שאלה על קאווה

שאלה על קאווה

הי, אולי תדעו לומר לי מי יצרני הקאווה הפופולארים בארץ? אני מנסה לברר משהו בעניין חומרים שבשימוש בתהליך הייצור ולשם כך מחפשת את פרטי היצרנים. והאם יש יצרני קאווה ישראלים? תודה :)

תשובות

קאווה לא יכולה להיות מיוצרת בארץ קאווה זה מבעבע שמגיד מאזור קטלוניה בספרד לפי חוק ה"חומרים" שמותרים לשימוש ביין הם ענבים בלבד (יוצאי דופן: שמרים, מזון שמרים, חומצה טרטרית, ביסולפיט) הענבים בהם משתמשים לייצור קאווה הם בחלקם זנים ספרדיים לא כ"כ מוכרים, את יכולה למצוא ברשת מידע בנושא יש להזכיר שקאווה לא ממש קשורה למה שמסתובב בשוק תחת השם הזה. (רוב) מה שיש אצלנו בארץ זה דברים זולים, נחותים ומתוקים. בד"כ קאווה טובה תהיה יבשה או יבשה מאוד (הכוונה לא מתוקה בכלל), עם חומציות גבוהה. יש דוגמאות נחמדות במחירים של 60-80 ש"ח, כגון קסניוס ברוט נאטור, קודורניו רוזה ברוט, גראן קמפו וייחו רזרבה,

תודה. לגבי חומרים, השאלה שלי ליצרנים היא

לא לגבי הענבים אלא לגבי חומרים שמשתמשים בהם לתהליכים בייצור. ספציפית, אני רוצה לברר אם נעשה שימוש בלחמרים שמקורם בבעלי חיים. זה קורה בחלק מהיינות בשלב הסינון וההצללה- יש כאלה שמשתמשים בג'לטין מדגים או בחלבון ביצה, למשל, ויש כאלה שלא. אני מעוניינת לברר את העניין אצל יצרני קאווה ולכן מחפשת שמות לפרטי התקשרות...

למעלה