שאלה על קרציות

שאלה על קרציות

שמעתי שעכשיו הופיע סוג של קרציות מסוכנות ושעכשיו יותר מפעם צריך לשים לכלבים קולר נגד הקרציות.. רציתי לקבל יותר פרטים וגם לדעת אם האמפולות יכולות גם למנוע מקרציות לקפוץ על הכלבה שלי.. ושאלה בקשר לתולעת הפארק.. יש לי כלבה בת שנה וחודשיים וטרינרית אמרה שכל 3 חודשים צריך לעשות את החיסון.. לכמה אנשים שאני מכירה אמרו לצריכים לעשות חיסון כל חודש.. האם זה משנה מכלב לכלב בגלל הגיל? ובאיזה מקומות התולעת הפארק בדרך כלל נמצאת..? תודה

תשובות

היאני לא שמעתי על קרציות מסוכנות במיוחדאם מישהו אמר לך על זה - תשאלי אותו.קרציות מסוכנות בעיקר בגלל האפשרות לקדחת קרציות, וזה תמיד נכון כי המחלה נפוצה בארץ לכן חשוב למנוע. לפעמים מספיקות הטיפות, ולפעמים צריך גם את הקולר. לגבי תולעת הפארק - מצורף דף מידע לעיונך.

תודה ועוד שאלה קטנה..

לכלבה שלי יש 3 סימנים על הרגל למעלה (קרוב לצוואר בערך).. הסימנים מרחוק נראית כמו עיגולים קטנים.. וכשהתקרבתי לראות מקרוב ראיתי שקצת חסר לה שיער שם ויש לה מין צלקת כזאת בכל שלושת העיגולים שנמצאים אחד ליד השני.. לצארי אני לא יכולה לקחת אותה לווטרינר עד יום ראשון ואני מודאגת מזה.. ידיד שלי אמר שאולי יש לה קרציות או איזשהי תולעת.. כלבה שלי מתנהגת רגיל, היא אוכלת ולא בדיכאון.. אבל היא התחילה קצת להתגרד.. מחר אני רוצה לעשות לה מקלחת ולשים לה אמפולות חדשות.. האם מישהו יודע מה זה יכול להיות..
תודה

etiush

New member
לדעתי

מה שהתכוונו לומר לך בקשר לקרציות זה שהשנה (לפחות ממה שאני רואה) יותר כלבים חוטפים קדחת קרציות. זה פשוט נהיה יותר נפוץ, או שזה פשוט מתגלה יותר, יש אולי יותר מודעות... בקשר לתולעת הפארק, ההמלצה היא אכן לטיפול של אחת לחודש, אך כיוון שרוב בעלי הכלבים לא יהיו מוכנים לשלם כל חודש על טיפול, הפרוטוקול הוא אחת ל-3 חודשים טיפול בדקטומקס. ולד"ר- קשה לקרוא את הדפי מידע באתר שלך. הכיתוב בצהוב והרקע לבן. שילוב לא מנצח.

למעלה