שאלה על פירמוט

dagi19

New member
שאלה על פירמוט

רציתי לדעת מה זה LOW LEVEL FORMAT - מה ההבדל בין הפירמוט הזה לבין פירמוט רגיל? כיצד אני יכול לבצע פירמוט מהסוג הנ"ל?

lizansak

New member
אנסה להסביר בקיצור

low level fornat זה ארגון מחדש, פיזי, של הסקטורים עליהם נכתב המידע, בנסיון לא לפגוע במידע שעליהם. כלומר התוכנה לוקחת סקטור, מעתיקה את תוכנו למקום אחר, מפרמטת אותו, אם מוצאת שגיאות פיזיות מסמנת את המקומות הפגומים ואז מעתיקה מחדש את המידע למקומו. בסיום העבודה המידע אמור להישמר כפי שהיה. נורטון יוטיליטיז עושה זאת לא רע רק זכור לעשות זאת ממצב dos (לא כחלון אלא לצאת מחלנות לגמרי)

AfiComp

New member
מה ??!!

Low Level Format (ציטוט מתוך ספר לימוד להסמכת A+): " אתחול ברמה נמוכה דומה מאוד לעבודת פיתוח קרקע לפני תחילת בנייה, הכוללת חלוקת השטח והכנתו לפרוייקט הבנייה. התהליך מתחיל בסקירת השטח ובהצבת עמודי סימון לדרכים, קווי מים וחשמל. אתחול ברמה נמוכה דומה, בכך שהוא מסמן בדיסק צילינדרים וסקטורים, ומגדיר את מקומם בדיסק. בכוננים ישנים שפעלו ברמת ההתקן (device level), כגון כונני ST-506 ו-ESDI, היה זה על המשתמש לבצע את האתחול ברמה הנמוכה.... ...הכוננים החדישים יותר, ברמת המערכת (system level), כגון כונני IDE וכונני SCSI, כבר אותחלו ברמה הנמוכה במפעל. לפיכך, דיסקים אלו אינם דורשים פירמוט ברמה זו, כפי שנדרש עבור חלק מסוגי דיסק ישנים יותר. ביצוע פרמוט ברמה נמוכה בכונני IDE ן-SCSI עלול לגרום להם נזק. אין זה נזק פיזי, אלא אובדן מידע שהוקלט מראש בעת האתחול ברמה הנמוכה במפעל. הכונן מכיל גם מידע כוונון (alignment), המשמש לשליטה על ראשי הקריאה/כתיבה לשם התאמה מלאה מעל המסילות. מידע כוונון זה יאבד גם הוא בעת אתחול ברמה הנמוכה. במקרה זה יהיה צורך לשלוח את הכונן אל היצרן לשחזור מידע בסיסי זה על הדיסק" בשורה התחתונה, מאד (מאד !) לא מומלץ לבצע פרמוט ברמה נמוכה, ומה שבטוח ששום מידע (!!!) לא נשמר בעת ביצוע פעולה שכזאת. תעשו קצת שעורי בית לפני שאתם כותבים דברים לא מבוססים. בברכה, AfiComp

duke4you

New member
אתה נורמלי?

low level format לא מוחק מידע קיים? יש לך טעות. לא רק שזה מוחק את המידע, זה גם עלול לגרום לנזק בילתי הפיך לדיסק הקשיח. זאת פעולה של סימון הסקטורים מחדש ומבצעים זאת לעיתים נדירות כדי להציל דיסק קשיח מרובה בסקטורים פגומים. פורמט רגיל, זה פירמוט לוגי שבו נוצרת ספריות השורש, boot sector וטבלת המחיצות. אני מקווה שהוא לא רץ לעשות low level format.

dagi19

New member
באמת, תודה על הדאגה אבל.........

יש לי סקטורים פגומים בכונן הקשיח, אומנם מעט מאוד אבל זה עדיין משהו. אתם עדיין חושבים שאני צריך להימנע מפירמוט מהסוג הזה? ובכלל- איפה אני יכול למצוא תוכנה שמבצעת LOW LEVEL FORMAT ?

lizansak

New member
לא לעשות

הנתונים שלחקתי היו מתוך ספר ישן המחשב האישי למשתמש המקצועי, בו אמנם כתוב את שכתבתי, בהתיחסות לפורמט חומרה, אבל באמת זה מתייחס לדור קודם. אז אם שני משתתפים מעודכנים אומרים שזה מסוכן - אני מניח שהם מעודכנים יותר. ומכאן - לא לגעת

למעלה