שאלה על שחלות פוליציסטיות והנקה

שאלה על שחלות פוליציסטיות והנקה

אני פונה אליכן מכיוון, שאני מניחה שיש כאן אמהות עם שחלות פוליצ' ואני זקוקה לעידוד ילדתי לפני שבועיים תאומים בשבוע 27. לקטנים שלום.. אני שואבת כבר מיום הלידה ( ניתוח.. ) בכל כוחי ולא ממש הולך לי..
יש לי שחלות פולי' ועלתה האפשרות, שזה הגורם לחוסר ההצלחה. רציתי לדעת, האם יש כאן אמהות עם שחלות פוליצ' שנתקלו באותה תופעה? האם יש כאן כאלה שנתקלו בבעיה והצליחו לפתור אותה? האם יש כאן כאלה, שהניקו ללא בעיה ויש להן שחלות פוליצ'? אני ממש רוצה להצליח ואשמח מאוד לכל עידוד אבל גם "אמת מרה" תתקבל.. תודה תודה
וסליחה על ההתפרצות.

ellieg

New member
מעט טיפים מאמא לתאומות שעברה בעיות דומות

1.משאבה טובה : מתארת לעצך שיש לך. אם לא ניתן לקבל מיד שרה עם אישור מהפגיה שיש לך תאומים פגים. אם אין בסניף שלך שבעלך/חבר/חברה יסעו לסניף אחר לאסוף. 2. לשאוב דו- צדדי. מחקרים אומרים שזה מגביר תקופת חלב. 3. לשאוב לעיתים יותר קרובות . במקום כל שלוש שעות, כל שעה וחצי שעתיים. בהתחלה תרגישי כאילו שזה לא מגביר, אבל בסופו של יום יהיה לך יותר חלב. 4. לא לשלול לקיחת כדורים להגברת חלב. לבקש מרופא בפגיה מרשם של מוטיליום. אני שללתי את זה שהייתי בפגיה וזה הדבר היחידי שאני מצטערת עליו. שלקחתי אחרי שיצאתי הגביר לי את תפוקת החלב והצטערתי שלא עשיתי זאת קודם.

anguly

New member
רק לשים לב שמוטיליום עובר בחלב

ואחת מתופעות הלוואי שלו זה הפרעת קצב. בארה"ב מזהירים משימוש בתרופה הזו. נדמה לי שבפגים הסיכון רק גובר. לי היה קשה מאד להעלות את תפוקת החלב - אבל בחרתי לא להשתמש במוצר שבהחלט יש בו בעייתיות מסויימת. לענין העצות שיש לי מצטרפת להצעה לקחת משאבה טובה ולשאוב דו צדדי - לפחות כל 3 שעות - אני גם קמתי בלילה לשאוב כדי להגביר את התפוקה - זה לקח זמן - אבל אחרי שבועיים שלושה בערך כבר היתה תפוקה שהספיקה לשתיהן. אני לא פוליציסטית - אבל גם אני מאלה שתמיד היה להן בדיוק - ולא בעודף - כך שאני מבינה את הקושי. בסופו של דבר שאבתי חצי שנה - 5 חודשים מלא - ואחר כך הורדתי בהדרגה.

ellieg

New member
מצרפת לינק של דר' ג'ק ניומן על מוטיליום

קישור מוטיליום. רק לתת את הכלים להחליט. כי התופעות לוואי אמורות להיות מזעריות לאומת היתרונות.

מעיןבר

New member
../images/Emo24.gif

אינני פולציסטית ואני לא יודעת, אבל את לא הראשונה שמעלה את השאלה, נראה שגם המדענים שואלים את זה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=11153345&ordinalpos=12&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum לצערי מאז 2000 לא ראיתי אף מאמר שבחן את הקשר, אני מקווה שהמקצועניות בתחום ההנקה יודעות טוב יותר איך להגיע למידע.

קודם כל - קבלי ../images/Emo201.gifגדול

אני נדהמת מהכוח שלך להמשיך ולשאוב למרות הקושי והתוצאות הלא כל כך מעודדות. במאמר שתרגמתי על שחלות פוליציסטיות והנקה, בהחלט יש טענה שחלק מהנשים עם שחלות פוליציסטיות יתקשו לייצר מספיק חלב. כפי שאמרתי לך, חשוב שתבדקי כדי לבדוק את מצב בלוטות החלב שלך. לפוליציסטיות יכולות להיות כמה בעיות בהנקה: יש כאלו שבגלל תנגודת לאינסולין לא מצליחות לייצר מספיק חלב. אם יש להן מספיק רקמת שד, ניתן לעזור עם גלוקופאז'/מטפורמין. הבעיה היא שהבנתי שרופאים בארץ לא מוכנים לרשום את התרופות האלו להנקה למרות שבמחקרים נמצא שהן בטוחות. יש גם מקרים, נדירים אמנם (ולכן השרשור פה יכול לתסכל אותך. בפורום הזה יש הרבה פוליציסטיות מניקות) שבגלל אי סדירות הורמונלית והעדר ביוצים, רקמת השד (שאמורה להתפתח בזמן כל מחזור חודשי), לא מתפתחת מספיק וייצור החלב מוגבל מאד או לא קיים. מכיוון שאת כן מצליחה לשאוב קצת, יתכן שאצלך ניתן לעזור עם מוטיליום או עם גלוקופאז'. אני מסייגת את דברי שאני מדריכת הנקה ולא מוסמכת לרשום תרופות. בעניין הזה יכולה לעזור רק אחת מרופאות ההנקה IBCLC. לצערי, אחת בחופש (ד"ר ליבוביץ') ואת השניה עדיין לא הצלחתי לתפוס. מבטיחה לנסות ולבדוק. שולחת לך המון חיבוקים ומחזיקה אצבעות לקטנטנים שלך. עוד משהו - אני בטוחה שיש נשים שישמחו לתת תרומת חלב לקטנים שלך. אם את מעוניינת, צרי קשר איתי ואני אנסה לארגן את זה. המון חיבוקים.

מחר בין השעות 7-14

תהיה יועצת הנקהIBCLC בשם ג'יזל טל רוזן בחדר הלידה של בית החולים. דיברתי איתה והיא תשמח לעזור לך. לצערי גם ד"ר צימרמן בחופש עד ספטמבר. היום אני אנסה לדבר עם רופאת משפחה, מכרה, מניקה ותומכת הנקה נלהבת. מקווה שיהיה לי עוד מידע.

חילבה הוא החומר היחיד שנמצא יעיל במחקרים

שומר עלול להוריד את כמויות החלב אצל חלק הנשים. חליטה שמכילה חילבה עלולה שלא להכיל מספיק.כשלוקחים כמוסות חילבה, לוקחים 8 כמוסות ביום.

מעיןבר

New member
../images/Emo26.gifנקודה למחשבה

חילבה היא בעלת תכונות אנטי-סוכרתיות ידועות. מעניין לחשוב האם התכונות הללו ביחד עם מה שאנחנו יודעים על בעיות של תנגודת לאינסולין בפוליציסטיות זה למעשה המפתח לשיפור בכמויות החלב שיש אצל חלק מהנשים שנוטלות חילבה (ע"ע מטפורמין). מישהו יודע מה זה חילבה באנגלית?

הינה מידע על חילבה

וגם השם האנגלית. ושימי לב למשפט הבא: "בחילבה גם חומצת האמינו 4-hydroxyisoleucine המעודדת ייצור אינסולין"

fenugreek

במאמר שתרגמתי בהחלט מדברים על התכונות האנטי סוכרתיות שלו כעל עוזרות בהגברת חלב לפוליציסטיות.

מעיןבר

New member
עכשיו אני מצטערת...

שאני לא עוסקת במחקר קליני. הייתי רוצה לראות מחקר מסודר ומתוכנן לבדיקת הנושא. מעניין אם אפשר לזרוק את הכפפה למישהו מהחוקרים בארץ? הבוס שלי מהמאסטר היה אחד מחוקרי החילבה הגדולים בעבר (בהקשר של סוכרת), אבל הוא לא עוסק בזה בשנים האחרונות.

גם אני מצטערת על כך

הייתי מאד רוצה לראות מחקר בנושא. יש עוד דבר מעניין שגיליתי. מסתבר שחילבה עוזר לאחוז גבוה של נשים לייצר עוד חלב וזה לא הסתדר לי עם מספר הפוליציסטיות שיש להן בעיה של תנגודת לאינסולין. מסתבר שבחילבה יש המון חומרים שונים שברפואה העממית מייחסים להן תכונות ריפוי למחלות שונות. כנראה שהחומרים האלו עובדים בסינרגיה כדי לעזור לגוף לייצר עוד חלב. הדבר המעניין הוא שאף אחד לא יודע באמת למה חילבה כך כך מעלה את תפוקת החלב. אף אחד לא יודע למה לנשים מסויימות זה לא עוזר ואחרות מגיעות לכמעט גודש בגללו. זה היה יכול להיות רקע לאלפי מחקרים קליניים.

מעיןבר

New member
לגבי פוליציסטיות

אצל הרבה מהן לא מאבחנים תנגודת לאינסולין ועדיין מטפורמין עוזר, כך שרב הנסתר על הגלוי... החילבה - באמת מעניין וכר למחשבה ותכנון לעתיד.

ולינק לחליטה של בייבי טבע

אגב - בדקתי לגבי כל אחד מהמרכיבים - וכל אחד מהם ידוע כמעלה כמות חלב. השומר אגב כמרכיב בחליטה יכול לעזור למניעת כאבי בטן וגזים אצל הקטנקטנים. נכון שרק לגבי החילבה יש הוכחת יעילות במחקרים, ואומרים שחילטה לא מספיקה - אבל ניסיתי - ונראה לי שזה עוזר, והמחיר לא יקר כמו כמוסות חילבה.

למעלה