שאלה על קפיצת פחת

• פותח הנושא 4421
  • פורסם בתאריך

4421

New member
שאלה על קפיצת פחת

שלום לכולם.רציתי לשאול איך יכול להיות מבחינה תיאורטית מצב שראיתי-לוח חשמל עם שני מעגלים נפרדים א` לתאורה וא` מזגנים.כאשר כל מעגל מוזן מפחת נפרד.וכאשר התגלתה תקלה באחד המזגנים שגרם לפחת לקפוץ זה הקפיץ גם את הפחת המקביל של התאורה.נשמע מוזר לי.האם יש לזה הסבר מלומד.אשמח לשמוע.תודה מראש

אצ3

New member
תבדוק את הפחת של

התאורה אם הוא מחובר בטור לפחת של המזגן יכול להיות שזו הסיבה

lekner

New member
כאשר מחברים מספר פחתים

יש לוודא ש הכניסות של האפס לפחתים באות ישר מהאפס הראשי ואז תאורטית יש 3 פסי אפסים ראשי ממנו יוצאים לשני הפחתים 2 פסים נוספים מכל פחת אפסים עבור המעגלים שלו ברגע שבטעות מחברים את הפחתים בצורה לא נכונה לדוגמא את הפחת השני מזינים מהפחת הראשון יווצר מצב שברגע של זליגה שני הפחתים יקפצו תקלה נפוצה גם שמחברים שני פחתים אך לא שמים לב ומחברים צרכן המוזן מפחת אחד לפחת אחר אך חיבור כזה יקפיץ את הפחת מייד עם הפעלת הצרכן

lekner

New member
המעגל פה מחובר לראשי אחד

לצורך הדוגמא בפועל יש ראשי אחד ואז שני משניים לכל פחת

מאגר

New member
יכול להיות שאכן הכניסות לפחתים

ניפרדות אך היציאות מגיעות לאותו פס רכוז אפסים כבר נתקלתי בזה ואז הקצר הוא קצר לשני הפחתים

4421

New member
זה נכון אך

פה זה בדוק שכל מעגל נפרד בוודאות.כל פחת מוזן בצורה נפרדת מהראשי הן מהפאזות(תלת פזי)והן מהאפס הראשי.וכן הדגשתי שזה עבד טוב עד תקלה שהיתה ואותרה.כך שזה לא יכול להיות שהיתה בעיה בעצם החיווט.תודה

4421

New member
אני חשבתי שיתכן

שיש מצב של ספייק שנוצר עקב נפילת הפחת של המזגן מה שגורם לפריצה רגעית עקב עלית מתח בקו של התאורה שגורם לנפילה אפילו שתמיד אין בכח הזליגה הזאת להפעיל את הפחת.תאוריה נכונה?

רשר

Well-known member
מנהל
כן התאוריה נכונה וכרגיל אם ההית

משתמש במשאבי הפורום לפני שאתה שואל ההית מוצא בקלות את התשובה הנ"ל, כנראה שאינך יודע איך לשתמש בשורות שיש בראש הדף וכך אתה מפסיד את כל הידע שהפורום צבר: יש שתי פונקציות חיפוש: 1 חפש/י - לחיפוש מהיר של מלה או שתיים 2 חיפוש מתקדם - שבו ניתן לחפש אחורה לפי כותרת, תוכן, שם משתמש, תאריך, קובץ בנוסף יש פס כחול דרכו ניתן להכנס לאפשרויות רבות שנמצאות בפורום.

4421

New member
מר רשר אולי אתה לא יודע אבל אני

גולש דרך סללורי בלבד.כך שהפונקציה הזאת לא קיימת

רשר

Well-known member
מנהל
ההפסד כולו שלך../images/Emo7.gif

רצוי במקרה זה לצין זאת בשאלה, כך נוכל לתת תשובות שמתאימות ליכולת השואל לצפות בהן: במקום הפניה נשתדל להביא תשובה ב "Copy - Paste" כך שתהיה מונחת לפניך.

4421

New member
תודה רבה

רק פשוט חשבתי שרואים את זה כל הגולשים מאיפה שואלים.כך זכור לי עד כמה שראיתי פעם כתוב "גולש סלולר"בפרטי המשתמש

רשר

Well-known member
מנהל
אני לא בודק כרטיס אישי של אף משתתף

אלא אם יש בעיה או שאלה ישיר כמו זו, בכרטיס שלך לא ראיתי כל סימן לט"ס.

למעלה