שאלה על עיפרון צורב.

סמדר ר

New member
הצורב החשמלי שלי - אכן עם מד מעלות

מ 0 עד 1000 ואט. הצורב בעל חוט להט (יש חוט להחלפה, אך לרחר כשלוש שנים של צריבה - עדיין ישנו החוט המקורי). ניתן לכוון את החום בהתאם לסוג העץ, האפקט הנדרש בעבודה - וסתם לפי מצב הרוח...) חיפשתי - אין עליו פרטי יצרן וכו'. רכשתי אותו לפני מספר שנים דרך מישהיא שאבדו לי עיקבותיה.... מנסה למצוא היכן היא היום - ואשמח למסור לך את כל האינפורמציה. חג שמח ,

BUTTY האחת

New member
כן אבל סימה יקירתי ת"א זה סוף העולם

ימינה בשבילי חמודה ולא יודעת מתי יזדמן לי להיות שם

פפו

New member
ממש בא לי ליצחוק../images/Emo6.gif

גם אני התחלתי לאחרונה להתעניין בעיפרון צורב ויש לציין שטרם ראיתי אחד עד לשירשור הזה. קראתי את התאורים וראיתי את התמונה וחייכתי. בסך הכל מלחם חשמלי. יש מלחם חשמלי מתוצרת WELLER ויש לי כזה המלחם שומר על טמפרטורה קבועה שנקבעת על פי ראש המלחם שניתן להחלפה (בתחתית כל ראש רשומה הטמפרטורה) אם צדקתי אז מה שיש לעשות זה להכנס לחנות שמוכרת חלקי חשמל ואלקטרוניקה ולרכוש את המלחם. והמחיר פחות מ800

עפרון חשמלי זה בדיוק כמו

העט האהובה עליכם, לא?
ולי לא ממש בא לצחוק!
עפרון חשמלי נרכש על פי למידה, או מיומנות, או יכולות כספיות. עפרון חשמלי עם טרמוסטט וחוט להט יכול להתאים ל-X ולא ל- Y... לכן הפניתי את הגברת המדוברת אל האתרים המיומנים והמנוסים על מנת לקבל מושג על כל העפרונות החשמליים. עפרון חשמלי אינו מלחם.
בפירוש לא.
ואם לא נוהגים נכון בעפרון חשמלי הרכישה הכללית בגלל חוסר ידע או טיפול נכון, יכול להגיע לבסוף ל-800 שקלים...
אני משתמשת ב-2 סוגים של עפרונות חשמליים, ולכל אחד היעוד שלו.... דומני ומי שנמצא בפורום, בהחלט ראה תוצאות של העפרונות ההחשמליים המצויים בידי. האחד, ללא דימר/טרמוסטט עם ראשים מתחלפים, הכי פושט שקיים, והשיני, עם טרמוסטט וללא דרגות חום, שבהחלט עלה לי 300 שקלים, ועם חוט להט... ובשניהם, בהחלט אני שולטת בהצללה, או בגוונים של הצריבה. אולי להזכירכם? דוגמית? לזה אחראים 2 העפרונות החשמליים. כעת, תחליט הגברת השואלת אנא פניה מועדות. בהצלחה, שריתוש

להלן צילומי העפרונות החשמליים

שלי... הראשון בשם ZICO שניתן לרוכשו באייס.הום סנטר. חנויות היצירה, או חנויות אלקטרוניקה... עם ראשים מתחלפים מתכלים, ומאבדים את צורתם עם הזמן... אבל אני דבקה ביכולות שלהם עד כלות!

והעפרון השיני

יקר יותר, ובלי שום ספק = אדיר. מיובא מגרמניה, בשם EFCO עם חוט להט על גבי ראשים מתחלפים בשלושה מימדים. מחירו עד לפני כמה חודשים 300 שקלים. עם טרמוסטט וללא דרגות חום. עם שני העפרונות טונים ההצללה עשויים לחלוטין בידי, ולא בעזרת דימר.

זהו. סוד הגרעין של שריתוש

המקורית הונח על גבי הפורום... רואים את הפירמה של העפרון? אלה הם הפועלים שלי.

haha616

New member
../images/Emo6.gifעיפרון צורב

נידמה לי שאנחנו לא מדברים על אותו מכשיר. ואם הצחקתי אותך סחתיין

לא את יקירתי!../images/Emo6.gif פפו צוחק...

משום שהוא חושב שהכל פשוט ומדובר רק במלחם...
למה חשבת שאני מתכוונת אליך? את רצינית נורא, חומד.

BUTTY האחת

New member
שרתוש'לה היי מתוקה שמחה שהצטרפת

לדו שיח ואין מתאימה יותר ממך לתתת לנו כמה תשובות אני מתארת לעצמי שזה כמו שאמרת "העט האהוב " אבל בכל זאת אהוב או לא זה לא מספיק הוא צריך לבצע את העבודה הנה עם הצורב שלי אני ממש לוחצת ונלחמת כדי לצרוב נכון שמצד שני זה יתרון כשרוצים לצרוב קווים בהירים יותר אבל בכל זאת אני מרגישה שאני זקוקה לכלי יותר טוב ובעוצמה חזקה יותר (אופס זה נשמע לא טוב
)

ביוטי יקירתי... ובעצם כל מי

שמתעניין בנושא.
כלי עבודה, ככל שיהיה = חייבים להרגיש אותו קודם. כאשר רכשתי את העפרון החשמלי הראשון אחזתי אותו בידי ודמיינתי שאני כותבת איתו. לתחושת הנוחיות והשליטה במכשיר ישנה הגדרה שנקראת "הנדסת אנוש"...
בדיעבד יכולנו לצרוב עם מלחם כפי שהציע פפו ברוב טובו,
אבל רק מי שבא מתקופת סזיפוס, או מאמץ את שיטת האי=אנושיות יעבוד עם מלחם... בגדול ובכנות לנוחיות יש מחיר. וכמובן הוא נובע מהכיס. חלומי הגדול ונמרוד יעיד = זה להגיע למכשיר הכי גבוה ביכולות ובתכונות = וזה המכשיר המיובא מאירופה דווקא ולא מהמזרח.
אבל, לפני שאני ממליצה לרכוש מכשירים לצריבה על עץ, תמיד אני מפנה אנשים לאתרים ולספרות מקצועית בנושא, על מנת לקבל גושפנקא להמלצות שלי, על מנת לא לצאת בעלת עצות אחיתופל, או בהחלט כאחת שלא מבינה.
והיות ויש לי מרתון לא קטן על עצים ועל עפרונות חשמליים, אני בהחלט מרשה לעצמי להפנות אנשים לאתרים, לקרוא, להפנים = ובהחלט לאמץ את מה שנוח, טוב ומתאים לכיס. אולי נאום ארוך, אבל זה מתוך נסיון גרידא. אגב. לא מומלץ לרכוש ולהשאיר באריזה.

3תיתי

New member
תודה רבה לך שרית

ולמען האמת, לי יש מלחם זיקו, גם הוא מהום-סנטר. מאד-מאד-מאד נוח להחזקה ביד. מתיישב טוב. קשה להסביר עד שמנסים. אני משערת שכך גם הצורב.

BUTTY האחת

New member
../images/Emo20.gifאחלה תמונות שריתוש ../images/Emo24.gif

ישר שמרתי אצלי את הצילומים מחר לוקחת תרמיל ומקל ויוצאת לחפש לי אחד כזה אם בגבולות מדינתינו ואם לא

למעלה