שאלה על קופות כמל

מי האחת

New member
שאלה על קופות כמל

האם בתקנות החדשות על הקופות אלו רק קופות חדשות שיפתחו או כל הקופות? אפשר הסבר על התקנות החדשות?

LEA2004

New member
למי יש קישור לתקנון החדש של קופת גמ

התקשרתי לסניף הבנק שלי. ושאלתי בקשר לקופת גמל אחת שהיא נזילה והשניה שמיעודת לנכד לעוד 13 שנה האם יחול עליה הדין שיהיה אפשר לפתוח רק בגיל 60 ? או לחלופין כאשר היא תפתח? התשובה: הייתה שאין הוראות ברורות והיא בעצמה לא יודעת, הפקידה פשוט לא ידעה לומר לי בוודאות מה החוקים החדשים בנושא קופת גמל, אז אם יש למשהו קשור לנושא אשמח לקבל.

אמיר72

New member
אולי נעשה סדר

האם הקופה המיועדת לנכד היא על שמו או של שמך ? אם על שמו, הפקדות חדשות לאחר ינואר 2006 יוכלו להמשך ללא מס רק בהגיעו לגיל 60. אם על שמך, הרי תוכלי מגיל 60 למשוך ללא מס. קופה נזילה - אפשר למשוך בכל עת ללא מס.

LEA2004

New member
אמיר 72

כנראה שלא הבנתה את שאלתי 1. הקופה של הנכד היא על שמו ולפי החישוב שלי בהגיעו לגיל 15 הכסף יעמוד לראשותו מאחר ופתחתי את החשבון שנולד. ובבנק לא ידעו מה לומר לי מה הדין האם כדאי להפקיד כספים או לא. 2 הקופה השניה נזילה אך הבנק גם לא ידע לומר לי אם אני משאירה את הכספים לבני הוא יוכל להנות מהם או עליו לחכות עד גיל 60?

אמיר72

New member
אוקי

אם הקופה נזילה את יכולה למשוך מתי שאת רוצה ללא פטור ממס. לגבי קופת הנכד, עניתי כבר - הקופה תהיה נזילה 15 שנה לאחר ההפקדה הראשונה, על הפקדות שבוצעו עד סוף שנה זו. 15% מס על הפקדות לאחר 1.1.03.

reptile12345

New member
שאלה

האים על רווחים של קופת גמל נזילה יהיה מס מ-2006-הכוונה שאני ימשיך להחזיק את קופת הגמל בתקווה שמהריבית שאני יקבל לא יהיה עליה מס

למעלה