שאלה על שיגור....

שאלה על שיגור....

מכר שלי סיפר לי שהצליחו לא מזמן לגרום לכמה חלקיקים בודדים לשנות את מיקומם על כדור הארץ, כלומר הם שוגרו ממיכל מסויים למיכל אחר הנמצא כמה מטרים ליד במהירות 0 בזמן 0... אני מסופק אם זה נכון...

יניב ריז

New member
אולי הוא התכוון לתופעת ה"מנהור"?

תופעה זו היא אחת התופעות היותר מענינות בפיזיקה הקוונטית, חלקיקים יכולים "להעלם" מנקודה א' ולהופיע בנקודה ב'. למעשה,אילולא התופעה הזו, לא היתה רדיואקטיביות. פליטה של חלקיקי גרעין מהאטום-הם היוצרים את הרדיואקטיביות,כאשר מצאו שהאנרגיה של החלקיקים הללו נמוכה מהאנרגיה הדרושה לעבור את מחסום קולון, אך עם זאת הם מצליחים "לברוח".

vizini

New member
לא, הוא מן הסתם מדבר על טלפורטציה

המבוססת על מצבי EPR (איינשטיין פודולסקי רוזן). המצבים האלה מורכבים מאוסף של חלקיקים (בד"כ שניים, אך תיאורטית אפשר גם יותר) הקשורים ביניהם במצב קוונטי אחד, אך נמצאים במקומות שונים במרחב. ע"י ביצוע פעולה על האחד, משפיעים באופן מיידי על מצבו של האחר.

פלטרון

New member
מה ז"א - "מיידי" ??

אם יש לי מטען ואני באופן פתאומי פורק אותו, אז השדה החשמלי שהוא פלט יתאפס במרחב במהירות c . משמע - גוף שמרוחק ממנו 300,000 ק"מ ירגיש שדה חשמלי 0 רק לאחר שנייה. האם כאשר אתה כותב מיידי אתה מתכוון לכתוב מעלה , או ממש ממש מיידי ( זמן 0 ) ? ואם הכוונה היא זמן אפס - איך זה מסתדר עם עקרונות תורת היחסות ?

vizini

New member
מיידי זה מיידי.

כלומר, במערכת המעבדה - באפס זמן. וזה לא מסתדר עם עקרונות תורת היחסות. זו אחת מאי ההסכמות בין תורת הקוונטים לתורת היחסות הפרטית - חוסר הלוקליות (מקומיות) של פונקציית הגל של מערכת זו.

ארינמל1

New member
כן, מיידי

אני ממש לא יודע את הטרמינולוגיה בעברית. אתה יוצר קשר(entangle) בין שני פוטונים(אין לי מושג איך), ושינוי באחד מהפוטונים האלה גורר שינוי מיידי בשני.

vizini

New member
אגב טלפורטציה,

זוכר את הויכוח שלנו על ידיעת העתיד ועל ה"סרט"? ובכן, ה"סרט" הזה הוצג פה שוב... אם תדפדף אחורה, תוכל למצוא אותו.

masorti

New member
נפלא.

ואני חשבתי שזה פורום מדע ולא פורום תיאולוגיה.

vizini

New member
זו תיאולוגיה, כל עוד אין ניסוי

שיאושש או יפריך אותה. ברגע שיש ניסוי, זה מדע...

voguemaster

New member
שלום שלום! איזה אורח...

אלא אם כן הפכת לחבר פורום קבוע ופשוט פספסתי בגלל הבחינות

למעלה