שאלה על צבעי שמן

infatuation

New member
שאלה על צבעי שמן

אני בד"כ מציירת כמעט ובלי מדלל, לפעמים בכלל בלי. ואני רואה בציור שחלק מהצבעים מבריקים וחלק ממש מט. אני מניחה שזה גם כי אלה צבעים זולים ולא הכי מקצועיים, השאלה אם בסיום הציור אפשר לעשות משהו שיתן ברק אחיד להכל?

roni yoffe

New member
אל תדללי את הצבע

אלא אם כן את יודעת לעבוד ב"רטוב על רטוב" ואז את צריכה כמובן להשתמש בטרפנטין דיסטילד, או בכל מקרה, מדלל שהוא צלול לחלוטין ומפירמה שאת בטוחה שלא תגרום להשחרה של הצבע. או לסדקים בציור. בטכניקה זו עדיף לצייר גוונים של אותו הצבע, כי הדילול גורם להשחרה של הצבעים, לכן עדיף לצייר למשל בגוונים של חום (אוקר, סיינה, ואומברה למשל) ואז גם אם הציור משחיר עם הזמן, כמעט לא מרגישים בהבדל. *גוונים ושקיפויות יוצרים ע"י הצבע עצמו ולא ע"י חומרים שבתכלס הורסים את המבנה הכימי של החומר. על מנת ליצור צבע חיי, ולא עכור או מט או כהה מידי, *יש לדעת לשים צבע נקי.* כלומר, כמה שפחות לערבב ולמסמס צבע על הבד/על הפלטה. כמה שפחות למרוח אותו כשהוא כבר על הבד. פשוט לשים אותו נקי, כמו שהוא יצא מהטיובה שלו - ככה לשים אותו על הבד. הגוונים נוצרים כתוצאה ממשטחי צבע נקיים מְגוּונים וסמוכים אחד לשני. הפירמה של הצבע גם כן משנה, אני למשל משתמשת בצבעי של וונזור אנד ניוטון, אבל יש לי גוון אחד של ירוק מפירמה סינית (כי לא היה בחנות בזמן שקניתי) וממש מרגישים הבדל. ווינזור ניוטון משחירים פחות אבל גם, הם לא 100 אחוז עמידים. בסיום הציור ניתן לשים לכה או כל מיני חומרים שיעשו לו פיניש מבריק וכדומה.. אבל אם הציור עצמו משחיר או מראש יצא בגוונים עכורים, אין ממש איך לשפר את זה לאחר שסיימת. (חוץ מלצייר שוב על אותו ציור)

לבנה30

New member
מה זה אומר רטוב על רטוב?

מישהי פסמה חוג לציור פרחים וכבתה שזה בשיטךת רטוב על רטוב. לא לייבש את הקודם ?

roni yoffe

New member
רטוב על רטוב

נקראת גם טכניקת אקוורל או טכניקת שטיפה. העובודה היא בצבע מאוד מדולל בטרפנטין/נפט/מים וכו - תלוי בסוג הצבע. (שמן/אקריליק/מים...) הקטע הוא לעבוד בשכבות שקופות ודלילות מאוד של צבע, בדומה מאוד לרישום. זה לא חייב להשאר רטוב כל הזמן, ממש לא. דוגמא: https://www.facebook.com/photo.php?...44657035.56189.220961477992135&type=3&theater

יוסף55555

New member
תודה רבה על התשובה ועל הציור המדהים

aharonavsha

New member
הכוונה לציור בשכבות בד"כ בצבעי מים.

כל פעם מציירים בשכבה שקופה (ע"י דילול הצבע במים) מחכים שהיא תיתיבש ואז שוב מוסיפים שכבה שקופה וכך הלאה. בשיטה הזאת אסור לצייר ביותר מידי שכבות אחרת, התוצאה יוצאת פחות יפה.לזכור שתמיד צריכים ששכבה אחת תתיבש לפני שמוסיפים שכבה נוספת. הערה חשובה! לא לעבור עם המכחול יותר מידי פעמים על אותו המקום. יש לצייר בביטחון אחרת, כל השכבות יתערבבו. והתוצאה תהיה פחות טובה.

יוסף55555

New member
תודה על התגובה.(אני כותבת מהמחשב

של בעלי שלי )לא תקין תודה ויום טוב לבנה.

aharonavsha

New member
סליחה, בצבע שמן

"רטוב על רטוב" הכוונה לציור שכבה על שכבה בלי לחכות שהצבע יתיבש. הכוונה לצבע כמעט לא מדולל. ציירתי הרבה ציורים בשיטה הזאת והיו לי תוצאות טובות. כמובן שיש צורך בידע. סליחה שפיספסטי את התשובה הקודמת

aharonavsha

New member
אם את רוצה שהצבעים

ישארו יפים גם על הבד, אני מציע לך לנסות לצייר עם שפכטל דק מיוחד לציור. תקבלי צבעים יפים ומבריקים ולא חשוב איזו פירמה. אבל השיטה הכי פשוטה היא צביעה בלקה מבריקה לאחר שהציור התיבש לחלוטין.

yoramli2

New member
לכה סינטטית מספר 8 של טמבור

בגמר העבודה ולצורך אחידות ושמירת הצבע--מעביר עם ספוג שכבה דקה

yerovama

New member
מצטרפת להמלצה על לכה סינטטית מס' 8

גם אנוכי מסיימת עמה עבודות. יוצא יופי!

kamayonatan

New member
וואו!

השרשור הזה ענה לי על כל כך הרבה שאלות!! *רץ לקנות לכה סינטטית*

iwata018

New member
רק קחו בחשבון שהלכה הזאת מעט מצהיבה !!!......

לכה שקופה לגמרי היא לכה דו רכיבית על בסיס פוליאוריטן או לחלופין לכה על בסיס מים (אקרילית) חד רכיבית .

למעלה