שאלה על ספרי תורה

bamboozingly

New member
שאלה על ספרי תורה

האם יש מניעה שספר התורה בבית-הכנסת, שקוראים ממנו בעת העליה לתורה, יהיה מנוקד?

bamboozingly

New member
../images/Emo51.gif

לא חשבתי שלשינוי כלשהו בהעתקת ספר תורה יהיה השלכות כה חמורות.

תוספת ביאור ל'מאליו יובן'

כל התורה היא שמותיו של הקב"ה. טעמים הם סוג של פרשנות. יש החולקים על פרשנות הטעמים ומפרשים/ מפסקים אחרת את הפסוקים. לכן, למרות המקום המכובד שתפסו להם הטעמים בקריאת התורה, בכל זאת לא מוסיפים פרשנות לשמות ה'טהורים' של ה' כביכול

ככה,

לכל ספרי התורה מאז ועד עולם יש את אותו נוסח בדיוק. כל שינוי- הוספה או גריעה- פוסל את הספר. הנוסח האחיד הזה אינו כולל ניקוד, פיסוק או טעמים. משום כך כל תוספת של ניקוד מונעת את הקריאה בו בציבור.

אלוניס

New member
ההבדלים שקיימים מזעריים לחלוטין

אבל יש כמה נוסחים. למשל יש הבדל של כמה אותיות בין תנ"ך עדי (זה שמשביעים עליו את חיילי צה"ל) לבין תנ"ך קורן. הקישור של מאליו יובן תיאר זאת יפה. בכל מקרה - ההבדלים המזעריים האלה מספיקים למשל לכך שכל עניין דילוגי האותיות שהיה מאוד באופנה לפני 10 שנים יהיה לחלוטין לא יעיל.

אלוניס

New member
ואני הבאתי דוגמאות לכך שיש בהחלט נוסחים שונים

גם באלו שעל קלף. כי הרי מאיפה הגיעו התנ"כים עם הניקוד? הם מסתמכים על מסורות שבכל זאת עם השנים והגלויות נוצרו בהם שינויים (תורה כלולה בתנ"ך ולפני ימי הדפוס גם נביאים וכתובים היו על מגילות). חוזקה של המסורת הוא בכך שבעצם למרות העתקות מרובות לאורך אלפי שנים זה ספר שבקושי נוצרו בו שינויים. וזה היופי של העניין. לא הבנתי למה קפצת, אבל אם היה משהו פוגע בניסוח שלי אני מתנצלת. לא כתבתי ולו אות כדי חלילה לנגח. מי שמאוד מתעניין בתחום יכול לראות כיצד נראה מה שנמצא מהכתר של ארם צובא. הוצאת מאגנס הוציאה מהדורת פקסימיליה נדירה ויקרה שאפשר לבקש לראות בחנות ההוצאה ויש גם מהדורה קטנה יותר עם העימוד המיוחד לכתר וצורת האותיות היחודית.

../images/Emo39.gif

לא קפצתי
לא פגעת. הניסוח שלך היה בסדר גמור. להפך, גרמת לי למקד את דבריי.

למעלה