שאלה על שמנת צמחית

פצית219

New member
שאלה על שמנת צמחית

אני מאוד אוהבת להכין רוטב רוזה (עגבניות ושמנת) לפסטה, ומחפשת תחליף לשמנת. מצאתי שמנת צמחית בסופר והכנתי איתה רוטב שיצא מצויין, אבל היא עם 22% שומן וכשאני שמה שמנת רגילה זה של 10% שומן. יש תחליף אחר כלשהו שיש בו פחות מ-22% שומן? ואולי משהו שמכיל גם קצת חלבון, אם כבר אני בשוונג בריאותי? האמת שזרקתי פנימה קוביות טופו צרובות במעט שמן זית וזה ממש מוצלח. טוב, אז תשכחו מהקטע החלבוני. רק תחליף שמנת עם פחות אחוזי שומן. תודה.

ladybug6

New member
באיזה שמנת השתמשת?

השמנת צמחית לבישול של אלפרו היא רק 5% והיא מצוינת לרוטב רוזה. שימי לב שזה הסוג לבישול, הלא מתוק.

פצית219

New member
אני לא זוכרת. האמת שביום שקניתי את השמנת

האזור הטבעוני בסופר שאני קונה בו (חצי חינם בחולון) היה בשיפוצים וזרקו את הדברים בכל מיני מקומות לא הכי הגיוניים. אז זו היתה השמנת הצמחית היחידה שמצאתי. בדרך כלל דווקא יש שם היצע לא רע של כל מיני סוגים של טופו וסייטן וגבינות טבעוניות משונות. אף פעם לא ניסיתי להסתכל על תחליפי השמנת. מחר אנחנו שוב נוסעים לקניות, כולי תקווה שהשיפוצים נגמרו כבר ויהיה מבחר יותר גדול. תודה.

ואם אני כבר כאן, מחיר של 12-13 ש"ח לחבילת טופו (אני חושבת שזה 200 גרם) זה הגיוני? או שאפשר למצוא יותר זול?

כן אבל

היה לפני כמה ימים מבצע באורגניק מרקט של שתי חבילות טופו אורגני ב-20 ש"ח. נדמה לי שהמבצע עדיין בתוקף.

חוץ מזה יש התארגנויות לקניית טופו (קואופרטיב) שמסדרים מחירים עוד יותר זולים, נסי לחפש בפורום כאן או בפורום הסמוך.

noa555555

New member
אני למשל קונה אותו נדמה לי ב 10 שח, את הטופו

בתור בעלת כרטיס מועדון בניצת הדובדבן, יתכן שיש דילים דומים בשאר הרשתות (זה 300 גרם, הקוביה)
יש אפשרות להצטרף לקואופ שמזמינים ביחד ישר מייצרן וזה יוצא ממש זול, יש אחד למשל בפתח תקווה ונדמה לי שיש עוד כמה בארץ , יש קבוצה כזאת בפייס קואופ סיטי משהו כזה

למעלה