שאלה על פנימיה

vered4

New member
שאלה על פנימיה

כן או לא ולמה. (קישור לשאלה בפורום לגיל הרך.) האם טוב שהילד יחיה מחוץ לבית, או עדיף שיהיה בבית ויתחנך בבית על בסיס יום יומי. מה החשיבות של זמן "החשיפה ההורי" בחינוך הילד בגיל ההתבגרות? האם מספיק לצורך החינוך והיחסים בין ההורים והילדים להתראות פעם בתקופה מסוימת ולא על בסיס יום יומי.

thani

New member
ורד תודה, בדיוק באתי לשים את הקישור

בעצמי
חסכת לי קצת הקלדה מעייפת במקלדת הוירטואלית

vered4

New member
בבקשה, ואם לצטט אותך

"השאלה נשאלה בפורום לגיל הרך כי אני עוקבת אחריו, מאד מעריכה את הנשים שכותבות בו ומסכימה עם הרבה רעיונות שמועלים כאן בקשר לגיל הרך, ורציתי לדעת מה דעתכן על פנימיות בכל גיל. " תמצאי שהפורום הזה גם עונה על הדרישות

ילד = לחיות תחת הסינור שלי

עד ששלטונות הצאר יקחו אותו ממני. לא אתן אפילו דקה אחת קודם את האופציה שמישהו אחר ישפיע עליו, יחנך אותו או יקלקל לי את העונג. ואם הוא רוצה פנימיה?-אז מה? מ´כפת לי. אני רוצה ילד ליד סינור של אימא. הכי אגואיסטי שבעולם. וחוץ מזה אני יכולה לתת את כל הנימוקים וההסברים למה חינוך פנימייתי עונה על צרכים מסוימים ויוצר חסכים אחרים. ולמה האלמנט החברתי מוביל מעבר לשקולים אחרים ועוד. אבל בשורה התחתונה- ילד אצלי מתחת לסינור, כל עוד אני יכולה בכלל. ואח"כ אני אבנה אחוזה נוסח דאלאס וכולם יגורו אצלי בחצר האחוזה. יש בכלל אופציה אחרת?

B T1

New member
כל רפתן "טירון"...

יכול להסביר מדוע כשמפרידים עגל מהפרה, רק הרפתן יוצא נשכר.

מוווווו אתה אומר?

למרות ה"מחמאה" המפוקפקת והדימיון ל
הריני להודיע שאני לא גרה ברפת. ואצלי העגלים כבר לא יונקים (ברוך השם והציצים שלי). מצד שני- מעדיפה שאת המספוא יגרגרו לידי.

B T1

New member
מוווווו שאת שומעת....

אין זו מחמאה ולא השוואה. אקבלה בלבד. (לא צריכים להעלב) אין מדובר רק בתקופה שבה יונקים, אלא מעבר לזו. נ.ב. בעבר הרחוק התמחתי בנושא.

גליה12

New member
יש ילדים שעדיף להם לא לגדול בבית

לא צריך להתאמץ הרבה ולדעת על מה אני מדברת- אבל ילד מבית אוהב ותומך- בית נורמלי של כולנו (אני מניחה) עדיף לו לגדול אצל אבא-אמא גם כשהוא כבר נער- איפה ילמד משפחה מהי- אהבה מהי ממי יקבל דוגמא עיך מתנהגים במצבים שונים מי יטפח על כתפו כשקצת קשה - נכון חיי החברה בפנימיה הם נהדרים (לאנשים חברותיים)- ואין מי שיגער כשאתה הולך לישון מאוחר- אבל האם זה מפצה על כל מה שנאמר ליעל? דברי פליטת החינוך המשותף (כמעט פנימיה)- שלעולם לא ראתה את אבא-אמא בפיגמה- או מצחצחים שיניים ולעולם לא חוותה בריב במשפחה- או לחילופין חיבוק של אהבה- ובקיצור לא היתה לה דוגמא של דרך התנהלות משפחה אמיתית.

החינוך המשותף../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif

גם רפת, זה חינוך משותף ,לא? היות ובעוונותי הרבים, נישאתי לפליט אחד כזה. עלה פעם באחד המפגשים ,של בוגרי ה"קבוצה"- אולי להגיש תביעה יצוגית נגד הקבוץ על החינוך המשותף בעניין של "ניסויים בבני אדם". מראה כמה כעס הם אגרו נגד השיטה.

למעלה