שאלה על רעיון ה 出家

NoaHK

New member
שאלה על רעיון ה 出家

לא, לא, אני לא הופכת לנזירה. אני כותבת עבודה על מוטיב ה出家 בחלום ההיכל האדום. למיטב הבנתי המונח הגיע מהבודהיזם, שם המשמעות היא לפרוש מהעולם ולהפוך לנזיר, אך הוא גם מציין עזיבה של הבת את בית הוריה לבית בעלה. השאלה שלי היא מתי המונח התחיל להתייחס גם לנישואין והאם יש לו משמעויות נוספות? תודה

nitzano

New member
את בטוחה שלא מדובר בסימניה אחרת?

出家 出嫁 שימי לב שמדובר בסימניות שונות וגם טון שונה (הג'יה השני בטון רביעי)

NoaHK

New member
ייתכן

מצאתי את זה בשתי הצורות (בהתייחסות לנישואין). האם אתה יודע מתי התחילו להשתמש בשניה? אני עדיין לא יודעת מה בדיוק יהיה הנושא של העבודה, יכול להיות שאני אבחן רק אחד מהם - כלומר רק את עניין הנישואין או רק את ההפיכה לנזיר. מה שכן, בשניהם יש נגיעה שונה לערכים קונפוציאניים - בעוד ה 出家 נתפס במשך שנים רבות כמעשה שנוגד את ערך כיבוד האבות, ה-出嫁 הוא התגלמות כיבוד האבות שאשה יכולה להגיע אליו (להגיע לבית בעלה ולשרת את המשפחה שלו כאילו הייתה משפחתה). בספר יש גישה אמביוולנטית לגבי ערכים קונפוציאניים ומה שמעניין אותי הוא התיאור והיחס של המחבר(ים) לעניינים האלו. ושוב, אם למישהו יש חומרים (רצוי מאוד באנגלית) על הנושאים האלו, אני אהיה אסירת תודה

nitzano

New member
אולי נפלה טעות?

פעמים רבות נכתבות בסין סימניות לא נכונות. האם יכול להיות שנפלה טעות ונכתב 家 במקום 嫁 ולכן אין סתירה? 出家 למיטב הבנתי הינה מילה בעלת הקשר בודהיסטי כך שאינה צריכה לעמוד בערכים קונפוציאניים. בכל אופן, במילון סינית עתיקה יש רק שתי פרשנויות ל 出家 א) עזיבת הבית ב) כניסה למנזר.

NoaHK

New member
יכול להיות שזאת טעות כתיב

אבל זה לא משנה לי כל כך לצורך העבודה. אני לא אומרת שיש סתירה במונח עצמו, אני אומרת ששני המונחים, שניתן לראות ביניהם הקבלה סמנטית מסוימת (בשניהם מדובר על יציאה, ובכן, מהבית), מייצגים מערכות ערכים שונות. ומה שאני בוחנת בעבודה הוא כיצד המחבר מתייחס למערכות הערכים האלו (דרך נארטיב, איפיון הדמויות, פרשנות על הטקסט ועוד דברים) הבודהיזם והערכים הנלווים אליו עברו הרבה שינויים כשהם נכנסו לסין כדי להתאים יותר לערכים קונפוציאניים.

nitzano

New member
אממממ

אינני סינולוג אבל אני חושב שהשילוב עם 出 שונה בין שני המקרים. הראשון 出家 בא במשמעות עזיבת הבית, נטישת המשפחה והמסורת. השני 出嫁 במשמעות לצאת מהבית של הורי הכלה (出) לשם כניסה (嫁) לבית חדש. לדעתי הדגש בשני הוא על כניסה ולא על יציאה, כלומר יציאה לשם כניסה ואילו בראשון הדגש הוא על יציאה ולכן לעניות דעתי אין הקבלה סמנטית בין שני המושגים.אני גם חושב שחשוב להתיחס לניגודיות שבין 嫁 ו- 娶. בהצלחה בעבודה

NoaHK

New member
תודה על התגובות

אני מסכימה עם הרעיון שאחד מדגיש יציאה והשני כניסה, למרות שזה אולי משהו שצריך לחקור בקונטקסט של סוציולינגוויסטיקה... מהו השדה הסמנטי המשותף או השונה למילים האלו. תודה

GnomeBubble

New member
זה בכל זאת מעניין שמשתמשים שם ב-出

ביפנית אומרים דווקא 嫁入り, ול-嫁 עצמו יש משמעות של "כלה". בכל מקרה, אפשר לראות שהמבנה של שתי הסימניות שונה (הרכיב של הבית בתוך 嫁 כנראה מציין את הבית שהכלה נכנסת אליו, ובכלל במקרה של הנישואים יש לנו רצף של שני פעלים ובמקרה השני פועל ומושא), אבל זה עדיין נראה כמו השוואה שיכולה להיות נושא מעניין לעבודה, אפילו אם זאת לא אותה המילה.

nitzano

New member
גם בסינית מדובר על

משמעות כלה (או כלה מתחתנת), אבל בגלל שמדובר על 嫁入 התיחסתי לסימניה הבודדת כאל כניסה למשפחה חדשה.

GnomeBubble

New member
הממ, לא מצאתי את זה במילון שלי

אז חשבתי שזה יכול להיות רק פועל. טוב לדעת.

nitzano

New member
טעות שלי, אתה צודק. מדובר רק בפועל

להתחתן (עבור אישה) ולא שם עצם כגון כלה

למעלה