שאלה על ספור

IdleThought

New member
שאלה על ספור

נתקלתי לפני כמה ימים במשחק SPORE שהיה ממש נחמד אבל העלה לי שאלה שקיוויתי אולי אנשים כאן יידעו , בכל אחד מהשלבים יש את עורך הציוויליזציה שמאפשר "לעדכן" את יכולות היצור אך נראה שגם ללא התוספות יש איזשהו דימיון חזותי בין היצורים, האם זו עבודה של גרפיקאי שעיצב את המודלים כך שיהיו בניהם קווי דימיון או שהמתכנתים השתמשו באיזשהו אלגוריתם ליצירת "מוטציות" ?

somebodddy

New member
לכל אמן, או צוות של אמנים,

יש סגנון מאפיין. סופרים, ציירים, מעצבים, במאים, תמיד תוכל למצוא קוי דמיון בין היצירות של אמן מסויים. זה לא כל כך מפליא שאתה מוצא קוי דמיון בין העבודות של הגרפיקאים בSPORE.

De-Panther

New member
יש ראיון בוואינט עם גל רוט, שאמנם היה אנימטור

בצוות שפיתח את המשחק, ולא גרפיקאי, אבל זה יכול לתת לך קצת מושג http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3575524,00.html לגבי הדמיון בגרפיקה עצמה, שים לב שבסופו של דבר אתה מחבר בין מודלים קיימים. כך שכשעבדו על המודלים הקיימים, הלכו לפי קו עיצובי מסוים, אחרת זה היה שובר את הזרימה של המשחק. אבל זו רק ההנחה שלי... אני הרי לא יודע איך בדיוק הם עבדו שם.

ahillel

New member
ברור שיש אלגוריתם ../images/Emo13.gif

הרי ספור הוא רק משחק מחשב, המוטציות לא באמת נוצרות בתוך הקופסה המרובעת שמונחת ליד הרגל שלך
שים לב שבכל שלב אתה יכול לבחור איבר אחר להתפתחות. אבל מספר האיברים שניתנים להתפתחות בכל שלב אינו בלתי סופי. הוא מוגבל. לכן גם אפשרויות האלגוריתם ליצור מוטציות שונות מוגבל.

למעלה