שאלה על תות שדה

שאלה על תות שדה

יש לי תות שדה שמצמיח פרחים ומהפרחים יוצאים תותונים קטנים (וקצת מעוותים) והם נשארים ככה ולא מתפתחים לתותים לתפארת. מישהו יודע משהו?

רוני ב1

New member
שתלת מוקדם מדי

חנטה בטמפ לא מתאימה תגרום לעוותים בפרי. תלוי כמובן באיזה זן מדובר, ויש אולי גם זנים שמיועדים לזמנים חמים יותר. אבל זה לא נשמע סביר. תראה אני רק מסיק מסקנות בקטע הזה אבל, חקלאי התות היו משלמים הרבה כסף על טכנולוגיה שהיתה מוציאה להם תותים מוקדם ככל האפשר. אתה מדבר על תותים עכשיו. היית מליונר אם היית מוציא תותים תקינים (אפילו בכמויות קטנות, לא היו מדברים איתך על כמות יבול, רק איכות), כי היו משלמים לך על אפשרות להקדמה. זה לא הזמן לקבל פרי. הפירות הבאים ילכו וישתפרו עם הזמן.

../images/Emo50.gif

אפשר להתחיל לשתול תות שדה ממחצית ספטמבר (זנים מבכירים בלבד) וההנבה תתחיל, בד"כ, בסוף נובמבר. העונה האופטימלית לשתילה של מרבית הזנים היא ממחצית אוקטובר וההנבה תתחיל במחצית הראשונה של ינואר (בתנאי הגידול החקלאי הנפוץ)ושיאה במהלך חודש מרץ.

זה לא ששתלתי עכשיו

זה שתול ונמצא עוד מהקיץ אבל פשוט הפרחים פורחים ויוצאים פירות אבל קטנים ומצ´וקמקים. ופשוט תהיתי, בכל אופן יש לי סבלנות לחכות לקיץ

רוני ב1

New member
תקרא את סבא של עדו.

מה שכתב זה, אברבו ואברבו. תות שדה צמח רב שנתי. מחסלים את הגידול בסוף עונה, רק בגלל שלא משתלם לגדל אותו בעונה שאינו מניב פרי סחיר. התות מניב פרי סחיר בעונה, שסבא של עדו פרט.

למעלה