שאלה על סירים/מחבתות

shir26

New member
שאלה על סירים/מחבתות

בתקופה האחרונה איפה שאני לא מסתכלת (פרט אולי בראי....
) אני נתקלת בהודעה מיוחצנת היטב המשבחת ומהללת את סירי "שף גורמה" האיטלקיים. במסגרת היחצון כתוב : "...סירי ´שף גורמה´ העשויים אלומיניום עבה, מצופים בפורצלן רב שכבתי..." אלומיניום
האמנם?! הלא רק בשנים האחרונות נכתב ונאמר ללא הרף שאלומיניום הינו מסוכן בבישול ושבזמו בישול באלומיניום משתחררים חלקיקים אשר מזוהים כחומר הגורם למחלת הפרקינסון. אז מה? גורמה? או עבודה בעיניים? ואם כבר מחבת רציני (יצוק) אז ממה הוא אמור להיות עשוי? sorry על אוסף השאלות, ביי שיר
 

yaron1

New member
שימי לב שכתוב אלומיניום מצופה

מה שקורה הוא שאלומיניום הוא מוליך חום מעולה אבל מה לעשות הוא בעייתי בבישול מזון בעיקר חומצי וגורם לכל החולרות האלו שכתבת. מה שעושים בדרך כלל בתחתיות של סירים מנרוסטה לדוגמא ששמים את השכבה החיצונית אלומיניום אבל את השכבה שנוגעת במזון נרוסטה, אמנם מפסידים חלק ממוליכות החום של האלומיניום אבל זה יותר טוב מנרוסטה לבד. מה שנראה לי עם הסירים שהזכרת שגופם הוא אלומיניום אבל החלק שנוגע במזון הוא אמייל או פורצלן וכך המגע עם המזון הוא של הפורצלן ומוליכות החום משתפרת בגלל האלומיניום. מה שרק עלול להיות חיסרון שפורצלן לא כל כך עמיד בדפיקות ולפעמים מקבל פיצוצים.
 

yaron1

New member
לגבי המחבת

בד"כ עשוי מברזל עם ציפוי כל שהוא למניעת החלדה ובכל מקרה מומלץ לאחר כל שימוש לנגב היטב ולמרוח שכבה דקה של שמן בישול, אגב לי יש ווק מברזל יצוק וזה מה שאני עושה.
 

פריזB

New member
נחושת?!

זה מה שכל הספרים המסורתיים אומרים. נחושת נחושת ועוד נחושת. (הבעיה היא - לכי תמצאי נחושת כיום...)
 

בילבי.

New member
אין שום בעיה למצוא נחושת! הבעיה היא

שזה עולה הון! תמצא אותן בחנויות היקרות.... בערב החג היינו במסעדת מול ים, הם הגישו את המנה של אבא שלי בתוך מחבת כזו מנחושת! מהממת! רואים גם שהיא יקרה.
 

keren1

New member
ניחא היתה יקרה והיתה נשארת

לכל החיים. אבל גם צריך למרק ולנקות ולנקות וגם אין אחריות לכל החיים.
 

בילבי.

New member
ואם כבר ... אז ללורד על הדרך:מול ים

"מול ים" בנמל ת"א - צמוד לאוקטופוס מסעדה יפה, מעוצבת פשוט ונקי (לא רואים מה הולך ליפול עליך בסוף הערב
) האוכל טעים (יש מנות ש"התחכמו" מדי לטעמי) אבל בסך הכל מאוד נהניתי מנה ראשונה: סלט שריפמס על מצע של חציל בלדי, עגבניה ממולאת בדבש+משהו חריף והמון קישואים (זוקיני כמובן) חתוכים דק (ברינואז) היה מעולה! מנה עיקרית: זנבות לובסטרים עם כבד אווז וניוקי - אחלה. אמא שלי אכלה מרק סרטנים מוקצף עם שרימפס (טעמתי והיה נחמד) ודג ג´ון דורי (יבוא מניו זילנד) נחמד, מוזר ושונה! (הויניגרט תפוזים שהוגש עם הדג היה מעולה!) וקינוח: צלחות של פוטיפורים מהממים!!!! וטעימים!!!! היו שווים את כל הארוחה!!! המחיר הוא הנקודה החלשה יקר יקר יקר (1500 ל-5 סועדים, כולל שרות) השרות דרך אגב מעולה! שורה תחתונה- לארועים מיוחדים בלבד! (או לבעלי ממון
)
 
למעלה