שאלה על תואר שני

molin

New member
שאלה על תואר שני

היי, סיימתי כרגע תואר ראשון בתקשורת ואני מתעניינת בלימודי תואר שני בניהול משאבי אנוש. אחרי שבדקתי את המקומות שמציעים את התואר הזה, מסתבר שכחלק מתנאי הקבלה כולם דורשים ניסיון ניהולי של למעלה משנתיים-שלוש. נראה לי קצת מצחיק בהתחשב בעובדה שרק עכשיו יצאתי מתואר ראשון ועל אחת כמה וכמה שאני מעוניינת להשתלב בתחום הניהולי ומשאבי אנוש, אז אני רוצה ללמוד ולצבור ידע לפני שאני נכנסת לעסוק בזה ממש...
בכל מקרה, הגעתי גם למרכז ללימודים אקדמיים וקראתי באתר שלהם על תכנית הלימוד, על פניו נראה בסדר, גם בתנאי הקבלה הם לא דורשים ניסיון ניהולי מקצועי, למרות שממליצים על כך. השאלה אם יש כאן מישהו שלמד במוסד הזה או שמכיר, או ששמע דרך מישהו... כי קראתי על המוסד ביקורות לא הכי טובות, שמעתי שהוא חאפרי, יש בלימודים שם אווירת שכונה, מרצים לא מקצועיים, יחס לא טוב... הייתי שמחה להתבדות כמובן אז לכן אני מקווה שיש כאן מישהו שמכיר יותר טוב.
כמובן אם יש למישהו ייעוץ בלי קשר למוסד הנ"ל על כיוון הלימודים שאני מעוניינת בו, אני אשמח.
תודה ושנה טובה

oromer

New member
מנהל
ניסיון ניהולי

גם כשאני התעניינתי בלימודי תואר שני (במנהל עסקים), בחלק מהמקומות נדרשתי לניסיון ניהולי. הגישה שלי היתה, שאני רוצה ללמוד ולצבור ידע שייתן לי כלים (גם ניהוליים, אבל לא רק) להמשך הדרך. הגישה של האקדמיה טוענת שצריך לפעמים להתנסות בניהול לפני. במיוחד אנשים שהם בוגרי תואר ראשון בניהול. כנראה שהגישה והתפיסה היא שונה ורואים את הדברים אחרת. מה גם שהם רוצים לצור קבוצה עם מאפיינים דומים כדי שהם יוכלו לצור נטוורקינג. אני לא בטוחה שזה מוצדק אבל זה קיים.

המרכז האקדמי כרמל, והמרכז ללימודים אקדמיים היו פעם דרבי. בכל אופן, לא שמעתי שמדברים עליהם יותר מידי. בכל אופן ראיתי פעם תוכנית שעשו על כל מיני תוכניות לימודים שהם לא ברמה. זה קורה בעיקר בתוכניות הלא מתוקצבות. אם שמעת עליהם ביקורות לא טובות למה את רוצה ללמוד שם? אם יש ספק, אין ספק... זו דעתי...

למעלה