שאלה על סכין.

menimm

New member
שאלה על סכין.

קיבלתי מחבריי לעבודה במתנה סכין לצלילה. את הסכין אולי אתם מכירים.. מדובר בסכין קטנה עם נדן פלסטיק שעליו יש שני כפתורים שעליהם צריך ללחוץ על מנת לשחרר את הסכין מהנדן. הסכין בעלת ראש קטום, הווה אומר.. אין לה שפיץ היא בעלת ראש ריבועי שכזה.. עם הסכין הגיעו 2 רצועות גומי שאותם אני מבין (לשים על הרגל) מה שאני לא מבין.. זה שני ברגים עם ראש פלסטיק גדול שמוברגים על גב הנדן. אני מניח שהברגים הללו מאפשרים קיבוע של הנדן למקום אחר שאינו הרגל (אולי המאזן) ? אני משתמש ב וקטור 1000 בצלילותיי, היכן אני אמור להבריג את הברגים הללו ? ואם זו לא המטרה, איפה עוד אפשר לשים סכין וכיצד פרט לרגל. מני...

ביקו

New member
גם לי יש סכין קטנה...

שמוצמדת לווקטור 1000. הצמדתי אותה מתחת ליציאה של רצועות המאזן בצד ימין(יש מאין רווח קטן בחיבור של הרצועה למאזן). בצורה הזאת נדן הפלסטיק נמצא בתוך הרווח והסכין נשלפת בנוחות. הנדן מוצמד ע"י אזיקונים המוחדרים לשני חורים קטנים שיש בו. אני מקווה שההסבר הקלוש מובן. אצרף תמונה במידה ולא

menimm

New member
לפני שאתה מצלם ...

האם מדובר על הרצועה הרחבה, זו עם הסקוטש עליה ?

ביקו

New member
כדי לפשט דברים...

שים לב להצמדה עם האזיקונים. זה פשוט מאד

ביקו

New member
סכין של SEA QUEST

אבל אני מאמין שכל סכין בעל נדן בינוני\קטן יתאים. יתרונות: אין אפשרות לשכוח לרדת עם הסכין הסכין בהישג יד לשליפה מהירה ונוחה. חיסרון: יעילות מוגבלת נגד כרישים גדולים

הולנדי

New member
אני גם התקנתי את הסכיו כמו שביקו

תיאר, רק שלאחר ניסוי וטעיה העברתי את הסכין מהכתפיה הימנית לשמאלית, מצאתי כי לאדם ימיני הרבה יותר קל למשוך את הסכין מצד שמאל. בנוסף חיברתי לחור שנמצא בנדן הסכין חוט מאבטח באורך של כ 60 ס"מ , אשר מחובר במקום שאילו מחוברים האזיקונים, אני מוצא סידור זה נוח ביותר.

menimm

New member
אצלי בכיס הכתף הימני נמצא האוקטופוס

אני אנסה את הכיס השמאלי, אני מקווה שזה לא יפריע לנוחות.

פליפר.

New member
אני חושב

שזה התקן לחיבור של הנדן לצינור האינפלייטור (אם זאת אכן הסכין שאני חושב שהתכוונת אליה).

menimm

New member
לא ברור לי איך לצינור האינפלייטור..

הברגים הללו אמורים להתברג על מה.. ?

קותי

New member
פליפר מדבר על REMORA

ואני מניח שהסכין שלך היא לא מהסוג הזה מכיוון שאמרת שהיא באה עם שתי רצועות גומי (הרמורה באה עם שני חיבורים אפשריים: לאינפלייטור ולכיס של המאזן).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
קודחים שני חורים בצינור הלחץ הגבוה

סתאאאאאאאאאם חלק מהסכינים שמיועדים לחיבור לאינפליטור באות עם מתאם (מעין שלה ארוכה מפלסטיק) שאליו מתחברים הברגים. אפשרות נוספת ונפוצה יותר היא לחבר את הנדן של הסכין עם אזיקונים לצינור הלחץ הגבוה או לצינור השרשורי של האינפליטור. דוגמה בקובץ המצורף. ו ב ב ח י " נ

אילוניק

New member
מאזן עם סכין על האינפלטור

ראית אחי זה מאזן של איש עשיר לא סתם הוא שייך אילוניק היפה I.H.B

קותי

New member
שני ברגים עם ראש פלסטיק גדול

על גב הנדן מאפשרים לך לחבר את הנדן למאזן. במאזן ישנם איזורים המתנפחים כאשר מנפחים אותו. חס וחלילה מלהבריג את הברגים שם מכיון שברור לך שהדבר יגרום לחור ולדליפת אויר. אבל במאזן ישנם גם חלקים שאינם מתנפחים כמו כיסוי הכיס (בחלק מהמאזנים) או חלק מרצועת הכתף (בחלק אחר מהמאזנים) ואליהם אפשר להצמיד את הנדן. כדי לראות איפה אתה מעדיף להצמיד את הנדן, לבש את המאזן, החזק את הסכין במקום שקל לך להגיע אליו בכל תנוחה (החלק הקדמי של הכתף, המותן וכד´) בצורה שבה יהיה לך קל לשלוף אותו, ובדוק האם יש שם איזור שאינו מתנפח. לאיזור הזה אתה יכול להצמיד את הסכין, לאחר שבדקת שהוא לא יפריע שם בתנועה. אם אין לך חוש טכני טוב, עשה זאת בעזרת חבר עם חוש טכני טוב כדי לא לפגוע במאזן.

menimm

New member
אני לא מרגיש נוח

עם לחורר את המאזן שלי. חשבתי שאולי זו האופציה, אבל רק בשקט בשקט.. אגב, בוקטור 1000 באיזור רצועות הכתפיים יש את טבעות ה- D מפלדה שלו. אזיקונים מצטיירים בעיניי כפתרון הרבה יותר ידידותי למאזן ופחות סופני.

decompresion

New member
בכיס וזהו

כל חיי כצולל הסכין בכיס. והשתמשתי אולי 15 פעם בסכין. חשוב מאד לשים גריז סיליקון על הלהב שלה יחליד יותר מידי. שאלות? תענות? מענות?

menimm

New member
אני שם בכיס בדרך כלל דברים

כמו לוח כתיבה, ומצלמה. וגם ככה הכיס הזה הוא לא הדבר הכי נוח בעולם, מפני שעם כל הציוד עליי.. קשה לפתוח את הרוכסן עד הסוף ולסגרו לדוגמא. ואני חושש שאם אני אוציא משהו מהכיס, תיפול משם הסכין.

אילוניק

New member
סתם מחשבה

מצלמה לדעתי חייבת להיות מוצמדת ליד או למאזן עם פטנט חיבור מהיר לפעמים יש אובייקט לצילום בתנועה שגם כך קשה לצלם אבל עם קצת מהירות ומיומנות אפשר לצלם במקרה שלך עד שתפתח את הכיס תוציא מצלמה וכו וכו לא נישאר מה לצלם ולגבי הסלייט חייב להיות שליף לכתיבה מהירה לפעמים צריך אותו להודעת חירום ועד שמוצאים וסוגרים כיס שהמצלמה לא תיפול כבר אין צורך בסלייט אבל כל אחד והנוחות שלו ודרך המחשבה על הדברים אילוניק היפה I.H.B

בובי

New member
אם יש לך חוט שקשור על המצלמה

אז מחברים זאת בעזרת קליפס מתאים למאזן על אחד הטבעות זה לפחות מה שאני עושה עם המצלמה שלי

למעלה