שאלה על קאטה ודיוק

brunoflexe

New member
שאלה על קאטה ודיוק

אני אשמח לשמוע, מכל השיטות אשר בהן יש קאטות (לצורך השאלה הזו אם אפשר רק קאטות שמתרגלים אותן ללא בן זוג) על הנושא של דיוק. ספציפית: 1. איזה מקום בקאטה יש לדיוק (לעומת עקרונות אחרים כגון שחרור / הוצאות כוח / התאמה למתרגל וכו) ? 2. מה הסיבה לדיוק בקאטה בשיטה (של העונה, הכוונה) ? 3. כיצד מדריך יודע כמה לדייק (יעני מאיפה הוא שואב את המידע על איך תנועה או תנוחה ספציפית בקאטה צריכה להיות מדוייקת) ? 4. ושאלת מיליון הדולר (או שקלי כסף, למדקדקים): כיצד המורה / ראש השיטה מחליט איך התנועה צריכה להיות מדוייקת ? ברונו.

Yin

New member
אני חושב שתנועות צריכות להיות

נכונות ולא בהכרח מדויקות. כלומר לכל אחד יש את סגנון התנועה המתאים לו, ולכן בסיכומו של עניין אותה סידרת התנועות תראה קצת שונה. עוד נקודה: ברגע שקצת משתחררים מנושא הקיבעון ניתן לעשות כל סדרת תנועות באין ספור דרכים, שכולן נכונות. מכאן, שדיוק (סוג של קיבעון) אינו הגדרה, או מטרה, כל כך חיובית. למרות האמור לעיל, בהתחלה יש הקפדה מסוימת על תנועת בסיס "בית סיפרית". ומהי גישת בית הספר שלך? עדי

Dragon Roar

New member
לדעתי..

שתגיע לרמה שאתה מבצע 20 קאטות ברמה מדוייקת רק אז תחשוב על לצאת מהקיבעון. (דעתי האישית.. בלי כוונה לפגוע ~_^) מכה נכונה היא גם מכה מדוייקת.

orii

New member
הדיוק שמחטיא

אצלנו אסור לדייק. אסור, במובן שלא מומלץ לתקן את התנועות שלך בהתאם לתנועות של המורה. אם תלמיד עושה תנועה ורואה למשל שהיד שלו הגיע למקום אחר מזו של המורה, אם הוא יבצע תיקון כדי שהיד שלו תהיה באותו המקום הוא עשה שגיאה חמורה. עצם התיקון שנובע מהזזה של היד או הרגל מרחיק את המתרגל מביצוע נכון. הביצוע הנכון, לגבינו, אומר שהיד (והרגל) נשלחת כגל בעקבות תנועת האגן. הגל עובר בגוף הנמצא במתח מסוים. כל הפרעה של הגל הזה, למשל ע"י הנעת הכתף כדי לשים את היד במקום "הנכון", תגרום לשגיאה חמורה. עבור השלבים הראשוניים של הלימוד יש סט של מגבולות חיצוניות של תנועת הגוף שלא אמורים לחרוג ממנו, למשל שהברך לא תתכופף מעבר לבהונות, שהגב יהיה תמיד בניצב לריצפה... הסט הזה מגדיר "גבולות גיזרה" של התנועה, קל יחסית לתקן מי שחורג מגבולות אלו. קשה מאוד ללמוד לנוע נכון.

Dragon Roar

New member
ומה ההגיון בזה?

המורה יודע יותר טוב ממך. הוא אמור לתקן אותך ואתה אמור כעיקרון לעשות את הקאטה כמו שהוא עושה. לפחות בשיטה שלי.. לא?

orii

New member
לא

כדי שאני אעשה את התבנית באמת כמו הצרה שלי ולא רק כעקרון, המורה מבקש ממני לנסות לנוע כמו שאני יכול. הוא מבקש ממני ליישם את העקרונות ולא לחכות באופן פשוט של התנועות שהוא עושה בידים וברגלים. ובאופן כללי, אצלנו, מתקנים מעט מאוד. יש הרבה שאלות ותשובות (החלק הארי של השיעור) יש הדגמות אבל את הרוב לומד כל אחד עם הגוף שלו.

Dragon Roar

New member
תגובה...

1. איזה מקום בקאטה יש לדיוק (לעומת עקרונות אחרים כגון שחרור / הוצאות כוח / התאמה למתרגל וכו) ? לא הבנתי את השאלה.. המורה אמור להגיד לך איפה צריך לדייק, בעיקרון צריך לדייק בכל תנועה שאתה עושה, ולהוציא אוויר\קיאיי מתי שצריך. 2. מה הסיבה לדיוק בקאטה בשיטה (של העונה, הכוונה) ? אני מתאמן בקראטה שוטוקאן. אני חושב שזה מאוד ברור בכל האומנויות לחימה בכלל. אני מניח שאתה רוצה שהמכה שלך תיהיה מדוייקת. אם אתה עושה קאטה בצורה לא נכונה (ללא הדרכה) שזה אומר: לא לדייק ולא לעשות את התנועות כמו שצריך אתה תפגע רק בטכניקה של עצמך. אם אני אדגים קאטה בתחרות ואני לא אדייק יצחקו עלי ועל המורה--_--^ 3. כיצד מדריך יודע כמה לדייק (יעני מאיפה הוא שואב את המידע על איך תנועה או תנוחה ספציפית בקאטה צריכה להיות מדוייקת) ? אם הוא לא יודע תמצא מורה חדש ומהר.. כל מורה שמלמד קאטה יודע את זה (אלו דברים שעברו בהתחלה מאב לבן ואז הפיצו את השיטה) 4. ושאלת מיליון הדולר (או שקלי כסף, למדקדקים): כיצד המורה / ראש השיטה מחליט איך התנועה צריכה להיות מדוייקת ? הוא לא מחליט את זה החליטו האנשים שבנו את השיטה. הם היו ברמה גבוהה והם ידעו מה הם עושים. שמע: אל תתווכח עם הצלחה הקאטה עוזרת לך באימונים? כל המורים (רובם לפחות) לא משנים את הקאטה? כנראה שזה עובד אז למה לשנות?

orii

New member
ואם בנושא קדיוק עסקינן, ברונו,

יש לאחד או לשננו בעיה חמורה. אתמול המפקד שלך מהצבא גוטמן ראה אותי מתאמן ושאל אם אני מכיר אותך. אז הוא מוסר ד"ש. ולנו יש בעיה אם הוא חושב שאנו לומדים באותו בית ספר לטאי צ'י....

brunoflexe

New member
אמאל'ה ! גוטמן !

וזה לא גוטמן האפור. זה גוטמן השחור. בחור דתי שהיה מפקד שלי שנתיים והצליח לשמור על שפיות. איפה ראית אותו ? איפה הוא ראה אותך ? ואני לא כל כך מתפלא שהוא חשב שאנחנו עושים אותו דבר. כל פעם שהיה רואה אותי מתאמן היה ניגש אלי ושואל אותי למה לא התחתנתי כבר ... כנראה משהוא אצלך דיבר אליו באותה הצורה.

orii

New member
גוטמן השחור

ראה אותי מתאמן בגן הציבורי מול הבית כנסת שלו (אתר האימון היומי שלי). אולי לא רואים אבל אני דווקא כן התחתנתי...

Kenshinkan

New member
בריוקיו קנפו:

1. דיוק בקאטה הוא בעל חשיבות מכרעת ועליו עובדים לפני הדברים האחרים. שיחרור אנרגיה או מהירות הביצוע לא יבואו על חשבון הדיוק. 2. הסיבה להקפדה הפנאטית היא שכל תנועה בקאטה מתורגמת לחלק מתרגיל הגנה עצמית (אחד או יותר). לדוגמא, התנועה השניה ב- Naihanchi Shodan; אני מכיר 5 תרגילי קומיטה (טכניקת הגנה עצמית) עליה. נניח שיש עוד 4. אם אשנה את הדיוקים הקטנים לא אוכל למצוא אותם וגם לא הדורות הבאים שיבואו אחרי. 3. מדריך יודע כמה לדייק לפי הקפדנות של המורה שלו. 4. ראש השיטה לא "מחליט" אלא אם כן הוא המציא את הקאטה. בשיטה שלי יש הרבה קאטות שירדו בשרשרת של המורה-תלמיד. המורה שלי מלמד אותן כמו שהוא למד מהמורה שלו. יש לנו קאטה אחת שהמורה שלי המציא ופיתח (על פני תקופה של 15 שנים) והוא החליט איך כל תנועה תהיה, והוא מקפיד גם עלייה כי הוא יודע איך הוא רוצה שתיראה. בעז

למעלה