שאלה על צלילה טכנית

gilad_no

New member
שאלה על צלילה טכנית

כבר היה דיון דומה, אבל בכל זאת יש לי שאלה: באתר של IANTD, הדרישות לקורס הינן 2 כוכבים לפחות (ולא 3) ההסמכה מקנה צלילה של עד 46 מטרים. נניח שעשיתי קורס טכני. לאחר ההסמכה, יש לי 2 תעודות: אחת רגילה (המקורית) של 2 כוכבים ואחת טכנית. התעודה המקורית מאפשרת לי לצלול עד 30 מטרים (לפי החוק) אבל האם התעודה השנייה מבטלת את האיסור הנ"ל ?

ניב ד

New member
הדרגה הגבוהה ביותר היא המהותית

תחשוב בהגיון - אם יש לך רשיון על טוסטוס 50 סמ"ק ואז עשית רשיון על אופנוע עד 500, אז כמובן שמגבלת ה-50 לא תקפה יותר. אני לא מבין מה אתה לא מבין. לענין הדרישות לקורס - נכון שהם דורשים 2 כוכבים. זו שטות ודבר בלתי אחראי, אלא אם כן כמובן אתה צולל 2 כוכבים עם כמה מאות צלילות.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
זו אכן שטות ודבר בלתי אחראי.....

לכתוב דבר בלתי אחראי כמו מה שכתבת לעייל. תנאי הקבלה לקורס טכני TSD של ANDI למשל (אני מניח שבשאר ההתאחדויות הדרישות די דומות) הן כדלהלן: * צולל שני כוכבים או דרגה מקבילה. * צולל נייטרוקס CSU של ANDI או דרגה מקבילה. * לפחות 50 צלילות רשומות מהן פחות 20 עם נייטרוקס. * גיל, ביטוח ובדיקה רפואית בתוקף. התנאים דומים ואפילו מחמירים יותר מדרישות הקדם לקורס DM אולם בעוד בקורס ה DM צלילות העומק מהוות רק פרק אחד בקורס הרי שהקורס הטכני מתמקד כמעט אך ורק בנושא זה והחומר התאורטי והמעשי בנושאי חמצן, חנקן ודקומפרסיה מועבר ברמה גבוהה בהרבה מהחומר המועבר בקורס ה DM. אני אישית סבור שדוקא לגבי קורס ה DM בו מוסמך הצולל להוביל צוללים אחרים הדרישה היתה צריכה להיות הרבה יותר מ 40 - 50 צלילות רשומות (100 + לפחות) אבל זו כמובן אך ורק דעתי (הכפופה למגבלות הדע"ק). נ.ב. לאחרונה שמתי לב ששעורי הציניות השיורית בדמך מגיעה לרמות גבוהות המתקרבות לנתונים שלי, זה עלול להיות מסוכן לך ולסביבה, דיר באלכ ! ו ב ב ח י " נ

ניב ד

New member
למה זה לא אחראי ? ../images/Emo129.gif

אתה צודק בענין הציניות. בפעם האחרונה שבדקתי נותרו לי עוד כ-20 שנה עד להתנקות טוטאלית לפני טיסה... בקשר לדבר השני - אני עדיין חושב שזה לא אחראי לצולל בעל 50 צלילות או 100 צלילות לעבור קורס טכני. זה שאלו הדרישות היבשות - זה חמור מאד. אני גם רוצה להאמין שאם תבוא למועדון רציני כמו נגיד מרינה דייברס ותרצה לעשות קורס טכני בנתונים האלה - הם לא יתנו לך לעשות זאת, שלא כמו במועדונים אחרים מסויימים (...). אבל אולי אני תמים יחסית. ואגב אוף טופיק - שלחתי אתמול מייל במקום עבודתי שהסתיים בסיסמך שלך (התמלוגים בדרך...) וכמה וכמה אנשים היו מאד רוצים לפגוש אותך לאור זאת... ובבחי"נ

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה ? תמים ? הצחקת את פאטמה

הדרישות שציינתי בהודעה הקודמת הן בדיוק הדרישות במועדון מרינה דיוורס שהוא מועדון ANDן ואני האחרון שאייחס למועדון זה חוסר רצינות או חוסר אחריות. בנוסף לכך אני משוכנע שצולל שלא יעמוד שם בדרישות הסיום בקורס זה הן מבחינת השליטה בחומר התאורטי והן בביצועיו במים לא יוסמך. ניתן לחלוק האחד על דעותיו של השני אבל קשה להתוקח על העובדות, אתה יכול לבדוק את הדרישות באתר של המועדון. ו ב ב ח י " נ

gilad_no

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון.

אני צולל 2 כוכבים. בנוסף, עברתי הכשרת נייטרוקס וקיבלתי תעודה נוספת. נניח שאני מתקדם לכיוון הצלילה הטכנית אבל אני לא עושה DM. האם יכול להיות מצב שבו אני אצטרף לצלילה עמוקה (לא צלילה טכנית) ולא יאפשרו לי לצלול מכיוון שאני רק 2 כוכבים כצולל ספורטיבי ? הבלבול שלי נובע מעצם העובדה שישנן 2 תעודות. אחת טכנית ואחת ספורטיבית שקיבלתי במקביל.

ניב ד

New member
עדיין - הגבוה קובע

תבין - טכני זה ספורטיבי. זו פשוט הרחבה של הצלילה הספורטיבית לאופקים חדשים. המושג טכני מבלבל קצת באמת אבל בעקרון לא מדובר על צלילה מקצוענית. לאור זאת, ברגע שאתה מוסמך אתה יכול בהחלט לצלול צלילות עומק. אני אגב מציע לך חד-משמעית לא להתפתות לעשות את הטכני בלי מספיק נסיון, ועדיף לך לעשות קודם דייבמסטר.

X_Diver

New member
יכול להיות שאני טועה

אבל איך שזה נראה לי שאתה מוסמך ל 3 כוכבים אתה מוסמך לבצע צלילות עם _אוויר_ ל 42 מטר, זאת אומרת לצלול בלחץ חלקי של חנקן שמעל 3.2 אטמוספרות, עד ל 42 מטר. חלק מהחומר שלומדים ומתרגלים בשלושה כוכבים זה צלילה בעומקים שבהן החנקן מתחיל להיות נרקוטי, ואיך להתמודד עם זה. אני לא יודע אם בקורס טכני מתרגלים צלילות שבהן הלחץ החלקי של החנקן מתחיל להיות נרקוטי.

eradochan

New member
עקרון הצלילה "הטכנית"...

ידידי X, כל העקרון בצלילה עם תערובות- Nitrox&Trimix, הוא הקטנת אחוז החנקן שאתה נושם מהמיכל. אי לכך- הקטנת הלחץ החלקי של החנקן. המטרה? הרחקת גבול הנרקוטיות ותוספת זמן לשעייה בקרקעית.(buttom time). ועוד דבר- אל לנו לשכוח שלכל אחד מאיתנו פיסיולוגיה שונה במקצת, ויש אנשים שנהיים נרקוטיים ב-28 מטרים, ויש שנהיים נרקוטיים ב-45. בקיצור- מה שרציתי להגיד- לא מתרגלים! אלעד

skipper

New member
התייחסות

כתשובה ל X DIVER ותיקון קטן לאלעד בקורס הטכני נושמים חנקן בלחץ חלקי גבוה יותר מקורס שלושה כוכבים. וברשותכם כמה מספרים: בקורס שלושה כוכבים - עומק 42 מטרים - תערובת 21% בחישוב פשוט: הלחץ הכללי הוא 5.2 לחץ חלקי חמצן הוא 1.1 לחץ חלקי חנקן הוא 4.1 בקורס צלילה טכנית - עומק 46 מטרים - תערובת תחתית 25% ובחישוב פשוט: הלחץ הכללי הוא 5.6 לחץ חלקי חמצן הוא 1.4 לחץ חלקי חנקן הוא 4.2 1.בקורס שלושה כוכבים אתה לא מתמחה בעומק כי אם מתנסה בו. (לא זו מטרת הקורס). 2.בקורס הטכני אתה לומד לצלול עם "אויר בטוח": מעמיק יותר עם תערובת מתאימה. 3.בדוגמא שרשמתי לעיל, בעומקי הצלילה המירביים בקורסים (וזה בשבילך X), אתה נוכח לדעת שהצולל הטכני נושם חנקן בלחץ חלקי גבוה יותר. (אבל - מי עושה תחרות בעניינים האלה????) לדעתי, אם תצטרף לצלילת עומק עם צוללי שלושה כוכבים: הם יצללו עם אויר ואתה עם "אויר בטוח" (תערובת מתאימה לעומק האתר), אתה תהייה בטוח יותר - זאת בהנחה שזמן התחתית שלך שווה לקבוצה. אני לא מדבר על יתרון צולל הטכני שיכול לבצע *צלילת דקומפרסיה (ארוכה יותר - במגבלות דרגתו) עם חניות מתאימות וחישוב כמות אויר (בין השאר). *לאחר הכשרה בלבד. בהצלחה בקורס!!!

למעלה