שאלה על צפ"ה

borekas123

New member
שאלה על צפ"ה

רק לאחרונה שמעתי על הדבר הזה בכלל... מישהו יודע מה זה אומר? מה התפקידים ואיפה? צריך פרופיל מסוים? כל מידע על התפקיד/ים האלה יעזור לי תודה...

noa135

New member
יש כל מיני סוגי צפה

יש משקית חינוך שהופכת להיות משקית צפה יש לוחם נניח או מ"כ שהופך להיות משק צפה אחרי קורס שהוא עובר(זה לא תמיד קשור לפורפיל,זה מאוד מאוד תלוי) בבטרים נניח מכים שמתקדמים כאילו הופכים להיות משקי צפה או קליעה למשל הם עוסקים בכל פיתוח ההדרכה בבטר משקית חינוך שהופכת להיות משקית צפה בבהד החינוך והנוער נניח (ואני מכירה כאלו) עוסקות בתוכניות הדרכה של טירונים בבהד החינוך.. זה משתנה מאוש!

borekas123

New member
תודה ו...

אני לא יכולה "סתם" לעבור להיות מש"קית צפ"ה? אני חייבת לעשות משהו שקשור בהדרכה ואז? זה לא תפקיד שמגיעים אליו מהבקו"ם או ממיונים כלשהם? סורי על כל כך הרבה שאלות...

IirionClaus

New member
מש"ק צפ"ה

צפ"ה - צוות פיתוח הדרכה. מדובר בתפקיד המיועד למדריך מנוסה; במסגרת התפקיד בונים תוכניות הדרכה, וכמו כן מלמדים את מקצוע ההדרכה לחיילים אחרים. מדריך קיים יכול לעשות קורס צפ"ה, אם זכרוני אינו מטעני מדובר ב-3 שבועות בבסיס פתוח. מידיעתי האישית (בתור מישהו שעשה שבוע צפ"ה במסגרת הקורס) מדובר בקורס מאוד, מאוד משעמם. מעצם הגדרת התפקיד הוא מיועד למישהו עם *נסיון* בהדרכת צבאית (ששונה מאוד מהדרכה בצופים) ולפיכך לא ניתן להגיע אליו ישירות מהבקו"מ.

למעלה