ביחידות חייר סידירות, ישנה חלוקה לפקלים כמו שהנתי במהלך ההכשרה אז איך מלקים את הפקלים בין החיילים. אני לא מתכוון לאלונקה וכו, אלא ל מרגמה \מאג\נגב\צליפה\מטול יכול להיות שישאר חייל בלי שום פקל ויתקע עם אם 16 ארוך כל השירות?
יש כל מיני נתונים לבחירת פק"ל לחייל ... למשל חובשים חייבים להיות מקב"א 53 ומעלה למשל ... ולא יתנו לאחד שלא מוציא מקבצים טובים במטווחים להיות צלף מן הסתם ... ומן הסתם אין מספיק הקצאות לכולם אז ברור שלא לכולם יש פק"לים ויש מספיק חפ"שים בצבא .. אבל אל תדאג עד סוף מסלול תקבל מקוצר אם זה הדאגה שלך
שחייבים חובשים במג"ב למשל אז מתפשרים אין מה לעשות ... אבל בעקרון חובש חייב להיות עם קב"א לקצונה .. תקשיב הקורס בבה"ד 10 הוא 4 חודש של הרבה לימודים ומבחנים ... אתה לא יכול להרשות לעצמך לשלוח אנשים שאין להם שכל .. אלא כאלה שאתה יודע שילמדו את החומר .. וצה"ל מייחס שכל לפי קב"א מה לעשות
אני רק רוצה להגיד לך שאני גם חובשת ואני משרתת עם עוד 3 חובשים ועוד חובשת ואני חייבת להגיד שאין מצב שהחובשת שאיתי יש לה קב"ה מעל 50 והיא עדיין סיימה את הקורס. וגם החובשים הקרביים הם לא אנשים חכמים במיוחד.... אני גם לפעמים משרתת בקריה ואתה לא יודע מה שם הולך אז...