שאלה על פיינל בלרנקה

LLEM

New member
אני שחושב שהבנתי מה הבעיה

כאשר הפעלת את פונקצית NAV בטייס האוטומאטי, בעצם נתת לו הוראה לנווט ניווט אופקי בלבד (ללא שיפוע גלישה) אל משואת ה- Localizer, שבעצם נמצאת בתחילת מסלול 04, ואולי זו הסיבה שהמטוס מנווט לשם. אתה צריך להבדיל בין ניווט לפי GPS וניווט לפי עזרי ניווט קרקעיים. אם אתה רוצה לנווט לפי עזרי ניווט קרקעיים (כגון VOR או ILS), עליך להעביר את מתג ה- GPS/NAV ל- NAV ולהפעיל את הפונקציה הרצויה בטייס האוטומאטי. במקרה של גישת ILS עליך להפעיל את APP (ואני לא מבין למה כיבית אותו בהתחלה). אם אתה רוצה לנווט לפי GPS, עליך להעביר את מתג ה- GPS/NAV ל- GPS ולהפעיל את פונקצית NAV בטייס האוטומאטי. במקרה הזה לא תהיה לך אפשרות לניווט אנכי (לעקוב אחרי Gilde Slope למשל).

almogi

New member
חן ידידי (בהנחה שאתה קיים ולא מתיחה...)

מה לעשות - זה לא פשוט להטיס מטוס. לא סתם צריך להשקיע הרבה זמן (וכסף!) בשביל לקבל את הרשיון הפשוט ביותר. FS9 מנסה לסמלץ את המציאות והאמת היא שהוא לא מצליח להגיע לרמת הסיבוכיות העצומה שקימת שם. עצתי לך - קח את השיעורים בסימולטור. תלמד קודם כל לשלוט במטוס ידנית ובתנרי מזג אויר קשים. לבצע פניות, נסיקה והנמכה בלי טיס אוטומטי. אחרי זה תעבור לטיסת מכשירים ותלמד מה זה VOR, NDB ו ILS וכיצד לבצע גישות VOR. אתה דומה למישהו שמנסה לנגן את בטהובן לפני שלמד לקרוא תוים ומבקש כל הזמן שיתקנו אותו. סימולטורים זה כיף גדול והנאה רבה, אבל זה תחביב שדורש קצת והשקעה. אני, וכל מי שכותב בפורום נשמח לעזור אבל כדאי שתקדיש קצת זמן ללמוד את הדברם הבסיסיים. כאמור- השיעורים וה Help בסימולטור הם מקור מצוין, ישנם גם בתי ספר וירטואליים לתעופה (חפש בפורום הפניות אליהם) וכמובן אתה מוזמן לשלוח כאן שאלות, אבל אל תצפה שסשה יתחיל להסביר לך מה זה VOR...

RLFD

New member
עם כזאת גישה, אין לך מה לחפש בסימולטורים.

כמו שאלמוג כתב, אם אתה לא מוכן להשקיע בעצמך וללמוד איך לטוס, באמת שאין לך מה לעשות בתחום.

YHS

New member
כן, אני מוכן להסביר בקצרה מה זה VOR

זה מכשיר ניווט המבוסס על תחנה המשדרת קוונים. מקווה שעזרתי. בהצלחה בפיינל.

thecarrier

New member
קוונים

היצורים האלה שרצים עם הדגל לצידי מגרש ה
ובדר"כ מברכים אותם ומאלצים אותם להוכיח שאין להם אחות. ואו אישור השכלה ועיסוק מכובד של האימא.

YHS

New member
אח"כ ה"חבר'ה" מספרים ל"חבר'ה"

שהם עשו אחלה נחיתות ב- 747, 737 או 380 בסימולטור, כאשר כל מה שהם עשו היה להכניס כמה נתונים במחשב ואת כל השאר עשה המחשב. במקרה הטוב הם הבינו שיש שם גם מטוס.......
אני עוסק בטיסנאות. גם בתחביב הטיסנאות יש הרבה מטיסים שלא מבינים דבר וחצי דבר בעקרונות הטיסה ובתאוריה (וחבל
) ורק יודעים "להחזיק סטיקים" (ויש כאלה שעושים זאת יפה מאד) אבל לפחות הם מטיסים ולא מישהו (=משהו) אחר.

למעלה