שאלה על קליטים / shimano SPD

• פותח הנושא shac
  • פורסם בתאריך

shac

New member
שאלה על קליטים / shimano SPD

אחרי חודשים של רביצה וזניחת הכושר, שבאו במקביל אחרי (!) קניית אופניים שהוזנחו גם הן בינתיים, רוצה לחזור לעניינים.

קניתי לאחרונה נעלי רכיבה של שימנו, ועל האופניים שקניתי הורכב פדל דואלי - גם לקליט וגם לנעל רגילה.
עד כה ההרגשה שלי לגביו אמביוולנטית, כמו הרבה דברים שמנסים להיות 'גם וגם' הוא מפספס קצת, כשאתה רוצה את הצד השטוח אתה נתקל בברזל (הקליט?) וכשאתה רוצה את הברזל אתה מקבל פלסטיק.

היום רכבתי לראשונה עם נעלי רכיבה. להיכנס לקליט - יחסית הסתדרתי. לצאת מהקליט במהירות - יש איזה טיפ לגבי זה? הרגשתי שאני צריך להפעיל לא מעט כוח הצידה, בשביל להבטיח שאתנתק. התאמנתי קודם בשטח פנוי מאנשים ורכבים, ויצאתי לדרכי. התרסקתי בשני רמזורים (במהירות 0, כשהיה אדום ורציתי לעצור...) ולא הצלחתי להתנתק. התסכול של ליפול לאט ולראות שאתה מרותך לפדל לא עשה לי טוב, זאת להבדיל מהנהגים המרוצים שהזדמן להם לצפות בפרק ב'פספוסים' לייב בכיכובי :)

Goat On Bicycle

New member
אפשר לכוון את זה

יש בורג בפדל שמכוון את רכות השחרור. (אני מניח שאתה מתכוון לפדל m324 של שימאנו)
כמו כן, עם הזמן זה נעשה יותר קל. ואפשר גם לשים קליטים sh56 שהם של שחרור מהיר (אם זה אכן הפדל m324 אז קיבלת איתם קליטים של שחרור מהיר גם ככה..)

לגבי הפדל ושני צדיו, זה דווקא אחלה לדעתי. ומתרגלים צ'יק צ'ק לקטע של להפוך צד. בשלב מסויים זה הופך להיות אינסטינקט מהיר..

בהצלחה ותהנה!

shac

New member
תודה על הסרטון. הערות:

תודה, אבל קודם כל זה בכלל סרטון על פיאות לחיים משונות.

אבדוק את נושא החיזוק/החלשת אחיזת הקליט בפדל שלי.

הרג אותי שבדקה 2:00 הוא אומר משהו כמו
It can be embarrassing to fall in traffic light.

מה אתה אומר!

oriel29

New member
ישנם שני סוגי קליטים של שימנו

sh 51
sh 56

הראשון (51) מתחבר היטב ומתנתק ביותר מאמץ - הוא נועד לרוכבים מתקדמים - היתרונות ברורים - יותר כח פחות מקרי השתחררות בלתי רצונית

השני (56) הוא מולטי ריליס - כלומר יותר זויות שחרור - הוא נועד לרוכבים מתחילים ולרוכבים על פדלים דואלים והשחרור מהם קל יותר

סט כזה עולה 70 שקל, תחליף ותבדוק איך ה 56 מסתדר לך.

בכול אופן, לא כיף ליפול, אבל זה חלק מתהליך הלימוד.. וזה משתפר מהר מאוד

shac

New member
מצרף תמונה - קליט

הקליט שיש לי,
רשום עליו PD-M520.

shac

New member
אל תהיה קטנוני

והנה תמונת הקליט...

Goat On Bicycle

New member
לא מכיר

אגב, התבלבלתי מקודם. הקליט לא שחרור מהיר זה sh51 לא 55.

לא נראה לי שיש לשימאנו קליט sh81, אולי זה שחוק וה-5 נראה כמו 8.

Goat On Bicycle

New member
נראה sh51

בכל אופן, תנסה להוריד את המתח דרך הכיוון של הבורג בפדל. (תשים לב איזה כיוון זה הורדת מתח ואיזה העלאת מתח)
אם עדיין קשה לך תשיג קליטים sh56..

oferbic

New member
מאוד ממליץ על שיחרור מהיר

ולא חושב שהוא למתחילים. פדל כזה נועד לרכיבה בעיר קודם כל, מתאים כמובן גם למתחילים, ולדעתי מתאים מאוד לרכיבה טכנית. כל מצב שבו עלולים להזדקק לשיחרור בפתאומיות כדאי להשתמש בקליט כזה.
רוכבי xc או כביש מנוסים יעדיפו קליטים קשים יותר כדי לקבל חיבור טוב יותר.

oriel29

New member
לא, לפי התמונות יש לך את ה 51

תוכל לעשות כיונון בפדלים, מה שיקל על השחרור עצמו, אבל לא יוסיף זויות שחרור נוספות

או להשקיע 70 שח ולקנות את ה 56

למעלה