שאלה על קורס ב .net

ycw166

New member
שאלה על קורס ב .net

אני בוגר טרי של המחלקה למדעי המחשב, אונ' ב"ג, ומתקשה במציאת עבודה ראשונה בתחום (מחפש 2-3 חודשים). בימים הקרובים יפתח קורס net. של סלע יוניברסיטי. זהו קורס בן 10 חודשים, 2-3 ימים בשבוע, סה"כ 310 שעות. הקורס מוסמך ע"י חברת מייקרוסופט ובסופו 3 בחינות הסמכה לקבלת תעודת mcad.net. השפה שתלומד היא C#, ועוד נושאי הקשורים ל WEB, DB ו GUI. הקורס כולל פרוייקט רשות. מחיר הקורס כ 16000 שקל. שאלותי: 1.מבחינת התוכן, האם כדאי להשקיע וללמוד net.? האם כדאי לעשות זאת במסגרת קורס כזה? האם תעודת הסמכה כזו תעזור לי במציאת עבודה מאוחר יותר? 2. אם יש כאן בוגרי סלע, מה דעתכם על המכללה? 3. להרשם? תודה. 2. חוות דעת על מכון סלע SELA UNIVESITY המכון מציע קורס

vinney

Well-known member
וואו כמה שחבל על הכסף.... 16K???

על נייר מזורגג עם לוגו של M$ שאני יכול להדפיס לך בבית?????

ycw166

New member
אתה יכול קצת יותר לפרט?

זה לא משהו ששוה לדעת?

vinney

Well-known member
שמע... ראה...

אני עשיתי פעם בסלע אחד הקורסים הכוללים בסט הזה, מטעם העבודה שלי. המנחה היה מצוין, למדתי המון, וגם ניצלתי את הידע בעבודה. זה היה לפני שנה בערך. מה אני זוכר עכשיו? כלום. אתה הולך לקורס, אתה משקיע כסף (והמון כסף!), אבל מה יקרה בסוף? אתה תשב בבית, תעשה פרוייקט כזה או אחר בשביל עצמך, אבל את הרוב, תוך חודש-חודשיים-שלוש - אתה פשוט תשכח. כך שאם לא תמצא עבודה מיד אחרי הקורס - לא יהיה בו שום טעם, וכל הכסף הלך לאיבוד. מה יקרה אם פתאום תמצא עבודה באמצע הקורס? מן הסתם תצטרך לעזוב, ושוב - הלך הכסף. מבחינת מעסיקים קשה לי להגיד כי אני לא עוסק בתחום הNET, אבל עקרונית - אתה תהיה בוגר בלי נסיון אם או בלי הקורס, ואני לא חושב שזה יתן לך יתרון מהותי במיוחד בלמצוא עבודה, רק ידחה את המשכורת לעוד שנה ויגדיל את המינוס בעוד 20 אלף שקל. לא חבל?

ycw166

New member
שכחתי לציין

הם מבטיחים עבודה בסיום הקורס למי שעובר את בחינות ההסמכה ועושה פרוייקט סביר. יש להם בית תכנה משלהם וגם השמות לחברות אחרות. בקשר לזיכרון, מה ההבדל בין זה לבין מה שנלמד באונ'? net. לא ישאיר אותי "בעניינים" בכל מה שקשור לתכנות? לשבת בבית עוד חודשים ארוכים בלי להתעסק בזה, זה יותר טוב? זה באמת המון כסף בשבילי, לכן אני מתלבט.

vinney

Well-known member
כמה דברים

בית תוכנה שלהם והשמות לחברות אחרות זה עבודה בקבלנות, כמו כל חברת כוח אדם אחר. הם פשוט מפתים את הטובים ביותר להשאר אצלם, אבל זה לא משנה כלום מבחינת התנאים, וזה לא ממש עבודה מובטחת, וגם לא אופטימלית. זה טוב להתחלה, אבל לשלם 16K כדי שאולי יעשו לך טובה ויעסיקו אותך בשכר רעב? ניסית חברות כוח אדם (השמה) אחרות ? איזה תפקידים אתה מחפש בכלל? לגבי מה שנלמד באוניברסיטה.... איזה אוניברסיטה זאת הייתה? בכל אופן, אוניברסיטה לא אמורה ללמד אותך שפות תכנות (כמו NET), אלא עקרונות, אלגוריתמים, ויכולת פתרון בעיות בעצמך. זה לא ילך לשום מקום. את ההתמחות עושים בעבודה, לא בקורסים. NET זה תחום אחד, צר יחסית, מוצף בעובדים יחסית, ובעל משכורות יחסית נמוכות. למה אתה הולך לשם דווקא?

ycw166

New member
לא יודע

בגלל זה אני שואל. דוקא חברות השמה לא חוזרות אלי. אתה מכיר כאלה שקולטות בוגרים טריים..? (בן-גוריון). חשבתי ש .net זה תחום יחסית חדש אבל מאוד נפוץ בעיקר בחברות גדולות. יש לך המלצה לתחום אחר? תודה, שוב.

vinney

Well-known member
המם.....

אני לא יודע מה אתה יודע אתה יכול ללכת על QA, זה תחום אהוב עליי במיוחד אתה יכול ללכת על REAL TIME, תכנות EMBEDDED, שילוב שלהם (גם משהו שאני מתעסק איתו), עבודה במערכות לינוקסיות/UNIXיות (ממליץ בחום), עבודה עם מסדי נתונים - וזה ככה, בגדול, ועל רגל אחת. מה זה NET? מערכת שרצה רק בחלונות של MICROSOFT, מיועדת לשוק הPC, ולרוב מדובר בGUI טיפש שעובד או מול מסד נתונים או מול WEBSERVICE חיצוני או מול שרת אחר. תחשוב טוב טוב מה יכול להיות נתח השוק של הדבר הזה מתוך כל תחום הIT.

ycw166

New member
עד כמה שאני יודע

מייקרוסופט זה לא בדיוק עוד שחקן.. מה זה "רק" מייקרוסופט...? או שאתה מתכוון שעדיף ללמוד משהו לא תלוי סביבה או מע' הפעלה.. למרות שבמודעות יש בד"כ דרישה לידע בסביבה מסויימת..

selalerer

New member
מיקרוסופט זה עוד שחקן.

שחקן גדול אבל שחקן, יש נוספים, גדולים כמוהו וגם יותר. שוק התוכנה אינו מסתכם במע' הפעלה ביתיות.

vinney

Well-known member
אתה חושב שיש לך מייקרוסופט במיקרו?

או בטלויזיה? אתה חושב שמערכת חשבונות של בזק רצה על בסיס NET? מנוע ניהול לקוחות של הוט מבוסס על #C או על PLSQL? מערכת עיבוד נתונים של בנק הפועלים עובדת על PC או MAINFRAME? אל תחשוב ששוק המחשבים האישיים זה כל עולם המחשבים, זה חלק קטן מאוד.

vinney

Well-known member
חס ושלום

פשוט מנסים להראות לך שאם תלך על NET, אתה תגביל את עצמך בתחום יחסית צר. בכל מקרה, ההחלטה היא שלך, ויכול להיות שזה כן יעזור לך למצוא עבודה, אנחנו לא יכולים לדעת, אבל אני חושב שאני מייצג פה את דעות רוב העובדים, קורס כזה זה לא מה שיכניס אותך לעבודה. לדעתי - חבל על הכסף.

vinney

Well-known member
אגב, מה שהמליצו לך בפורום NET

זה נכון. בתור איש מחשבים, ללמוד עוד שפת תכנות לא אמורה להיות בעיה בשבילך, אין סיבה לשלם 16K על משהו שאתה יכול ללמוד לבד. אתה יכול להצטרף לפרוייקט קוד פתוח כלשהו כדי לקבל התנסות, או לעשות פרוייקט למישהו במכולת השכונתית או משהו כזה, ולצאת אם לא פחות ידע מהקורס הזה, באותו זמן, ועוד אפילו אולי ברווח. ואם תמצא עבודה תוך כדי, שלא קשורה לנושא - לא יהיה חבל לזנוח.

KKnDoIt

New member
אני מאמין שקריאה בספרים וישיבה

מול המחשב תוך כדי מלמדת _יותר_ מהקורסים האלה. כלומר, אם הוא יקנה ספר או שניים טובים ומלאים על הנושאים שהם מלמדים שם, הוא ידע יותר ממה שהיה יודע אם היה משתתף בקורס. מה דעתך ?

בעיקר שפה שכל כך דומה

ל C++ משולב עם JAVA ו VB ... כש C++ בטוח למדתם ו VB זה כלום...

DadleFish

New member
תשובות

1. לדעתי, לא כדאי ללמוד NET., עדיף ללמוד JAVA. לא כדאי ללמוד זאת בעזרת קורס, כי הוא סתם יעלה לך המון כסף וזמן ולא ייתן לך כלום. לא, תעודת הסמכה כזו שווה לתחת, excuse my french, כשאתה מגיע למקום עבודה. 2. אני עשיתי הרבה קורסים בסלע ומימנתי לזוגתי קורס של שנה בסלע (לא בתחום התוכנה, חס וחלילה). בגדול, זה לא מובהק. הם לא מכללה מדהימה, אבל מצד שני - אף מוסד כזה בארץ לא מדהים - הייתי ב-JOHN BRYCE, ב-INTERBIT, בהייטק - אף אחת לא מדהימה. 3. לא. תלמד לבד, תשקיע בפרויקט open source, תתחיל מ-QA ותתקדם למעלה, יש הרבה דברים לעשות כדי לשפר את מעמדך. אל תפסיק לנסות לחפש - האוניברסיטה שלך נחשבת למעולה בתחום מדעי המחשב, ויש חברות שמחפשות "בשר טרי". בהצלחה.

למעלה