שאלה על קידוד סרט

רן 120

Member
שאלה על קידוד סרט

מה הרזולוציה הכי טובה בקידוד סרט AVI למסך פלזמה כך שלא יהיו קטעים
חתוכים בצדדים או למעלה ולמטה/תרגום? כשאני מכוון את ה Aspect Ratio ל 1.80
אני יכול לעשות את זה ברזולוציות שונות.

גיליום

New member
הרזולוציה הכי טובה בקידוד סרט AVI למסך TV

התשובה לכך היא קצת "טריקית", כי היא קשורה בחישוב מתמטי (קל).
הרזולוציה הכי טובה, היא זהו שתציג את הסרט שלך בגודל הכי גדול על מסך הטלוויזיה, מבלי ליצור בו עיוותים.

וביתר פירוט:
לסרט שבידך יש רזולוציה קיימת כרגע ולפיכך יש לו יחס בין האורך של התמונה, לבין הגובה שלה. חשב את היחס הזה, לפי הרזולוציה הקיימת. תקבל מספר שמבטא את היחס.
הכלל הראשון: גם לאחר שינוי הרזולציה, עקב קידוד מחדש, עליך לשמור על היחס המקורי, בין הרוחב לגובה התמונה.
הכלל השני: גם לטלוויזיה יש רזולוציה. אסור שרוחב הוידאו יהיה רחב מרוחב הרזולוציה של הטלוויזיה ואסור שגובה הוידאו יהיה גדול מגובה הרזולוציה של הטלוויזיה.
הכלל השני קצת מבלבל, אז הנה הסברון: אם הטלוויזיה שלך יודעת להציג עד 1024X768 לדוגמא, אז לפני הקידוד, עליך לוודא שרוחב הסרט החדש, לא יהיה גדול מ1024 ושגובה הסרט החדש לא יהיה גבוה מ-768.

אם תקודד ותצליח לשמור על שני הכללים לעיל, בו-זמנית, הסרט החדש שתקבל, יתאים בדיוק לטלוויזיה שלך.
כמו שאמרתי בתחילה, ייתכן שיידרש חישוב קל כדי לעמוד בדרישות, אבל זה ממש לא סיפור.

בברכה,
גיליום

רן 120

Member
אוקיי,

אבל אני יכול ביחס 1.80 לקבוע בקידוד רזולוציה למשל 680X384 עד 720X400
(ביחס המתאים ל 1.80)
ואת שניהם רואים נדמה לי על מסך מלא אז מה ההבדל?
המסך הוא רחב 42 אינץ HD

HassiD

New member
זה גם תלוי במידה מסויימת במקור שלך

אם היה לך סרט באיכות נמוכה, ותנסה "למרוח" אותו על רזולוציה גבוהה, גם אם תשמור על היחס, אתה תקבל תוצאה גרועה, בעוד שאם תשתמש ברזולוציה גבוהה יותר מהתחלה, אז לא יהיה כ"כ בעייתי להקטין אותה....

גיליום

New member
עיין שוב בתשובה שלי..

נראה שהתעלמת מהנושא של הרזולוציה של המסך. גם למסך יש רזולוציה והדרך הטובה ביותר להציג את הסרט, היא לשמור על היחס המקורי של הסרט ולהציג אותו בגודל הגדול ביותר שניתן להציג על המסך (אלו שני הכללים שציינתי בפוסט קודם).
אם נניח יש לך מסך Full HD, מה שנפוץ מאד כיום, אז הוא אמור לתמוך ברזולוציה של HD, דהיינו 1920X1080.
במקרה כזה, לפי הכללים לעיל, תעדיף את הרזולוציה 720X400, כי היא שומרת על יחס התמונה המקורי והיא גדולה יותר מהאפשרות השניה וכמובן שהיא "נכנסת" במסך מבלי להחתך, מכיוון שרזולוצית המסך גדולה יותר מרזולוצית הסרט.
במקרה שהסרט המקורי שבידך, הוא ברזולוציה נמוכה מזו של המסך, יקרה אחד מ-2 דברים: הסרט יוצג כמו שצריך, בגודלו המקורי, באמצע המסך והטלוויזיה תוסיף אוטומטית שוליים שחורים מסביבו (או בצבע אחר) כדי "למלא" את המסך, או במקרה השני, הטלוויזיה "תמתח" את הסרט על-פני כל המסך. אני לא יכול לדעת מראש מה יקרה, זה שונה ממכשיר למכשיר ואולי ניתן לקבוע זאת בהגדרות שלו.
יש גם עניין נוסף ו-HassiD הזכיר אותו בפוסט שלו - שאתה לא יכול להגדיל את התמונה יותר מדי, מבלי להתפשר על האיכות. כלומר, אם אפשרי, עדיף לקחת סרט ברזולוציה גבוהה יחסית ולהקטין אותו לרזולוציה חדשה, על-פי 2 הכללים שהוזכרו. אם אתה לוקח סרט ברזולוציה נמוכה יחסית ומגדיל אותו כדי שיוצג ברזולוציה גבוהה, רוב הסיכויים הם שהסרט יראה פחות טוב מהמקור (ירידה באיכות הויזואלית).
אולי כדאי לך לעשות כמה ניסויים, כל אחד של 5 דקות מהסרט. תקודד ברזולוציות שונות ותבדוק איך נראה על המסך וכך תקבל הבנה טובה יותר, איך כדאי לקודד ואיך הטלוויזיה שלך מציגה סרטים ברזולוציות שונות..

בברכה,
גיליום

רן 120

Member
אוקיי תודה,

רק שלא ניראה לי שיש טעם לעשות ניסויים כי זה תלוי ב "קצב נתונים" (שמופיע במאפיינים),
אם הוא משהו כמו 1200KBPS (נתונים לכל פיקסל) אז אני לא ירגיש ויזואלית ירידה באיכות
אם אני מגדיל קצת רזולוציה. רציתי רק להבין את ההבדל בין הרזולוציות לדוגמה 720X400
ל- 680X384 אם שניהם ניראים לי על כל המסך. אבל הבנתי מהתשובה שהטלביזיה כניראה
מותחת את התמונה ואם קצב הנתונים גדול אני עדיין רואה באיכות גבוהה וזה ביתנאי שהיחס
נישאר 1.80

HassiD

New member
שוב, תלוי מה אתה רוצה...

1200 יכול להיות הרבה, זה רק תלוי ביחס למה. אם תראה ברשת סרטים של FullHD תגלה שקצב הנתונים שלהם מגיע גם ל-4000 ויותר, ודי מרגישים את זה. ככה שאם באמת תשנה בקטנה - אז לא כ"כ תרגיש, אבל אין ספק שיש הבדל בין "מתיחה" מ-680X384 ל-720X400, מאשר הורדה מרזולוציה גבוהה יותר לרזולוציה הזאת (כי אחרי הכל, הם מרשים לעצמם להגדיל את מספר הפריימים לרזולוציה גבוהה יותר. אתה צריך גם לזכור שמס' הפיקסלים נקבע לפי הרזולוציה, ואם יש לך "נתונים לכל פיקסל", ואתה מגדיל את מס' הפיקסלים, אל תצפה לקבל את אותו הדבר...)

למעלה