שאלה על ריבוי

מצב
הנושא נעול.

shani74

New member
שאלה על ריבוי

שאלה על ריבוי
הבת שלי בת שנתיים, וכבר מדברת לגמרי, אבל יש לי שאלה. היא אומרת אוזן אחת, שתי אוזניים, אבל שלוש/הרבה אוזנים (עם חיריק), וכנ"ל לגבי גרביים, נעליים, וכו'. אני יודעת שאומרים זוג נעליים, והשאלה שלי היא איך בעצם אומרים שלוש "נעלים"? זוג נעליים ועוד נעל? או אולי נעשה שימוש בצורת הריבוי הזו איפשהו במקורות? אשמח לשמוע כל תובנה/מידע.

ציפי ג

New member
אין לי תשובה דקדוקית

שאלה על ריבוי
הבת שלי בת שנתיים, וכבר מדברת לגמרי, אבל יש לי שאלה. היא אומרת אוזן אחת, שתי אוזניים, אבל שלוש/הרבה אוזנים (עם חיריק), וכנ"ל לגבי גרביים, נעליים, וכו'. אני יודעת שאומרים זוג נעליים, והשאלה שלי היא איך בעצם אומרים שלוש "נעלים"? זוג נעליים ועוד נעל? או אולי נעשה שימוש בצורת הריבוי הזו איפשהו במקורות? אשמח לשמוע כל תובנה/מידע.
אין לי תשובה דקדוקית
אבל מתוקה מאוד הבת שלך.

shani74

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אין לי תשובה דקדוקית
אבל מתוקה מאוד הבת שלך.
תודה

shani74

New member
תודה, ולמי שמתעניין

הריבוי במקרים אלה הוא תמיד בזוגות
אבל כמו שציפי ענתה, הבת שלך מתוקה מאוד.
תודה, ולמי שמתעניין
מצאתי תשובה קצת יותר מפורטת באתר של המשרד לקליטת עלייה: "שעתיים, יומיים, שבועיים, שנתיים הן מילים הקשורות בזמן ויש להן גם צורת יחיד, גם צורת רבים וגם צורת זוגי. כשאנחנו רוצים לציין מספר של שעות אנחנו סופרים כרגיל ומשתמשים בצורת הרבים: שעה אחת, שלוש שעות, ארבע שעות וכן הלאה, אבל שתי שעות הן שעתיים. שני ימים - יומיים, ושתי פעמים הן פעמיים. השתיים כבר בתוך המילה. ומה ההבדל בין המילים האלה למילים עיניים, ידיים, רגליים וגם למילה נעליים? במילים האלה צורת הזוגי היא גם צורת הרבים: עין אחת, שתי עיניים וגם ארבע עיניים. נעל אחת, שתי נעליים וגם שלוש נעליים. ובמה שונות מהן המילים מכנסיים, ומשקפיים? למילים האלה יש רק צורה אחת, צורת זוגי גם ליחיד וגם לרבים ולכן: זוג מכנסיים, שני זוגות מכנסיים. ואם כן: יש לי שתי רגליים, אבל שני זוגות מכנסיים וגם שני זוגות נעליים". כלומר, עכשיו אני בבעייה רק אם נקרע לי זוג מכנסיים או נשבר לי זוג משקפיים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה