שאלה על שחלות פוליציסטיות והנקה

קודם כל את לא מתפרצת

את שייכת לכאן.
(חושבת שאני לא זוכרת אותך מפוריות?...) שנית, אני ממש מזדהה עם כל מה שכתבת. גם אני פוליציסטית אדוקה, וגם אני ילדתי את התאומים שלי מוקדם (אמנם בשבוע 32), אבל גם איתם הנקה לא הייתה רלבנטית לפחות בחודש הראשון, כך שאני וה"מדלה לקטינה" הפכנו לחברות הכי טובות. גם לי הייתה בעיה רצינית של תפוקת החלב, למרות שעשיתי כל (אבל כל) מה שכתוב בספר: לשאוב כל שעתיים-וחצי-שלוש, לקום בלילה, לאכול דברים מזינים, לשתות בירה שחורה, לשתות תה שומר ולקחת כדורי חילבה. התייעצתי עם שתי יועצות הנקה מוסמכות מהטובות שיש, ושום דבר לא עזר - החלב שלי פשוט לא הספיק. שאבתי חצי שנה, אבל לצערי במשך חלק ניכר מתוך הזמן הזה נאלצתי לתת להם תחליף, ואחרי כחצי שנה החלב פשוט נגמר. אז אצלי זה לא עבד, אבל מצד שני אין לי ספק שהאשם העיקרי הוא בכך שהם לא ינקו הרבה מאוד זמן, וכשהם כבר ינקו הייתי כל כך חסרת בטחון וחרדה שלא הצלחתי להעביר אותם להנקה מלאה. אני די בטוחה שאילו הייתי מצליחה להעביר אותם להנקה תפוקת החלב הייתה עולה כמו ששום דבר אחר לא הצליח לגרום לה לעלות. הראייה היא שאמהות פוליציסטיות רבות מצליחות להניק תקופות ממושכות. חוץ מזה, אל תשכחי שמצב שבו את מניקה מכונה למשך תקופה ממושכת, כשאת עצמך חרדה 24/7 ובצדק, לא בדיוק מוסיף לתפוקת החלב. בקיצור, מה שאני אומרת הוא שאת עושה מעל ומעבר, וכל CC של חלב שהם מקבלים ממך שווה זהב, אז אל תייסרי את עצמך על מה שלא הולך, תתמקדי בדבר הנפלא הזה שאת עושה בשבילם, כי זה דבר שאין לו תחליף ובשבילם זה בריאות טהורה. מאחלת לך המון
ולקטנים התאוששות מהירה ושתתאחדו בבית בקרוב.
עתליה

ribber

New member
אני פוליציסטית ומניקה את האפרוחית

הנקה מלאה, כבר חודשיים וחצי
גם נולדה בקיסרי ונאבקתי עם ההנקה בחודש וחצי הראשונים, ניעזרתי בלה לצ'ה וביועצת הנקה מקצועית. בנושא השאיבות, ניסיתי עם חשמלית ומדלה ידנית ו...נאדה, כלום לא יוצא בשאיבה, אז על השאיבות ויתרתי. בכל מקרה שיהיה

תודה לכולכן.

חזרתי אחרי יום עמוס בפגייה ושמחתי לראות את כל התשובות שלכן. ניסיתי כבר באמת הכל - שאיבה כל שלוש שעות בשני הצדדים ( הלקטינה חברה גם שלי.. ), שאיבה גם בלילה, בירה שחורה, תה עם חלב, כדורים של חילבה, חמאת שקדים טבעית ( ימבה קלוריות.. ) משאבה ידנית וכל מה שעולה על הדעת.. ופשוט לא מצליח לי.. אבל - אני עדיין לא מתיאשת!! ממחר אתחיל לקחת את המוטיליום ומקווה שזה יעזור. תודה לכולכן ובעיקר לך נועה - תודה על התמיכה זה עוזר לי ברמות שאת לא יכולה לתאר. לילה טוב

גילית44

New member
אני פוליציסטית ובלידה ראשונה היה חלב והרבה

עד שהתחילו בעיות אחרות שבגללן ההנקה נפגעה כל כך. אני מקשרת את זה למועד הלידה, אולי בשבוע 27 הגוף עוד לא תיכנן לייצר חלב, אבל אני לא יועצת הנקה אז זה רק ניחוש במחינתי. מה שכן רציתי לספר שעזר לי אחרי ששאבתי (אגב, משאבת לקטינה של מדלה, לא מצאתי טובה ממנה) זה להחליף צדדים. כי דווקא אחרי השאיבה הראשונית הרגשתי שנוצר חלב ושאבתי שוב ושוב, שמאל-ימין-שמאל- ימין וכך הלאה, זה לקח לי המון זמן, עד שכלום לא יצא עוד. ואחרי זה השתדלתי לנסות שוב אחרי 3 שעות. נורא מבינה אותך ומחזקת את ידייך, המאמץ הוא אדיר אבל לדעתי שווה, הלוואי שתצליחי. המון בהצלחה!

calabaza

New member
גמני פוליציסטית מניקה

בני נולד בשבוע 34 ולמזלי הרב הצליח לינוק מהתחלה. אבל במשך מספר חודשים גם שאבתי במקביל ובשאיבה יצא לי ממש מעט חלב. היו קצת דברים שעזרו- לשאוב דו"צ, לשאוב לפני הנקה, לשאוב יותר בבוקר (אז היה הרבה יותר חלב) אבל מניחה שכבר ניסית אותם. חשבתי "לנחם" אותך בכך שלפעמים בשאיבה יוצא מעט חלב אבל ההנקה הולכת יופי (כך זה אצלנו) אבל אני מבינה שהם צעירים מכדי לינוק. מקווה שבכ"ז יצליח לכם!

אני פוליציסטית והנקתי

הנקתי את עידן שנה וארבעה חודשים. אני לא כל כך יודעת אם יש קשר בין שחלות פול' והנקה, אצלי לפחות זה לא הפריע. נפגשת עם יועצת הנקה? אולי מפגש כזה יכול לפתור את הבעיות, ואולי יועצת מוסמכת תוכל לפתור את הדילמה אם באמת יש קשר ביןהדברים. בהצלחה וכמובן - מזל טוב

היי קרסי

גם אני פוליציסטית. הנקתי את אמונה שמחה עד גיל שנה אבל ב3 השבועות הראשונים לחייה שאבתי ונתתי שאוב, היה לי מאוד מאוד קשה לשאוב, בקושי הייתי מצליחה לשאוב את הכמויות מארוחה לארוחה שלה, וזאת על אף שהקפדתי לשאוב כל 3 שעות ואפילו לפעמים כל שעתיים וחצי <גם בלילה>. כשעברנו להנקה אישישיר המצב השתפר מאוד, אמונה שמחה ינקה יפה ואהבה לינוק.

אני פולציסטית ולא הצלחתי להניק

פשוט לא יצא כלום........ עד שנהייתה לי דלקת וגודש בלתי אפשריים אז לקחתי כדורים לייבוש

נשמע מאד קשה

שהיתה לך התמודדות קשה וכואבת. העניין הוא שזה לא קשור לעובדה שאת פוליציסטית. אם היה לך גודש כל כך קשה שגרם לדלקת, זה אומר שהיה חלב. הבעיה היא שלחלק מהפוליציסטיות יש בעיה לייצר חלב ואז אין סיכוי שיהיה גודש. גודש הוא תופעה שאיננה חלק תקין מההנקה. כפי הנראה, קיבלת עצות לא טובות ולא מקצועיות לגבי הבעיה. כשיש גודש, כמעט בלתי אפשרי להוציא את החלב במשאבה ואם הגודש קשה, גם לתינוק מאד קשה לינוק. השבוע שיחררתי כזה גודש לשתי נשים שקיבלו עצות גרועות מצוות בית החולים. זה תמיד מעציב אותי לראות נשים שקשה להן וכואב להן רק בגלל עצה מאחות בית חולים שחשבה שהיא יודעת לעזור בהנקה. למה אני כותבת את כל זה? מכיוון שחשוב לי שתדעי שאין לך בעיה מובנית להניק. אם תרצי להניק את הילד הבא שלך, יש סיכוי מצויין שתצליחי. חשוב גם לציין שבלידה שניה יש יותר סיכוי להצליח גם למי שהשחלות הפוליציסטיות גרמו למיעוט חלב בראשונה מכיוון שיש יותר קולטנים לפרולקטין בשד.

למעלה