שאלה על קרדיט וpre-approval

liviur

New member
את מתכוונת לMold אני מנחש?

Mold זה אכן לגמרי נושא לדיון מחדש - ואם יש חשש (איזור עם מים , רטיבות אפילו הכי קטנה וכו) חובה להביא מומחה.
&nbsp
אני הבאתי - ומצאתי - וזה גרם לזה שהם עשו תהליך שלם (פעמיים! כי פעם ראשונה לא ניקה לגמרי) בעלות של צפונה מ10 אלף דולר מצידם + הפחתה במחיר של 10 אלף דולר לשחזור האיזורים שהם נאלצו להוציא (המרתף - היה צריך להרים את כל השטיח + 60 ס״מ מהחיפוי קירות בריצפה כדי לנקות כמו שצריך + איטום של כל הבית! עם הכסף שהתקבל העדפתי לעשות French drains + sump pump מאשר לחדש את המרתף שיושב עדיין קצת מוזר כרגע. אבל זה איזור פחות שמיש מבחינתי בבית).
&nbsp
&nbsp

liviur

New member
וכמובן - היה Contingency

שאם הבית לא נקי לגמרי - כל בדיקה מעבר לראשונה - המוכר משלם + את המשך הניקוי עד שהבית נקי לגמרי + התמחור של הפיצוי הוא כנגד כל מה שהשתנה מהצגת הבית כנגד הצעת מחיר לשחזור.

KallaGLP

New member
גם mold (עובש), גם fungus (פטריות) וגם dry rot (ריקבון בעץ)

אלה לא אותן תופעות, אבל מה שדומה ביניהן הוא שמכולן קשה ויקר להיפטר, ולכן צריך לשים לב אם הם נמצאו בבדיקה.

naf86

New member
גם עדיף בדיקת רדון

(לא בטוח אם מישהו הזכיר את זה פה).
&nbsp
בבית שלנו היה בעיית רדון, ואחד התנאים ששמנו במכירה זה שיתקנו את זה (יש מערכת שמטפלת בזה).
זה חשוב בעיקר בבתים בהם משתמשים במרתף ונמצאים שם לפרקי זמן ארוכים.

slicedbread

New member
אני אעשה צ'קליסט לעבור עליו לפני חתימה

עדיין רחוקים משם - אבל טוב לדעת, תודה לכולם

vinney

Well-known member
הבנקים גם יודעים בסוף השנה הריבית תעלה

למה אתה חושב שהם יתחייבו לתת לך ריבית נמוכה יותר כשהכסף שהם יתנו לך יעלה להם יותר?
&nbsp
לא חושב שתוכל לעשות lock מעבר לסוף השנה.

slicedbread

New member
כן - ההנחה שלי שכבר עכשיו הם מעלים את הריבית

בהנחה של 100% הריבית עולה בסוף השנה, אז למה לחכות

John the Savage

New member
עוד כמה טיפים על קניית בית

קודם כל, כדאי ללמוד קצת את השוק המקומי, לעקוב כבר עכשיו אחרי כל מה שמתפרסם, ולראות מה ההבדלים המקובלים בין מחיר הדרישה למחיר המכירה בפועל. מתווכ/ת טובים יכולו לעזור לכם בזה כמובן, אבל כדאי גם להבין את השוק בעצמכם. באזור המפרץ של סן פרנסיסקו לדוגמה, כמעט כל בית שמתפרסם נמכר בלפחות 100 אלף דולר מעל המחיר שהמוכרים מבקשים. אם לא יותר מזה. באזורים עם שוק פחות תחרותי, מקובל שהמחיר בו הבית נמכר לרוב נמוך יותר מהמחיר הראשוני שהמוכר מבקש, אבל זה תלוי גם בשוק הכללי וגם בשאלה מה השווי האמיתי של הבית.

כדאי להכין buyer's resume, מכתב שמציג מי אתם שמגיע למוכר בזמן הגשת ההצעה. לפעמים אם המוכר מקבל מספר הצעות דומות, יכולים להיות שיקולים לא כלכליים בהחלטה למי למכור (במיוחד אם זה בית ממוכר פרטי), ומכיוון שבדרך כלל המוכר והקונה לא נפגשים אף פעם, זו ההזדמנות שלכם להציג את עצמכם בזמן הגשת ההצעה. אם מצאתם את הבית שאתם חושקים בו, לפעמים זה מה שיכול לעשות את ההבדל אם ההצעה שלכם תתקבל.

לגבי האינספקשן, מעבר לחשיבות של האינספקשן לצורך מציאת ליקויים, זה יכול להיות פתח למשא ומתן נוסף על המחיר לאחר שכבר שלחתם הצעה. בייחוד אם זה בית ישן עם הרבה ליקויים, בדו"ח תקבלו רשימה של כל הליקויים והערכת מחיר לגבי התיקון. חלק מהליקויים רציניים ודברים שחשוב לתקן, וחלק דברים קטנים יותר שלא חובה לתקן, אבל הכל יכול להיות חלק מהמשא ומתן. לפעמים המוכר יכול להציע לתקן את הליקויים בעצמו, אבל בדרך כלל עדיף לשלוח הצעה להפחתה מסויימת מהמחיר (אחוז מסויים מעלות התיקון של כל הליקויים בדו"ח).

KallaGLP

New member
עוד לגבי האינספקשן - צריך לוודא בדיוק מה הבדיקה כוללת,

ולהזמין בנפרד את מה שהבדיקה סטנדרטית לא כוללת, אבל יכול להיות משמעותי, כמו, למשל, בדיקת ראדון, טרמיטים וכד'. אני מניחה שאין איזה סטנדרט אחיד לכל רחבי ארה"ב מה כלול בבדיקה הסטנדרטית, ולכן חשוב לוודא.

למעלה