שאלה על צמיגים...

Almera4Life

New member
שאלה על צמיגים...

טוב, אז הפנצ´ר מאכער קצת סידר אותי, ולאחר שהותקנו באלמרה צמיגי Dunlop SP Sport 2000 מלפנים, הוא מכר לי Dunlop SP Sport 220E מאחור (למרות שהבטיח 2000...). מה המשמעות של שני צמיגים שונים על הסרן הקדמי והאחורי?

SilverFocus

New member
לא צריכה להיות משמעות מיוחדת...

כל עוד יש שני צמיגים מאותו סוג ואותה רמת שחיקה על אותו ציר (כלומר לא צמיג חדש וצמיג בן שנתיים מאותו סוג..) לא צריכה להיות בעיה בררת אולי במקרה מדובר על אותו סוג צמיג, אבל מסדרת ייצור חדשה? נמרוד

Almera4Life

New member
למרבית הצער לא...

אבל באתר Dunlop מצויין בפירוש כי מדובר בצמיג שונה, נחות יותר... לא שזה צמיג רע (400 ש"ח בהשוואה ל 550 ש"ח של ה 2000), אבל אתה יודע, ידידי, לשילדה מעולה כמו של האלמרה, מגיע הגומי הטוב ביותר...
וחוצמזה, אני כועס על חוסר היושר... הוא היה יכול להגיד לי שאין לו 2000...

itzik93

New member
הפנצ´רמעכרים של היום נואשים לעבודה

נתקלתי בתופעה הזו עוד לפני (כמעט) חצי שנה, כשחיפשתי 4 צמיגים לאוטו שלי.... לא היה מקום שבו לא ניסו "להשחיל" את הרכב פנימה ולהכניס אותו מיידית לעבודה... העובדה שרובם פשוט "חיכו לי" לא הפתיע אותי לאור המצב העגום של המשק בכלל. בנוגע ליושר - היית יכול לדרוש ממנו להתקין את הצמיגים שסוכם עליהם עם אופציה להחזיר את הצמיגים הישנים לאוטו או לחילופין לא לשלם לו, ואז זה היה מתפתח למשהו מכוער מאוד אבל בסוף, סביר להניח, שהוא היה מרכיב לך את הצמיגים שלך חזרה ושולח אותך לקיבינימט
האם יש שיפור כלשהוא באחיזה/שקט/נסיעה הצמיגים החדשים
איציק

Almera4Life

New member
אז ככה...

הצמיגים ממש בסדר, ויש שיפור באחיזה כי ה 2000 הישנים היו שחוקים... אבל בכל-זאת זה קצת מרגיז שמאחורה יש 220E (למרות שהם בסדר גמור, עכשיו כל "פיפס" של האוטו אני מייחס פסיכולוגית להם...), למרות שהם גם צמיגים משובחים... לא נורא, נתרגל...
דיברתי עם הפנצ´ר מאכער היום, ושאלתי אותו אם כדאי להחליף לרבעיית משלנים, והוא ענה שלא... כך שנראה לי שהוא קצת "עיקם" את ההזמנה, יותר משרצה לדפוק אותי. עוד חודשיים - ארבעה בולמי זעזועים חדשים, ואז, כדבר אמירתו האלמותית של בני (איפה הוא, בעצם?), תהיה לי אלמרה GT, או אפילו GTI...
ירון, ללא ספק שובר את שיא האהבה שנרשם אי-פעם כלפי אלמרה...

דני ג

New member
איציק - איזה צמיגים הרכבת במכונית

שלך ? לדעתי הצמיגים המשתלמים ביום היום הם היוקוהמה A539 , מאחר ומחירם ממש נמוך, ועדיין מדובר בצמיגים ספורטיביים ... לדעתי 4 צמיגים במידה הדרושה לרכב שלך ניתן לקנות ב 1000 ש"ח ואף בפחות !! דני G. שם 4 יוקוהומות כאלו באלפא ...

SilverFocus

New member
דני - שלח לי מייל איפה קנית

וכמה עלו... נמרוד, אחרי הבוקר נזכר שוב במצב הצמיגים הקדמיים שלו...

דני ג

New member
למה במייל כשאפשר פה ??

ואז כווווולם ידעו ..
האמת שזה פשוט היה באוטו-דיפו, אלא שצריך קצת לנדנד לחבר´ה שם, מפני שהם לא מבינים כלום ובשבילם אליאנס ויוקוהמה-ספורטיביים זה אותו דבר... אם אין בסניף מסוים, פשוט תבקש שיבדקו באיזה יש ... דני G.

itzik93

New member
דני - בנוגע לצמיגים.

שמתי 4 צמיגים של ברידג´סטון סטנדרטיים. חשבתי לקחת צמיגים מעט יותר רחבים (אלו הסטנדרטיים ב LX צרים מטיבעם) אך מאחר ויש צורך להחליף גם ג´אנטים ויתרתי על התענוג משיקולים כלכליים (בעיקר) וגם בגלל נוחות. המידה סטנדרטית כרגע היא 165/80 R13 הרחבים יותר: 175/70 R14 לחץ האויר קדימה הוא 32 PSI ומאחורה 29 PSI - אין הבדל בין FULL LOAD ל LIGHT LOAD לפי מפרט היצרן. יאמר לזכות הצמיגים הנ"ל שהם מאוד שקטים, נוחים מאוד, והאחיזה (שוב, אינני מגיע למגבלות ברכב הזה) טובה מאוד לדעתי. המחיר, אגב, לא יקר: 880 ש"ח ל-4 צמיגים חדשים, כולל איזון, הרכבה ומע"מ - ב 6 תשלומים ללא ריבית והצמדה. ייתכן והיוקוהומות אולי יותר טובות - אבל לשימושים שלי ולייעוד הרכב, הברידג´סטונים עושים מלאכתם נאמנה ואני מאוד מרוצה. איציק - עדיין לומד את התחושות החדשות ברכב לאחר הח´ 4 צמיגים חדשים, 4 בולמי זעוזעים חדשים וכיוון פרונט. יקח זמן להתרגל לכל העסק הזה
נ.ב. דני, בקרוב (מאוד מאוד מאוד) אזדקק לצמיגים חדשים ברכב השני (אימפרזה GL) - שם מדובר בצמיגים במידה "רחבה" יותר - 175/70 R14. אם יש לך המלצות לצמיג נחמד במחיר טוב, אשמח לשמוע (ולא דני, אמא שלי לא ממש זקוקה ליוקוהומות ברכב שלה
) - שים דגש על אורך-חיים ארוך.

שי ©

New member
ה-A539 מיוצרים רק בחתך 65 ומעלה

ליוקוהמה יש דגמים פחות ספורטיביים הנמכרים במחירים אטרקטיביים. דגם כזה מורכב על ה-309 של ג´רמי, למשל. מומלץ בחום לבדוק את דגם בצמיג אוו אתה מתעתד לרכוש באתר החברה באינטרנט. לא אחת נתקלתי בהצעות מפתות של צמיגים מפירמה מוכרת שהתבררו כדגמי MUD+SNOW או חורף. איציק, אתה יכול להרכיב ברידג´סטונים מהדגם שלך (B80) גם על האימפרזה של אימך (שם הם יקראו B70, מן הסתם). מנסיון עם אותו הדגם בחתך 65 על המונדיאו, הם מחזיקים מעמד יפה (כבר שנתיים ו-30K). שי

itzik93

New member
אכן.

עוד מלפני תקופה ארוכה חשבתי לשים ברידג´סטונים גם ברכב של אימי - אבל אני תמיד פתוח להצעות נוספות. ברירת המחדל (כבר מזמן) היא הברידג´סטונים. איציק

גרמי

New member
שאלה על צרכנות...

אתה נכנס למסעדה טובה, מתיישב, פותח תפריט ומזמין את המנה האהובה עליך (סטייק פילה ברוטב פלפל עשוי מדיום-רייר), ומחליט לפנק את עצמך בבקבוק יין משובח מאיזה שאטו קטן ששמעת עליו. מגיע מלצר היינות, ובידו בקבוק פתוח של מיטב תוצרת יקבי כרמל. האם לא תשלח אותו בחזרה למרתף שיביא לך את היין שביקשת? אחרי כמה דקות מגיע המלצר עם צלחת ועליו סטייק טי-בון מדיום שנראה ומריח נפלא. האם לא תשלח אותו חזרה למטבח עם המנה שבכלל לא רצית? בקיצור, אני לא מבין. הוא הרכיב צמיגים אחרים ממה שביקשת? תשלח אותו סביב שירכיב לך מה שרצית!!

שי ©

New member
ובניסוח אחר...

מה היית עושה אם קרסו היו מביאים לך מגאן במקום אלמרה?
שי

sronis

New member
ועוד שאלה - קצת שונה

אתה נוהג באלמרה 1.6 אוטומטית. אתה לא מביא את הרכב למגבלות. למה שיהיה לך אכפת אם שני הצמיגים האחוריים (שציינת שהם בסדר גמור) הם שונים מאלו הקדמיים? ודרך אגב - 400 שקל לצמיג במידות שלך, במיוחד כאשר קונים כמה צמיגים בבת אחת, זה פשוט יקררררררר רוני, צמיגים ספורטיביים טובים במידה 195 על 55 על 15 עולים בין 1400 ל-2000 לרביעיה... רוני

rtwingo

New member
ולא כדי לזרות מלח על הפצעים...

4 מישלן MXV במידה דומה אני מאמין, עלו לי 1300 ש"ח... מצטרף לדבריו של רוני לגבי השאר אגב, ותמהה כרגיל מה יש למכובדנו לחפש אצל החלילן.

כRובי

New member
RTWINGO..אתה אכן זורה מלח ..

1100 ש"ח (!) מחיר מחירון של הצמיג האחורי בלבד (!) באופנוע שלי.. אורך חיים משוערך ? בערך 10000-15000 ק"מ..
(הקודם , היה "רך" יותר , החזיק רק 6000 ק"מ + 2000 ק"מ "משכתי" אותו..) כRובי - צרות של אופנועים...

טוב שלא מדברים על טיפולים תקופתיים

אה, כרובי ? אחרת בכלל היינו צריכים להחרים את הנוסעים בקופסאות...
השדון .... ™TheNightDevil

Almera4Life

New member
לאלמרה מגיע הטוב ביותר

ולכן רציתי SP Sport 2000 ב 550 ש"ח כל אחד. מי שלא יודע להעריך את מצוינותה של מכונית זו - בעיה שלו. בידידות, ירון

שאלה בקשר להחלפת צמיגים...

שלום רב. החלפתי 4 צמיגים ברכב ( גם יוקוהומה... ) ב 120 קמ"ש ההגה ממש רועד חזק...צריך לעשות איזון גלגלים/כיוון פרונט?

itzik93

New member
אם זה לא היה כך טרם החלפת הצמיגים..

גש לבצע איזון גלגלים קדמיים שנית (לא כיוון פרונט). איציק

למעלה