שאלה על רוברט וויאט

ח ל ו ן

New member
שאלה על רוברט וויאט

היי, אני מאוד אוהב את המוזיקה של אביתר בנאי, ובגלל שהוא מושפע מאוד מרוברט וויאט החלטתי להתחיל לשמוע גם אותו. השאלה היא באיזה אלבום להתחיל, איזה אלבום של רוברט וויאט הכי מוצלח לדעתכם?
תודה מראש, אלעד

epitaph

New member
איזה צירוף מקרים...

ממש במקרה אחד מאלבומי השבוע שלי הוא של רוברט וויאט. בקשר לאלבומים להתחיל איתם, אתה יכול להתחיל עם Rock Bottom שכבר המלצתי עליו (אגב, ברי סחרוף עשה לשיר Sea Song מתוכו קאבר שמופיע באלבום ההופעות האקוסטי שלו, כמו כן גם ברצועה עשו פעם קאבר לשיר הזה). חוץ מהאלבום הזה אני הייתי ממליץ לך לנסות גם את האלבום Ruth is Stranger Than Richard ואת האלבום Shleep. האלבום הראשון שהוא הוציא שונה טיפה מהאלבומים שבאו אחריו בעיקר משום שבאותה תקופה הוא עוד היה בלהקת סופט מאשין ועדיין לא עבר כמה ניסיונות מרים בחיים שלו (כמו למשל להפוך לנכה, זה לא נראה כמו דבר נחמד במיוחד) אבל זה אלבום קאנטרברי טוב ששווה בדיקה, חוץ מזה גם שווה לבדוק את שלושת האלבומים הראשונים של סופט מאשין שבהם הוא מתופף ושר וגם את אלבום הסלף טייטלד ב Matching Mole.

ח ל ו ן

New member
תודה על התגובה../images/Emo9.gif

ועוד שאלה- האם זה האלבום הראשון שלו אחרי הנכות? כי אח שלי אמר לי שיש לו אלבום עצוב ומלנכולי מאוד שהוא ממש כמו נפילה אחת גדולה מתחילתו ועד סופו (משהו כזה
). יש מצב שזה זה?

epitaph

New member
האלבום שעליו אתה מדבר...

זה Rock Bottom והוא באמת מזכיר את מה שתיארת.

וינסנטי

New member
רק שלא תחשוב...

רוברט וויאט הוא אמן מאוד לא פשוט. אומנם יש לי רק אלבום אחד שלו [עבורי זה אסון איום ונורא..]- רוק בוטום כמובן- ואני מבטיח לך שבשמיעה הראשונה אתה תתאכזב, כי זה אלבום שלוקח זמן להיכנס לתוכו. אבל הכי חשוב- אל תתייאש. תשמע, אפילו אם כואב, בסוף אתה תעריץ אותו, הוא באמת גאון.

ח ל ו ן

New member
בטח יסקלו אותי פה על ההשוואה

אבל אני באמת חושב שיש בזה משהו- אביתר בנאי מושפע ממנו מאוד ולכן אני מאמין שאצליח להתחבר למוזיקה שלו. מה גם ששני האלבומים הראשונים של אביתר (במיוחד השני "שיר טיול") הם מאוד קשים לעיכול בעיניי ולקח לי הרבה זמן לאהוב אותם, ככה שסבלנות יש לי
אני בטוח שזה יסתדר
תודה רבה

epitaph

New member
לא בטוח שיסקלו אותך...

לדעתי אפילו יש כאן איזה רעיון להשוואה, בסופו של דבר שניהם כותבים באופן מאוד אסוציאטיבי, ככה שלרוב הכתיבה שלהם היא קשה להבנה ולפעמים גם מבולבלת אבל יש לה את הקסם שלה. כמו כן שניהם עברו תהפוכות בחיים שלהם שהשפיעו גם על המוזיקה שלהם.

וינסנטי

New member
לי לקח 2-3 שמיעות...

סה"כ יש בו גם קטעים יותר קלים לעיכול [sea song הוא אחד השירים הגדולים בכל הזמנים לדעתי], שעושים את הכניסה לאלבום די פשוטה.. אבל לאלבום הזה גם צריך מצב רוח מיוחד. מעולם לא שמעתי אותו ביום, וגם לא בחורף- זה יגרום לכם לרצות להתאבד. אבל בעצם, זה המטרה של האלבום בכל מקרה...

למעלה