שאלה על פרחי באך -

renon2000

New member
שאלה על פרחי באך -

שלום , בכמה תמציות מקסימום מותר להשתמש על מנת להכין תמצית אחת ? האם ניתן להשתמש לצורך הדוגמא - ב-7 תמציות שונות ? אני יודע שההמלצה היא 5 , אבל עדיין אני פשוט מתחבר ל-7 תמציות באופן מוחלט . האם תערובת של 7 תמציות תוריד מאיכות התערובת ? תודה .

לא נראה לי שאי אפשר../images/Emo3.gif

עד כמה שידוע לי ההמלצה היא באמת להתחיל מ-5 תמציות אני לא יודע בדיוק את הסיבה כנראה ששכחתי אותה אבל אני לא חושב שיש מניעה להשתמש ב-7 תמציות. אתה צורך את התמציות ? או שאתה נותן אותן למטופל שלך ופה אתה כבר צריך לשים לב כי אולי 7 תמציות יכולות להיות לו הרבה מידי בשביל התחלה. תשאל עוד אנשים אולי יש מישהו שיזכור עוד דברים ולא נראה לי שהאיכות תרד

ההסבר פשוט למדי.

התמציות עובדות על המוח. ככל שיש יותר תמציות כך מתפזרת העבודה כלומר: תמצית שנלקחת לבד חזקה בהרבה מאותה תמצית בהרכב של 5 תמציות. אגב, בשנים אתריים זה בדיוק להפך, הם די מחזקים אחד את השני. אני מכירה מישהי שהכינה פעם לעצמה 18 תמציות (אין ספק שהיא הקטינה מאוד את האפשרות לפספס משהו
) מתי אפשר לשים יותר? באנשים רגישים מאוד - שם עדיפה עבודה מתונה יותר, וממילא הם צריכים המון הגנות. עבדתי פעם עם ריבוי תמציות ובשילוב של 3!!! תרכובות שונות שנלקחו כל תרכובת למטרתה לאורך אותו הזמן (לא יחד...) המטופלת היא אחד האנשים הרגישים ביותר שאני מכירה. אני לעולם לא מספרת למטופל מה יש בפנים. כששיניתי לה את התמציות היא הייתה אומרת, בתוך יומיים - שלושה
: הורדת לי משהו שעובד על X הוספת משהו שעובד על Y לעומתה, בתקופת לימודיי למדנו על התמצית Holly לרגע נדמה היה שהמורה מתאר את אחת מחברותי. בלי להסס לרגע, הכנתי לה בקבוק. אתם יודעים, לעבוד על המקור לבעיה... בתוך יומיים הבחורה התפתלה עם כאבי בטן. בלי לומר לי מילה היא נלחמה ולקחה עוד יומיים. בסוף נשברה והפסיקה. כששמעתי על כך, עודדתי אותה להמשיך לקחת. זו ללא ספק ריאקציה וזה חיובי מאוד. היא החלה לקחת שוב בתוך יום חזרו העוויתות בבטן. זה כמובן היה בלתי נסבל והיא הפסיקה שוב. היום, היא בטוח הייתה מקבלת מבחר תמציות שיגנו עליה ובכלל, לא בטוח שהייתי מתחילה עם תותח שכזה. לכן renon2000, משיכתך ל- 7 תמציות היא אולי עדות לרצון שלך בעבודה מתונה. מה שחשוב זה שלא תשליך את הצרכים שלך על אחרים 7 תמציות זה קצת מפוזר. ובכל זאת... אם רוב התמציות הן תמציות הגנה זה פחות נורא מאשר אוסף של תמציות עבודה. תמציות חזקות כדוגמת Holly, Chicory, Impatience, Beech, Heather רצוילהרחיקן זו מזו. מקווה שעזרתי,

נאווה שאלה לי אלייך ../images/Emo2.gif

למה צריך להרחיק את התמציות אחת מהשניה ? ואם המטופל צריך את התמציות האלו? אולי פספסתי פה משהו ואת יכולה להסביר
.

הן קשות - אין טעם להכביד על המטופל

אפשר לטפל באחד, אח"כ באחר. פעם הכנתי לעצמי שילוב של כמה כאלו... וכדובדבן הוספתי Willow כדי שלא אקטר
נדמה לי שגם Agrimony היה בחבילה - כדי שלא יהיה לי צ'אנס לברוח. זו הייתה פצצת אטום (לעולם לא אכין כזה למטופל....) יצא שלקחתי משהו כמו: פעם ביומיים שלושה וזה עדיין עבד חזק. התמציות שמניתי חזקות מאוד וקשות בדרך כלל. זהו לא איסור גורף, כי אין מניעה לעבוד איתן במשולב. זוהי רק המלצה כללית ממש כמו ההמלצה על כמות תמציות כזאת או אחרת.

Yin

New member
מה העקרון שלפיו עובד הטיפול

בפרחי באך? ומה הקשר, אם יש, להומיאופטיה? תודה, עדי

למעלה