שאלה על שינה

odeia

New member
שאלה על שינה

האם ילדים עם הפרעות קשב וריכוז יש יותר בעיות הרדמות ו/או בעיות שינה רציפה במשך הלילה?

אצלנו ממש לא

יש לי שתי בנות אחת עם בעיות קשב וריכוז שמעולם לא היו לה בעיות שנה (מגיל חודשיים ישנה לילה שלם)ואילו אחותה הצעירה ממנה ב-4 שנים שאין לה קשיי קשב וריכוז נושא השנה יותר בעיתי אצלה, לכן תשובתי לשאלך היא שלילית אבל אולי אני טועה מענין מה אחרים חושבים.

תלוי בילד../images/Emo13.gif

יש כאלה שכן ויש כאלה שלא. לרוב בעיות בהירדמות או בשינה רציפה קשורות לבעיות אחרות, ששייכות ליום יום, נסי את ההמלצות הבאות: 1. כדי לקבוע סדר יום קבוע, במיוחד לפעולות של לפני השינה - יציבות ומובנות בדרך כלל מסייעות לילדים עם הפרעות קשב וריכוז ולילדים בכלל לסיים את היום, בצורה פחות לחוצה. 2. ודאי שהחדר עצמו, אינו מהווה הסחה והפרעה, יותר מדי אור ממנורת לילה, המון צעצועים מפתים בסביבת השינה יכולים גם הם להוות הפרעה. 3. וודאי שהילד לא סובל מפחדים טבעיים לבני גילו, חושך, מפלצת תחת המיטה וכיוצא באלה, אם כן, יש מגוון ספרים מצוינים שיכולים לסייע בהתמודדות מול הפחד, ואין כמו סיפור לפני השינה
4. אפשר לעבוד עם הילד על טכניקת התרגעות, אצלי הבת מאוד אוהבת שאנחנו מדמיינות ביחד שדה פרחים פסטורלי עם קשת בענן למשל, או נוף מרגיע אחר. 5. חפץ מעבר - לפעמים גם לילדים גדולים יותר, חפץ מעבר הוא דבר מועיל, הכוונה לדובי או לבובה אהובה, שמשרים תחושת רוגע וביטחון. זהו בינתיים, היצפתי אותך במידע, ואני מקווה שאחת העיצות יסייעו. שינה מתוקה

zivadina

New member
תשובה על שינה

יש קשר בין הפרעת קשב לבין הפרעות בשינה, אבל כמובן שלא אצל כל הילדים. על רגל אחת, אפשר להגיד שייתכנו הפרעות בשינה בגלל חסימות בדרכי הנשימה, ואז אנחנו שומעים שהילד נוחר או מפסיק לנשום. במקרה כזה הולכים לרופא אא"ג כדי לבדוק את דרכי הנשימה. הפרעות אחרות יכולות לנבוע מחוסר הויסות הכללי של ADHD אשר משפיע על איכות השינה. במקרה כזה (וכמובן לאחר ששללנו את הסיבה הראשונה), כדאי ללכת למעבדת שינה ולבדוק את איפיוני השינה. המאמר שהעבירו לך על שינה ו-ADHD מאת פרופ' אבי שדה מסביר את זה היטב, ואליו מצורף שרשור השאלות המעניין שהיה פה לפרופ' שדה.

odeia

New member
האם את ההפניה למעבדת שינה

מקבלים מהנירולוג באיבחון או לבקש מרופא המשפחה?

odeia

New member
נ.ב., האם ניתן לדעת אם הפרעות השינה

גורמות לתופעות של בעיות בקשב וריכוז או שהפרעות השינה נגרמות מהפרעות קשב וריכוז ואיך ניתן לדעת? מי מאבחן את זה?

zivadina

New member
מה גורם למה?

כדאי לאבחן את בעיות השינה לפני אבחון הפרעת הקשב, היות ששינה לא טובה גורמת לכל ילד להתנהג כהיפראקטיבי, גם אם אין לו הפרעת קשב ורכוז. את האבחנה המבדלת בין בעיות שינה להפרעת קשב אמור לעשות הפסכיאטר או הנוירולוג המאבחנים. אני חושבת שהפנייה למעבדת שינה היא דרך רופא המשפחה.

סליחה שאני קופצת פנימה ../images/Emo13.gif

אבל אני חושבת שדברים צריכים להיעשות בצורה הדרגתית. כלומר: קודם לראות אם הבעיה ניתנת להתמודדות בבית, יתכן וזה עוד שלב התפתחותי רגיל, לא כל דבר אצל ה-ADHD שלנו, הוא חריג
. אחרי שמיציתם אם הנסיונות הביתיים, אז התחילו עם פניה לאנשי מקצוע. מעבדת שינה ואבחון פסיכיאטרי הם מעט קיצוניים בשלב זה.

zivadina

New member
סדר הפעולות המוצע:

אפרת צודקת בכך, שצריך ללכת מן הקל אל הכבד, ולכן אסכם את מה שנאמר כאן עד עתה: 1. אם הבעיות הן בהרדמות עצמה, כדאי לטפל בבית באמצעים התנהגותיים של טקס קבוע, הרגעה, כיבוי אורות כללי ועוד. 2. אם הבעיות הן במהלך השינה, מוצע קודם כל לבדוק אם יש בעיות נשימה בשינה ואחר כך מעבדת שינה ואחר כך אבחון הפרעת קשב אצל נוירולוג או פסיכיאטר. 3. אם הבעיות במהלך השינה הן בגלל חלומות, מוצע ייעוץ פסיכולוגי. אני חייבת לציין שאם הבעיות הן במהלך השינה עצמה, ניתן לקבל ייעוץ כאן מפרופ' אבי שדה, אשר עומד לשרותנו.

למעלה