שאלה על פקלים

קמצן

New member
שאלה על פקלים

ביחידות חייר סידירות, ישנה חלוקה לפקלים כמו שהנתי במהלך ההכשרה אז איך מלקים את הפקלים בין החיילים. אני לא מתכוון לאלונקה וכו, אלא ל מרגמה \מאג\נגב\צליפה\מטול יכול להיות שישאר חייל בלי שום פקל ויתקע עם אם 16 ארוך כל השירות?

Kayben

New member
כמו שאני יודע

המפקדים מחליטים על בסיס איכות החייל כלומר ע"פ: ידע, כושר, וקריטריונים כאלה אני מניח. בהחלט יכול להשאר חייל בלי שום פק"ל - סתם חייל פשוט - חפ"ש.

דוד דב

New member
אז ככה ...

יש כל מיני נתונים לבחירת פק"ל לחייל ... למשל חובשים חייבים להיות מקב"א 53 ומעלה למשל ... ולא יתנו לאחד שלא מוציא מקבצים טובים במטווחים להיות צלף מן הסתם ... ומן הסתם אין מספיק הקצאות לכולם אז ברור שלא לכולם יש פק"לים ויש מספיק חפ"שים בצבא .. אבל אל תדאג עד סוף מסלול תקבל מקוצר אם זה הדאגה שלך

FooFighter

New member
מאיפה הוצאת את זה עם הקבא 53

לא ניראה לי שיש לי קבא 53 ויש אצלינו אנשים שאני מניאק אם יש להם קבא מעל 48

דוד דב

New member
כי שאין ברירה אין ברירה.....

שחייבים חובשים במג"ב למשל אז מתפשרים אין מה לעשות ... אבל בעקרון חובש חייב להיות עם קב"א לקצונה .. תקשיב הקורס בבה"ד 10 הוא 4 חודש של הרבה לימודים ומבחנים ... אתה לא יכול להרשות לעצמך לשלוח אנשים שאין להם שכל .. אלא כאלה שאתה יודע שילמדו את החומר .. וצה"ל מייחס שכל לפי קב"א מה לעשות

דוד דב

New member
נו באמת אל תהייה לי קטנוני ....

דבר ראשון המינימום לקצונה הוא 52 .. דבר שני כמו שמישהו עם קב"א 52 לא יכול להיות סגן אלוף .. ככה מישהו עם 52 לא יכול להיות חובש קרבי

hila19

New member
חובשים עם קב"א 52 עלק

אני רק רוצה להגיד לך שאני גם חובשת ואני משרתת עם עוד 3 חובשים ועוד חובשת ואני חייבת להגיד שאין מצב שהחובשת שאיתי יש לה קב"ה מעל 50 והיא עדיין סיימה את הקורס. וגם החובשים הקרביים הם לא אנשים חכמים במיוחד.... אני גם לפעמים משרתת בקריה ואתה לא יודע מה שם הולך אז...

למעלה