שאלה על תזונה

שאלה על תזונה

מישהו יכול להסביר לי בבקשה את החשיבות של דגי ים צפוני עמוק בתזונה שלנו מאפיין אותם אם מישהי יכול לפרט אודה לו. לא הצלחתי למצוא חומר על זה בשום מקום
. הבנתי חלק אבל לא הכל כמו שלמשל הם נמצאים עמוק בקרקעית והם לא חשופים לכל מיני רעלים מאשר אלה שנמצאים בחלק העליון או בבריכות הדגים למשל.

בובי

New member
היתה על זה כתבה מעמיקה בYNET

בשמן דגים יש אומגה שלוש העוזר לניקוי הדם ועוד חומרים העוזרים לתפקוד המוח לינק ראשון http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2701514,00.html ויש עוד פשוט שם הדגים ניזונים מפלקנטון שעשיר בחומרים טובים מקווה שעזרתי

תודה רבה ../images/Emo140.gif

אני פשוט עושה עבודה על תזונה ושובר ת'ראש לא מצאתי חומר בשום מקום רק מתכונים ולכאורה השאלה הזו פשוטה ביותר אבל אני רוצה תשובה מפורטת יותר .

אדומה2

New member
אומגה שלוש

הממברנות של כל התאים בגוף מורכבות בין השאר מחומצות שומן, אומגה שלוש ואומגה שש (אם אני לא טועה...). היחס שאמור להיות בין אומגה שלוש לשש הוא 1:1. יש מקומות בעולם שהיחס הזה נשמר, למשל אלסקה- ובאמת באלסקה התזונה מורכבת על טהרת הדגים של מים קרים (אבל יש להם בעיות אחרות כמו דיכאונות מחוסר סרוטונין למשל, הדיכאונות שםם מופיעים בתדירות גבוהה מאוד)- אבל בישראל למשל, היחס עומד על 1:40. על ידי נטילת מוצרים שמעשירים את האומגה שלוש בגוף, ניתן לעזור לגוף להגיע לאיזון בין האומגות, וכמובן על ידי תזונה עם דגש על דגים- סלומון למשל. ותודה לראול שהביאני עד הלום.

למעלה