שאלה על שואב(י) אבק

mmmikush

New member
שאלה על שואב(י) אבק

שלום שלום ושבוע טוב, חדשה כאן, ומקווה שתוכלו אולי לעזור לי. אנחנו בחיפוש אחרי שואב אבק טוב. יש בבית שטיחים (לא מעט) ואפילו כלב. מצד שני, עוד לא התעשרנו, והסכום המקסימלי שנוכל להוציא הוא 1,000 ש"ח, למרות שממש עדיף פחות מזה. המנקה שלנו המליצה על שואב של קנווד (v300). יש אותו בהום סנטר ב-500 ש"ח (ובאינטרנט אפילו בפחות). הוא לא יפה, תופס לא מעט מקום (אבל לא זו הבעיה - יש לנו מקום עבורו) והוא רטוב+יבש. לטענתה היא עובדת איתו בבית אחר והוא עובד מצויין. אנחנו קצת חוששים מחתול בשק - לא מצאנו עליו אף סקירה ברשת וגם לא מישהו אחר שמכיר אותו, והצינור שלו נראה קצת שברירי (פלסטיק שחששנו שעלול להקרע/להשבר. מצד שני, אם היא כ"כ ממליצה עליו וגם המחיר מאד מאד סביר, אמרנו שאולי נקנה ומקסימום נחליף צינור כל שנה... אם למישהו יש המלצה על השואב הזה או על משהו אחר, נשמח מאד. תודה ויום ממשפחה שמח ומקסים.

maybesure

New member
ראיתם אותו פיזית?

כי לראות רק באינטרנט לא מספיק כדי לקבוע לגבי איכות הפלסטיק. בדרך כלל הפלסטיק של הצינורות נראה כמו בקליט, למעט הצינור הגמיש שבשימוש ואכסון נכונים אין סיבה שייקרע. נדמה לי שהבעיה העיקרית של שואבים - שוטפים היא הגודל שלו שבעצם כולל דלי קטן בחלקו האחד. לאמי יש שואב שוטף. נדיר שהיא משתמשת בו. לרוב היא משתמשת בשואב רגיל לחלוטין שגם הוא יחסית גדול כי הוא מדור קודם. היום יש שואבים קטנים קומפקטיים ואם אינכם זקוקים לשואב כדי לשטוף או "לכבס" ריפוד של ריהוט אז שואב ללא שטיפה יהיה יעיל הרבה יותר וגם נוח יותר לנייד ולאכסן. חבל שלא צירפת קישור שנוכל לראות במה מדובר.

mmmikush

New member
צודקת. הנה קישור

http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=454878 ראינו אותו ממש בחנות. החלק המרכזי נראה מסיבי, הצינור נראה קצת חלש מדי. לא היה שם שום איש מכירות שניתן לשאול/להתייעץ וכו', כך שנשארנו עם כל השאלות ....בדקנו את חוברת ההפעלה וכמובן שהאחריות לא כוללת חלקי פלסטיק

maybesure

New member
אכן מסורבל

מסוג השואבים שלא תרצי להשתמש בו יותר מפעם בחצי שנה..לעומת שואב קטן קומפקטי שיהיה שימושי לך יום יום או לפחות אחת לשבוע. לגבי חלקי הפלסיק, אם הם לא נראים לכם ואין אחריות עליהם - אז לא להכניס ראש בריא למיטה חולה. מאוד ייתכן שזילות המחיר שלו נובעת בדיוק מזה. איש מכירות ימכור גם מסרק לקרחים, בכל מקרה היו אומרים לכם שהפלסטיק עמיד ואם קורה משהו בתקופה של כך וכך חודשים תבואו לחנות וכו'.. בתכל'ס לא תמיד אחרי שקניתם הם באמת יעמדו אחרי המילה שלהם. לסיום: שואב שוטף טוב יכול לעשות עבודה נהדרת, הוא באמת "מכבס" שטיחים וריפודים ושואב מהם את המים לרמה של כמעט יבש. עוד קצת ייבוש בשמש והכל כמעט כמו חדש (מלבד כתמים שלא יורדים..). לא כל חומר ניקוי מותר לשימוש במכשירים האלו (לא משתמשים, למשל, בחומרים שמקציפים מאוד כמו שמפויים של שטיחים). קיבולת המים שלו לא גדולה ולפעמים התהליך הוא בכמה פעמים של מילוי שטיפה ושאיבה. שטיפה אפשר לעשות רק כשיש איפה לייבש. ז"א הכי טוב בימי שמש קיציים. ז"א שבחורף הוא יהיה פחות שימושי ואז בוודאי תזקקי לשואב רגיל.

מה שחשוב בשואב אבק

זו עוצמת השאיבה/יניקה שמסומנת ב-wsp. השואב הזה שאת רוצה הוא 380 שזה סביר ביותר. אין לי נסיון עם שואבים שוטפים ואני לא כל כך יודעת מה הטעם לזה (רק כדי לעשות שמפו לשטיחים?) תבדקי כמה יעלה להחליף את הצינור במקרה ויקרע, שלא יהיה מצב שזה נורא יקר ולא שווה.

mmmikush

New member
תודה תודה על התשובות

לקחנו זמן לחשיבה נוספת. מקווה שלא אכפת לכם אם אחזור לנג'ס עם שאלות

למעלה