שאלה על צמיגים עם ג'יפה

ranperagmin

New member
שאלה על צמיגים עם ג'יפה

סתם שאלה טפשית, שלמעשה כשניסיתי לחשוב בהגיון לא הגעתי למסקנה החלטית. יש לי שתי פנימיות עם ג'יפה. שבוע הבא אני טס לחול וצריך להוציא את האויר בשביל הטיסה, האם זה אפשרי להוציא את האויר מפנימית עם ג'יפה מבלי "לסתום" אותה ? כלומר אני אוציא את האויר ואוכל לנפח אחר כך חזרה כאילו לא קרא כלום ? ואם כן, אשמח לקבל הסבר טכני קצר, איזה מנגנון יש בפרסטה/ונטיל שמאפשר את זה (סתם מתוך עניין) ? שהרי החומר בעקרון אמור לסתום את הפרסטה במגע עם אויר (לפי ההגיון המאד פשטני שלי)

brake jack

New member
צמיגים עם ג'יפה

לא כל כך הבנתי את ההסבר הטכני שאתה מחפש, אבל אין שום בעיה להוציא אוויר ואז לנפח חזרה. רק שבזמן ריקון האוויר צריך שהוונטיל לא יהיה בשעה שש, אחרת הוא יתחיל להשפריץ ג'יפה.

ranperagmin

New member
דווקא לא יהיה בשש ?

סתם תהיתי ביני ובין עצמי (וזה קורה לי לעיתים), האם יש מנגנון מיוחד בהתחשב בתכונות החומר, או שאין שום תחכום. לא בדיוק ההיפך ? לא עדיף שיהיה בשש כדי שהחומר יהיה "למטה" על הפנימית והאויר למעלה קרוב לפרסטה ? או שאולי אתה מתכוון שהונטיל יכוון לשעה שש (כלומר יהיה למעלה בשעה 12) ?

brake jack

New member
מצחיק אתה, בנאדם

עזוב את הוונטיל, זה לא קשור אליו. כשהצמיג מנופח, אז ברור שהחומר בא במגע עם האוויר (שבתוך הצמיג), ובכל זאת הוא לא הופך למוצק. למה? לא יודע. אבל אלה תכונות החומר. וונטיל, לא וונטיל, עם אוויר, בלי אוויר, הג'יפה נהיית מוצקה רק כשהיא פורצת במהירות דרך חורים קטנים. אם זה באמת מעניין אותך, תשאל אותם. אני מעדיף לא לדעת ופשוט לדרוס קוצים.

amirgal

New member
תוריד אוויר כמו זה שמעלי אמר.

ואם בכל זאת ניסתם, אז תיקח איתך רק את הליבה של הוונטיל מפנימית מפונצרת ופשוט תחליף בנהם.

etal2

New member
אין שום בעיה

יש לי מלא פנימיות עם גיפה שאיכסנתי לזמנים ארוכים ללא אוויר והשתמשתי בהן שוב ללא בעיות, אתה באמת חושב שכאשר אתה קונה אותן בחנות אין בפנים גם קצת אויר? חומרי טיובלס של ג'ו\סטן אכן מתייבשים (גם הם לא בצורה מיידית שהייתה מהווה בעיה) אבל גיפה עובדת קצת אחרת ,הנוזל עצמו אינו מתייבש במגע עם אוויר ומה שסותם את החורים זה סיבים ששטים להם בתוך הנוזל, לא מדובר פה על שום מנגנון מיוחד, לא בפרסטה ולא בשום מקום אחר.

ido pro

New member
תקובה בקשר למנגנון

החומר מלא סיבים שפשוט לא יוצאים ואוטמים את החור (מה יותר פשוט?) תוציא את רוב האוויר כשהגלגל בשעה 1וחצי או 10 וחצי (הונטיל ליתר דיוק) ולאחר מיכן תן ניפוח קטן שאים החומר סטם קצת אז זה יפתח כמו שהבנתה החומר לא ניסתם במגע עים האוויר כשאתה מנפח את הפנימית החומר בא במגע עים האוויר בתוך הפנימית

ranperagmin

New member
../images/Emo45.gif תודה על ההסברים

אני מודה שהתעצלתי ולא הקדשתי לזה מחשבה או חיפשתי חומר קריאה ופשוט פניתי לכאן כדי לשאול. תהיתי ביני ולבין עצמי מה בדיוק הוא הדבר שסותם את החור, וכיוון שאני ועצמי במערכת יחסים מורכבת לא הגענו להחלטות.
תודה על ההסברים המלומדים

למעלה