שאלה על תואר שני

• פותח הנושא vicz
  • פורסם בתאריך

vicz

New member
שאלה על תואר שני

היי פעם ראשונה שלי פה הגעתי בעקבות התלבטות אני מקווה לסיים בזמן הקרוב תואר ראשון במדעי המחשב האם לחפש עבודה במשרה מלאה ולעשות תואר שני אם וכאשר יסתדר או לחפש עבודה במשרה חלקית ולהתמקד בתואר שני? מה נחשב יותר בעיני המעסיקים? האם תואר שני חשוב או שראשון+ ניסיון רלוונטי זה מספיק? ואם לעשות תואר שני אז איפה כדאי (שוב מבחינת השווי של התואר בעיני המעסיקים)? אשמח לשמוע מסטודנטים לתואר שני איפה הם לומדים והאם הם מרוצים ומה הדברים שמהם הם לא מרוצים סופ"ש נפלא לכולם ויקי

dotandvir

New member
בארץ אין לתואר שני כמעט יתרון

תואר שני בהנדסה - בפרט במדעי המחשב - הוא מין חיה מוזרה כזו בארץ. הרבה פעמים הוא יותר מפריע מאשר עוזר כי אנשים עלולים לחשוב שאתה over qualified לתפקיד או תדרוש הרבה יותר כסף. משכורת יותר גבוהה לא תקבל כמעט בשום מקום אלא אם כן תעבוד בארגון חצי הסתדרותי ששם יש גמולים על תארים גבוהים. מחד גיסא, תואר שני הוא נפלא בשביל הנשמה והרחבת האופקים, מאידך גיסא אני לא חושב שזה מקדם את הקריירה יותר מדי פרט למספר חברות ספציפיות - IBM, GOOGLE, MS ודומיהן. התשובה תלויה רק בך - אם בא לך ללמוד עוד ואתה נהנה מזה לך על זה. לפי דעתי רוב האנשים בימינו יחזרו ללמוד מתי שהוא וגם אני מתכנן לעשות את זה - אנחנו פשוט עובדים יותר מדי שנים עכשיו בשביל להתבסס על משהו שלמדנו לפני 30 שנה. דותן

vinney

Well-known member
גם בחו"ל, בארה"ב לפחות, לא נראה לי

שיש יתרון משמעותי לתואר שני. בארץ דורשים תואר שני לפעמים לתפקידים של אלגוריתמאים/ארכיטקים, אבל זה בא בנוסף על נסיון ניהול פיתוח ופיתוח של כמה וכמה שנים, לא בתור משהו בפני עצמו. עקרונית, תואר שני זה תוספת נחמדה להתפתחות אישית, אבל מבחינת תעסוקה - כמו שכבר אמר דותן, יכול להווצר מצב שזה לא רק תורם, אלא אפילו פוגע. בתקופת אחרי הבועה של תחילת העשור, אנשים היו פונים ללימודי מאסטר כי לא היו מוצאים עבודה, ואילו אלה שכבר היה להם מאסטר היו מוחקים אותו מהקו"ח כדי לא להדחות כover qualified (מה שזה לא יהיה...).

johnny d

New member
זה עניין מאוד אישי

תלוי במה את רוצה לעסוק. באופן כללי תואר שני תורם המון אם את מענויינת לקבל מומחיות בתחום מסויים... אבל אין כמו לנסות בעצמך ולגלות, תמצאי עבודה, תעבדי, אם וכשתרדישי שאת צריכה או רוצה תואר נוסף, תלמדי . . .

מתכNET

New member
אני חושב שכדאי לך לעשות תואר שני

ממה שידוע לי אפשר לשלב עבודה במשרה מלאה עם תואר שני.

GuestOfHonor

New member
דעתי

בהנחה שאת מעוניינת להתפתח בתעשיה ובאקדמיה - תואר ראשון עם ציון טוב ממקום טוב בהחלט יספיק כדי למצוא עבודה. רוב האנשים שאני מכיר שעשו תואר ראשון במדעי המחשב והמשיכו לתארים מתקדמים עשו אחת משתי האפשרויות : * תואר שני במדעי המחשב תוך מחקר בתחום שמעניין אותם. * תואר שני במנהל עסקים. אם אין לך תחום מחקר ספציפי שאת רוצה להמשיך בו ואם את לא בטוחה איזה משני הנתיבים האלה את רוצה לקחת (אם בכלל) - אולי כדאי קודם להתחיל קצת לעבוד ואחרי זה לראות לאן בא לך להמשיך. סך הכל אף אחד לא רודף אחריך עם קילשונים ולפידים כדי שתגיעי לידי החלטה על לימודי המשך. לפחות, אני מקווה...

danby

New member
לדעתי...

לדעתי יסתכלו עליך באופן מעט מוזר אם תהיה בעל תואר שני ובלי נסיון. השוק כרגע במצב טוב - תמצא עבודה. תצבור נסיון. תעשה תואר שני כשתוכל.

vicz

New member
תודה ענקית כולם!!!!!!!!!!!!

מצטערת שהתגובה שלי מיותרת, הייתי קצת עמוסה קראתי את התגובות וזה עזר לי לקבל החלטה שיהיה לכולם חג שמח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה שוב ויקי

למעלה