שאלה על שח``ם

יניב10

New member
שאלה על שח``ם

איך התנאים בשח``ם,מה עושים? מה היתרונות מול שירות כחייל רגיל. רק מי שמשרת או שירת או מכיר מקרוב את הנושא שיענה.

rotev

New member
בקשר לשח``ם...

יש לי ידיד שמשרת שם כבר שנתיים בערך והוא נורא נהנה. השירות, לפי מה שהבנתי, לא קשה במיוחד וגם יש לו תקופות של חופש שהוא יכול ללמוד בהן וכ``ו כך שאם מעניין אותך עיסוק משטרתי זה נשמע אחלה ג`וב. בהצלחה!

יניב10

New member
תודה ואשמח לקבל עוד פרטים

מה העבודה כוללת? סיורים? דברים אחרים?

ofirm20

New member
מידע בנושא שח``ם :0)

היי יניב שמי אופיר ואני משרת כשוטר חובה בשח``ם כשנתיים כבר. אז קודם כל לראשי תיבות שח``ם = שירות חובה משטרתי, דיינו אתה לא חייל חובה אלה שוטר חובה. בתכלס מזה אומר? זה אומר שבמקום תעודת חייל (חוגר) יש לך תעודת שוטר והמפקד העליון זה לא הרמטכ``ל אלה המפכ``ל והתפקידים שאתה ממלא הם משטרתיים ולא תפקידי ביטחון כמו בצבא. כדי להגיע לשח``ם אתה צריך להיות או בת (ולצערך אתה לא) או בן עם פרופיל נמוך (64 ועדיף 45) כי זה מה שצה``ל שולח למשטרה. ישנם תפקידים שונים לשחמ``ים במסגרת היחידות השונות של המשטרה שהעיקריים בהם סיור (כן אלה עם הניידות) ותנועה (אלה עם הדוחות), במוקדי 100 (אלה שעונים לטלפונים). בשח``ם יש גם משקיות ת``ש עובדי מודיעין, חובשים וכו` אך אלה תפקידים פחות נפוצים. השירות בשח``ם יכול להיות חוויה אך לעיתים גם אכזבה מסיבות שונות, כמו מפקדים בעתיים (כמו בצבא) וטיפול לוקה של המערכת בשוטרים בסדיר, אך בגדול זה לעיתים דומה יותר לעבודה מאשר לשירות סדיר (גם זה תלוי במפקדים ובתפקיד). בגדול אני אישית חושב ששירות זה עדיף משירות צבאי רגיל משום שאתה שוטר ולא חייל מסכן (הייתי כזה כמו חודשים) שכל שוטר צבאי או רופא צבאי (הטיפול הרופאי הוא בצבא) יכול לדפוק לו תלונה, חוץ מזה ויש לך זכויות נחמדות כמו נסיעות בחינם גם על אזרחי שאין לחיילים. מקווה שעזרתי :0).

יניב10

New member
תודה שאלה נוספת

לצערי אני לאחר פציעה שנגרמה פעילות ספורטיבית- פריצת דיסק ויש לי פרופיל 45. הייתי בצבא במשך חודש וחצי מסופח לבקו``ם ועמדתי להתחיל טירונות.אבל לפני שהספקתי להתחיל אותה שיחררו אותי על 24 לחצי שנה כי לא יכולתי לתפקד מרב כאבים.ק.מיון שאל אותי בזמנו אם אני מעוניין לשרת בשח``ם לא ידעתי כ``כ מה לענות והוא גם לא ידע להסביר.לא משנה אבל השאלה הגדולה היא מי אחראי עליך מבחינה רפואית(הצבא\המישטרה)? האם יש אפשרויות קידום או שהעבודה כל הזמן כרגיל(סיורים/מוקדן/תנועה)?

ofirm20

New member
עוד תשובה לעוד שאלה

אהלן שוב יניב. האחריות הרפואית והטיפול הרפואי היא בגדול של הצבא, אומנם שתגיע למשטרה (אם תגיע) תבדק ע``י רופא משטרתי לקביעות כשירות למקצועות המשטרה השונים אך כלל, הטיפול והאחריות הרפואית היא של הצבא. בקשר לשאלה השניה בגדול השחמ``ים נועדו לתגבר את יחידות המשטרה שיש בהם מחסור גדול של כוח אדם ומתפקדים כעזר לשוטרי הקבע. אין אפשרויות קידום כמו שאתה רואה את זה, כעיקרון עם התחלת כסייר או תפקיד אחר סביר להניח שגם כך תסיים את השירות (אם כי עם פרופיל כמו שלך לא בטוח שתהיה סייר בכלל), התפקיד נשאר כל השירות זהה אבל סביר להניח שאם תהיה טוב בתפקיד יסמכו עליך יותר וכך יטילו עליך יותר אחריות (למשל להיות אחראי על ניידת למשל במקום להיות כמתלווה). יש בשח``ם אפשרות אחרי כמה חודשים לצאת לקצונה (קצין תחזוקה או שלישות) בצבא ואז לעזוב את המשטרה , לגבי קצונה במשטרה עצמה, אין על מה לדבר, משום שצריך וותק של לפחות ארבע שנים במשטרה כדי לצאת לקצונה.

יניב10

New member
שאלה

מה תפקידך כיום בשח``ם איך התחלת(התפקיד ההתחלתי שלך)? אמרת שלאחר מספר חודשים אפשר לצאת לק. תחזוקה\שלישות,ידוע לך מה הפרוצדורה לכך?למרות ששמעתי ששני המקצועות מגעילים וחבל לחתום שנה קבע בשביל קצונה בתפקידים הללו.

למעלה