שאלה על פלגים

Alfa156 GTA

New member
שאלה על פלגים

חברה, מה אתם אומרים על הפלגים עם השלוש ניצוצות ?? שווים משהו ? או שזה סתם גימיק, שטות ? דעתכם... נ.ב שמעתי על MX-5 שהיו לו המון בעיות כי הוא קנה את האוטו ממישהו, ואחרי המון המון זמן הסתבר שהיו שם פלגים כאלו עם 3 ניצוצות והם עשו המון בעיות, החליפו לרגיל והכל היה תקין...לידע כללי.

Turbomini

New member
ניצוץ תמיד עובר בין 2 נקודות

פלגים מרובי אלקטרודות בד"כ טובים לחסכון בלבד. כאשר אלקטרודה אחת מתלכלכת או נאכלת, הניצוץ אמור לעבור לאלקטרודה אחרת. הבעייה היא שכשאחת האלקטרודות נאכלת, המגע המרכזי בפלג בד"כ גם הוא כבר גמור, אז אין שום טעם בשתי האלקטרודות הנוספות כי הפלג יזייף בכל מקרה.

Turbomini

New member
דווקא ה- Bosch יכולים להיות בסדר...

הכל תלוי ברכב. במנועים אנגליים למשל הם לא עובדים הכי טוב, אבל במנועים גרמניים מסויימים הם מצויינים. אני חושב שהם גם מתאימים היטב למספר מצומצם של יפאניות. אבך עדיין, ברוב המקרים ה- NGK נותנים ביצועים יותר טובים.

Alfa156 GTA

New member
תשמע בכל זאת

זה ממש לא משנה איזה פלגים יש לך כי את ההבדל אתה ממש לא תרגיש (די זניח ברוב המיקרים) אבל זה כן חשוב למנוע... אחי שאלה, תוצרת מי זה NGK ?? ואיפה למצוא אותם ?

Turbomini

New member
תוצרת יפאן

הייבואן יושב איפשהו ליד תחנה מרכזית ישנה בת"א. שים לב לדרגת החום כשאתה קונה. טעות בדרגה או שתיים עושות המון הבדל בביצועי המנוע, כמו גם באורך החיים שלו (דטונציות אפשריות).

Alfa156 GTA

New member
ואיך אני יודע מה אני צריך ??

אני די מוציא מהאוטו את כל מה שהוא יכול, (כמעט...)

Turbomini

New member
תלוי בשינויים שביצעת במנוע...

אם בכלל ביצעת כאלה. אם כן - המלצה של אחרים עם מנוע דומה, או ניסוי עצמי של כמה סוגים. אם לא - בד"כ הקטלוג שלהם אמור להספיק נקודת מוצא די טובה. איזה אוטו? איזה מנוע?

למעלה