שאלה על סכרת

red head 02

New member
שאלה על סכרת../images/Emo53.gif

לפי מה שהבנתי האינסולין מאפשר כניסת סוכר לתאי הגוף. במוח ישנו מנגנון אחר של הכנסת סוכר לתאי המוח (כי האינסולין לא עובר את ה-BBB). השאלה שלי היא מהו המנגנון הזה???? שאלה שנייה- ה-BBB זה ראשי תבות של??? תודה מראש....

יניב ריז

New member
blood brain barrier=bbb

הגלוקוז נכנס דרך מנגנון ה-(GLUT-1 (Glucose transporter isoform 1.

krid

New member
תוספת קטנה

עד מה שידוע לי, גם בשרירי השלד יש מנגנון דומה לזה, אם אני טועה תקנו...

New member
קצת סדר

לכל תאי הגוף שלנו יש מנגנון שמכניס סוכר אליהם. מנגנון זה הוא נשא לגלוקוז שמעביר את הגלוקוז מחוץ התא לתוך התא וזהו המנגנון שקיים בתאי המוח, הסוג העיקרי של נשאים שקיימים במוח הם נשאים מסוג Glut1 (השם לא כ"כ חשוב) נשאים אלו לא רגישים לאינסולין ולכן גם אם האינסולין היה עובר את ה BBB לא היה הוא משפיע על קליטת הסוכר בתאי המוח. בתאי השריר והשומן לעומת זאת, יש נשאי גלוקוז טיפה שונים שנקראים Glut4, נשאים אלו מיוחדים בכך שבעת חשיפה לאינסולין מספר הנשאים בממברנת התא (החיצונית) גדל ולכן ניתן להעביר יותר סוכר אל התאים ולכן אינסולין משפיע על תאי שריר אך לא משפיע על תאי המוח. אבירם

red head 02

New member
תודה על הסדר....אני אשמח לעוד הבהרה

1) מה הם בעצם הנשאים הללו ואיך הם פועלים? 2) איך האינסולין מגדיל את מספר נשאי ה-glut4? תודה...

New member
בשמחה

1) איך הנשאים הללו עובדים. שאלה יפה ולמרות שניתן לכתוב דפים רבים על עקרון פעולתם של הנשאים אני אנסה לסכם את זה בכמה שורות. הנשאים הלוו הם מעין מעלית שכל פעם עוברת בין שתי קומות - פנים התא וחוץ התא וניתן להכניס לתוכה רק חומר ספציפי (בדוג' שלנו גלוקוז) וכך המעלית הזו יכולה לשמש כ"גשר" בין תוך התא לפנים התא ובכך להעביר לו חומרים שהוא זקוק אליהם. הבעיה עם הנשאים היא כפולה, ראשית הנשאים יכולים להעביר רק מולקולה אחת של גלוקוז בכל פעם ולכן כשיש הרבה מולקולות של גלוקוז קצב ההעברה שלהן לא יוכל לעלות על קצב כלשהו שתלוי בכמות הנשאים. (כמו הרבה אנשים שמחכים למעלית- כולם יגיעו הביתה השאלה תוך כמה זמן). הבעיה השנייה היא שהנשאים הללו עובדים רק ע"פ מפל הריכוזים ולכן הם לא יכולים להעביר גלוקוז ממקום שיש בו קצת גלוקוז למרום שיש בו הרבה גלוקוז. 2) גם השאלה השנייה היא מצויינת וחוקרים עמלו זמן רב בשביל למצוא את התשובה אליה שהיא פשוטה למדי. האינסולין נקשר בתא לקולטן וגורם ע"י כך להרבה תהליכים - אחד מהם גורם להעברה של נשאי Glut4 ממברנות פנימיות בתא (של הרטיקולום האנדופלסמתי) אל הממברנה החיצונית וכך מסייע להעברת הגלוקוז לתוך התא. אבירם

למעלה