוכן, יש חטיפי תפו"א וירקות בציפוי של חברה כלשהי ששכחתי את שמה, יש סיגרים במילוי תפו"א שאפשר לקנות ועוד כל מני מוצרים, רק צריך לבדוק רכיבים לפני.

זה בצד של ה"מוכנים".
מצד שני, אפשר די בקלות להכין ממרחים דמויי גבינה מאגוזים, בהנחה שיש לך בלנדר או בלנדר מוט. גבינת שקדים, קשיו, מקדמיה. אפשר להכין יוגורט מחלב סויה או מקשיו.

ודבר אחרון למחשבה:
הדבר היותר נכון ובריא לעשות הוא לא לחפש תחליפי גבינה, אלא אלטרנטיבות שאפשר לאכול במקום הגבינה. כמו טחינה, חומוס, ממרחי קטניות, ממרח פסטו, ממרח פלפלים, ממרח לימון כבוש, ממרח אבוקדו, ממרח קישואים ונענע, חצילים ואגוזים. את הגרנולה אפשר לאכול עם חלב סויה, יוגורט שמכינים בבית או רסק תפוחי עץ. לסלט אפשר להוסיף טחינה או ריבועי טופו קטנים שהושרו בלימוץ מלח וזעתר (יוצא כמו בולגרית). וכן הלאה :)

ממליצה לך לחפש מתכונים בגוגל וגם להציץ בבלוגים של בישול טבעוני, ותראי שיש עולם ומלואו אחרי הבשר והגבינות. ולא צריך להיות שפים מדופלמים או לבלות ימים שלמים במטבח בשביל זה :)

Not All Me

New member
אני חושבת

שבהרבה מאכלים טבעוניים, צורת ההכנה היא העיקר. טופו יכול להיות מגעיל או מוצלח מאוד, בהתאם לאופן שמכינים אותו. כנ"ל לגבי סייטן, כנ"ל לגבי רצועות סויה ופתיתי סויה.
טופו למשל תופס טעמים היטב, ואני מאוד אוהבת אותו בתוך מרינדה טובה, וכשהוא עובר הקפצה קצרה בלבד (אחרת הוא הופך להיות צ'ואי. יש מי שאוהב אותו כזה, אני מאוד לא).
וזה נכון גם לגבי פתיתי הסויה - כשקונים אותם הם פשוט פתיתים יבשים שלא נראים אפילו כמו אוכל. אחרי השריה ותיבול נכון, הם מקבלים מרקם וטעם ומשתלבים נהדר בכל מיני תבשילים, כאלה שגם לא טבעונים מוכנים לאכול בשמחה.
יותר מהכל זה עניין של ניסוי וטעיה.
ולכן, העובדה שעדיין לא יצא לך לטעום טופו שאהבת, או שלא מצאו חן בעינייך רצועות הסויה שאימא שלך הכינה, היא די חסרת משמעות. כמובן, יכול להיות שבסופו של דבר תגיעי למסקנה שאת פשוט לא אוהבת טופו, למשל, וגם זה בסדר - כי יש הרבה אפשרויות אחרות. אבל לא כדאי לפסול מיד, אלא לנסות ולנסות שוב.

אני רואה שהמטבח לא זר לך וזו התחלה נהדרת, כי זה אומר שאת יכולה להסתדר גם בלי מגוון רחב מדי של תחליפים, ולהסתפק באלה שכן אפשר לקנות בסופר כדי להכין מהם מטעמים
. את יכולה לקנות טופו (אותו באמת אפשר למצוא בכל מקום), להניח אותו במרינדת העוף האהובה עלייך למשך שעתיים+- ולהקפיץ אותו קלות עם ירקות. את יכולה לקנות טחון מן הצומח של טבעול ולנסות לשלב אותו בקציצות או ברוטב בולונז טבעוני. את יכולה לקנות מוצר מוכן - למשל שווארמה סייטן של טבע דלי, ולנסות להכין אותה לפי ההוראות (אני חושבת שבסופרים הגדולים כן מוכרים אותה, יצא לי לראות אותה בשופרסל). כמובן וכמובן שאת יכולה לבקר בבלוגים טבעוניים ולשאוב משם רעיונות.
הדבר הכי חשוב הוא לבוא בראש פתוח ולהיות מוכנה ללמוד - גם את חומרי הגלם החדשים, וגם את עצמך.
בהצלחה
.

למעלה