שאלה על רעידות

שאלה על רעידות

שמתי לב שיש לי תופעה של מעין רעידות כאלה, שחלק ממש קטן מאיזור מסויים בגוף (זה קורה לי במספר מאוד מצוצם של איזורים) מתחיל לרטוט כזה, בצורה בולטת, וזה הזכיר לי תופעה של אפילפסיה ששמעתי עליה. אני לא מאובחנת כבעלת אפילפסיהף, אבל לפני כמה חודשים עברתי בדיקת EEG בעקבות מקרים חוזרים של התעלפות והבדיקה לא העלתה דבר. כרגע הרופא החליט לחכות, ובפעם הבאה (בתקווה כמובן שלא תהיה..) של מקרה כגון זה לבוא אליו שוב. השאלה היא אם הרעידות האלה הם אכן כמו באפילפיסה ואז יש מקום לפנות לרופא שוב, מה שעשוי לגרום לי לקבל את גזר הדין של "חולת אפילפסיה"...........

הי

מה שחשוב, בפעם הבאה להגיע לנוירולוג מומחה לאפילפסיה, אפילו בביה"ח, לפני מתן תרופות.

mori17

New member
כמה דברים

הדבר הכי חשוב את לוקחת יותר מידי קשה את הבעיה(ברור שזה לא קל שזה נוחת באמצע החיים) הכי חשוב להוריד ת'לחץ(לחץ הוא טריגר להתקף)... רעד בגוף הוא סוג של פירכוס אבל לא כל רעד ביד מעיד על אפילפסיה
הכי חשוב כמו שאמרתי לא להיכנס ללחץ ...ולדווח לרופא המטפל מורי

תודה על הניסיון לעידוד...

בכל אופן- זה נשמע לכם אכן תופעה כמו באפילפסיה מה שתיארתי? בעיקרון החלטתי לשאול אנשים בסביבתי אם גם להם זה קורה לפעמים, אבל אני פוחדת מהתשובה שלהם, שלא, להם זה לא קורה.. ואז אחד ואחד, זאת אומרת גם תופעות של התעלפות וגם תופעה כזו, בעצם שווה...... ואם אכן זה נשמע לכם, אז לא כדאי לי ללכת ישירות לנוירולוג? במקום לתת לרופא משפחה שפחות מבין בזה מנוירולוג, לקבוע?

mori17

New member
כמו שאמרתי לך רעד בגוף(בד"כ יד/רגל)

זה פירכוס אבל לא כל רעד בגוף זה תופעה של אפי'... רצוי מאוד שתלכי לנורולוג כי הוא מתמחה בזה רופא משפחה פחות הוא יותר מתפקד כרופא כללי
רק בריאות מורי

ובשביל ללכת לנוירולוג צריך הפנייה

מרופא המשפחה? מה יקרה לי אם אני לא אטפל בזה?? ויש לי בעיקר באיזורים ברגליים, איזור מאוד מסויים ביד העליונה, ובישבן...

noamisback

New member
מוקד קופ"ח

שלום לך, אם לא קיבלת מענה מרופא המשפחה ו/או תשובתו לא מספקת אותך, יש באפשרותך להתקשר למוקד הרלוונטי של קופ"ח שלך(לאומית CALL לדוגמא) שם ניתן לתאם תורים לרפואה מקצועית ללא צורך בהפניה מרופא המשפחה,במידה ורופא מומחה שיבדוק אותך(בתחום הנוירולוגיה) ומליץ לך טיפול מעמיק יותר ייתכן והוא יפנה אותך לסדרת בדיקות בכדי לקבוע את שורש הבעיה וטיפול מתאים דרכו או דרך בית חולים הרלוונטי, כמו כן ייתכן והוא ימצא כיוון אחר לגמרי ותוכלי להיות רגועה. בהצלחה תרגישי טוב!

AKben

New member
אני מכיר הרבה

שחלקים בגוף פתאום מתחילים לרעוד להם למשל, השרירים בזרוע, עפעף העין, ועוד.

mori17

New member
לי למשל יש מיצמוצים בעיניים...

הנורולוג לפני הגיוס עד עכשיו לא יודע מה הגורם למיצמוצים כי האפילפסיה שלי מתבטאת רק במיצמוצים ולעיתיים נדירות רעד ביד ו-2 התקפים כללים(משחק בכדורים) ועוד אחד שלא סגור על עצמו בצבא =[ אוף צבא זה חרא! מורי

התכוונת לאנשים רגילים?!

נכון אני באמת מכירה את התופעה הזו שהחלק מתחת לעפעף מתחיל לרעוד, וזה קורה להרבה אנשים! אני מקווה שסתם אני נלחצת... למי שענה לי את התשובה המפורטת עם הפנייה לקופ"ח- תודה רבה!!

הי

התעלפות זה לא אפילפסיה, רק כאשר ישנם אנשים סביבך שיכולים לתאר את שהתרחש לרופא נוירולוג מומחה לאפילפסיה, אז הוא יבין את המצב. הרעידות שתארת באמת יש לכל אדם לעיתים רחוקות, וזה נחשב מלחץ, וקשה לפעמים להשתחרר מהם , עד ששוכחים מהם. יתכן שההתעלפויות מלחיצות אותך ומיכאן יש רעד. יש אפשרות להתעלפות מנפילת לחץ דם. להפתעתי זה קורה מאוד מהר. אבל זה ממש לא דומה לאפילפסיה. יש לך מה לבדוק.

תודה, זה מעודד אותי!

באמת ההתעלפויות שלי לשדעתי אין יותר מחולשה, או משהו כזה שקורה אחרי שאני מרגישה ירידה בכוח הפיזי שלי (למרות שהיו פעמים שזה היה פתאום, בלי שום תחושה מוקדמת מראש), אבל הרעידות כן מדאיגות אותי, כי זה קורה לי המון פעמים ביום וכל כמה זמן נוסף איזור חדש לטווח הרעידות... לא ענו לי עדיין- שאלתי מה קורה אם לא מטפלים באפילפסיה? המצב עלול להחמיר???

לשאלתך

"שאלתי מה קורה אם לא מטפלים באפילפסיה? המצב עלול להחמיר??? " בעיקרון- יש מצב שניקרא כניסה להפוגה מאפילפסיה, מפסיקים תרופות, זה מצליח ל- 60% מהחולים תלוי בסוג. איך משפרים את הסיכויים? - ככול שמאובחנים מהר, ומטופלים מהר, וניכנסים לאיזון שבו התרופות מונעות את כל התופעות הנוירולוגיות של האפילפסיה, כעבור 2 שנים נקיות כאלו, נכנסים לנסיון של כניסה להפוגה. כל זה לא תקף אם סוג האפילפסיה לא נותן סיכוי. באפילפסיה יש את כל הדוגמאות של המצבים. יש שיחמיר , יש שישאר באותו מצב, ויש אומרים שיעבור לבד. במיקרה שלך ללא קשר אם זה אפילפסיה, ניראה שאת צריכה איבחון, המיקרה שלך מורכב, ונידרש רופא מומחה.

אוקי.. תודה על הכל!

אני מקווה שבקרוב אני אוכל לבשר לכם בשורות משמחות, שכל חששותיי היו לשווא!

אם לא מטפלים באפי'...

לפחות מה שהיה אצלי, היו לי קפיצות שלא התייחסתי אליהן, ואז זה הפך להתקפי גראנד מל... אני מקווה שזה לא ככה אצלך... בהצלחה

למעלה