שאלה על רפלקס הלפיתה

ענתש

New member
שאלה על רפלקס הלפיתה

הי. אני אמא לנגה, בת 16 יום. נראה לי שרפלקס הלפיתה אצלה חלש מאד ורציתי לדעת מה החשיבות שלו ואיך צריך לעבוד איתה על לחזק אותו, אם בכלל צריך ? אני אתאר את התופעה: רוב הזמן כפות הידיים שלה פתוחות. אם שמים בהן אצבע, או כל דבר אחר היא סוגרת אותן לפעמים (רק אם מתחשק לה) כשהיא ישנה היא בכלל לא סוגרת אותן אלא הן רפויות ופתוחות (ועד כמה שהבנתי - רפלקס אמור לעבוד גם כשישנים). גם כאשר היא סוגרת אותן היא סוגרת חלש. ביומיים האחרונים היא התחילה לפעמים לאגרף ידיים בזמן השינה. ראיתי אצל תינוקות אחרים שהסגירה היא כל כך חזקה שממש קשה לפתוח כדי לחלץ מידיהם משהו... חוץ מהרפלקס הזה היא נבדקה אצל רופא ושאר טונוס השרירים שלה תקין, היא ילדה חזקה (מנופפת בידיים וברגליים לכל עבר) , עירנית ופעילה. תודה מראש על התשובה...

עטרה ב ט

New member
האם היא תינוקת ראשונה ?

אני שואלת כדי לדעת אם יש לך למה להשוות. אני לא מומחית בתינוקות והתשובה שלי תהיה כללית עד שמישהו שמבין יותר ממני יענה לך
. יכול להיות שמתח השרירים שלה טיפונת נמוך (עדיין בטווח הנורמה ולכן הרופא לא אבחן אחרת) ויכול להיות שזה שום דבר. אם מדובר בטונוס קצת נמוך, את תראי בשלבי ההתפתחות קצת איטיות או פיצויים. כקו כללי, שמתאים לדעתי לכולם, אם את דואגת תלכי לאבחון כדי להרגיע את עצמך.

ענתש

New member
כן, תינוקת ראשונה...

אני לא יודעת למה להשוות אז אני משווה למה שראיתי אצל תינוקות של חברים. אני באמת אנסה להתייעץ ברופא. שכחתי לשאול על זה כשהיינו אצל הרופא אבל לגבי טונוס שרירים הוא אמר שהוא נורמאלי. אולי אני סתם לחוצה
תודה על ההתיחסות בכל אופן. ענת.

עטרה ב ט

New member
אני חושבת שאיש המקצוע שאת מחפשת

הוא פיזיותרפיסט או מרפא בעיסוק. הרופא בודק אם התינוק בטווח הנורמה, ומעבר לזה אין לו כל כך נגיעה.

למעלה