שאלה על ריצוף.

פרחיה2

New member
שאלה על ריצוף.

הקבלן מציע לרצף את הבית בפוגה של 1 מ"מ ללא רובה. ב"נגב" אומרים שכדאי פוגה של 2 מ"מ {לפי התקן} עם רובה אקרילית שמכילה סיליקון. לא הבדל ענקי במחיר. מדובר בגרניט פורצלן. יש כאלו שטוענים שעדיף ריצוף צמוד ללא רובה, יותר יפה, ולא נכנס ליכלוך, ב"נגב" טוענים שעדיף עם המרווח, והרובה האקרילית מתנקה בקלות עם מים. אני אובדת עיצות. מה דעתכם?

לא פחות מ- 2 מ"מ. התקן אומר 3 מ"מ

אבל גם 2 מ"מ זה עובד. חייבים רובה מכמה סיבות: א. חוסר דיוק בין הקרמיקה (גם פורצלן) זה לא מדוייק על המ"מ, אא"כ זה חיתוך לייזר וגם אז לא לוותר על הפוגות (אם כי אולי שם הייתי שוקל 1 מ"מ אם זה יותר יפה). ב. בגלל תזוזות האדמה והמבנה הפינות של האריחים יתפוצצו לאחר זמן אם לא יהיה להם מרווח הרובה בין אחד לשני. ג. אטימת המרצפות שלא יכנסו מים ושאר כל מיני. (בעיקר נכון לחדרים רטובים). ד. הרובה האקרילית לא מתנקה בקלות במים, זה משחיר עם הזמן (בד"כ לא תראי מה היה הצבע הראשוני שלה כבר אחרי חודשיים) , אם את רוצה לשמר אותה את יכולה לצפות אותה בסילר. בהצלחה , בכל מקרה לא לוותר על הרובה.

במבינון

New member
מה הקישקוש הזה על תקן???

מאיפה אתם ממציאים את התקנים שלכם ומבלבלים לכולם את המוח??? 3 מ"מ זאת פוגה פוגה גדולה ומספיק מ"מ אחד גם. ואם אתה מצליח לחשוב על תזוזה של אדמה אז חבל על הזמן שאתה מבזבז בכלל.

R o n D

New member
עדיף עם רובה

המרצפות אף פעם לא ישרות לגמרי (למרות מה שאומרים בחנויות על חיתוך לייזר) וגם הרצפים לא תמיד דואגים ליישר כמו שצריך. אז לרובה 2 תפקידים: הראשון לטשטש מרווחים והבדלי גבהים בין מרצפת אחת לשכנותיה והשני למנוע חדירת מים (למשל מספונג'ה) שיכולים לעשות שמות בשכבת הטיט ואף החול שמתחת. לגבי רובה אקרילית, קחי בחשבון שלא כל אחד יודע לעבוד עם זה ואם משתמשים לא נכון התוצאה יוצאת מזעזעת וקשה לתקן. אני ממליץ על רובה מינרלית ואם את כבר ממילא קונה בנגב, שלהם מוצלחת מאד (מאפיי).

אלבה

New member
אולי מספיק כבר עם המאפיי שלך?

אתה לא מקבל מהם קומיציון או משהו?

R o n D

New member
תפסת אותי

אז כן, אני מקבל מנגב כ- 10,000 ש"ח על כל שקית רובה שהם מוכרים. אני משלים בימים אלה בניית וילה בריווירה הצרפתית ועוד 5 שקיות שהם מוכרים אני מוציא גם יאכטה. נא לא לפנות אליהם בבקשות כי התפקיד תפוס ואין לי שום כוונה לוותר לפני שיוצאת לי גם הפרארי האדומה.

4tis

New member
נכון שפוגות גדולות זה פחות אסטטי

אבל... פוגות קטנות יגרמו לכך שבכל מרווח תהיה מנה קטנה מדי של רובה -כלומר הגדלת האופציה לרטיבות ואת כנראה לא רוצה את זה ...

למעלה