שאלה על סטרואידים

גוזלית3

New member
שאלה על סטרואידים

הקטנה שלי משתעלת בת שנה וחצי היינו אצל הרופאה שאמרה שברוך השם הריאות בסדר אבל בשביל להקל על השיעול נתנה כדור שממיסים במים (סטרואידים) חמותי אמרה בפירוש שלדעתה זה קשור לריאות ולא לשיעול מה דעתכם? מישהי הייתה במצב כזה ונתנה כדור כזה?

yaelyb

New member
כן...וזה נורא!

עם זה בכדי להקל על השיעול יש דרכים אחרות, סטרואידים נועדו לבצקות שנוצרות בתעלות המובילות לריאות. הכדור בפירוש עוזר ומקל אבל אל תתפלאי אם הילדה תתחיל לרוץ להשתולל ואף לתת מכות אילו כדורים נוראיים אם כבר עדיף להקל ע"י משאף בודיקורט(פחות מרוכז ויותר עדין מהכדור) ולא ישר לדחוף את הכדור, זאת מנקודת הנחה שהיא טענה שזה להקלה. את יכולה למרוח עליה עראק או לתת סירופ נגד שיעול (יש מלא טבעיים). לי נראה שהיא נתנה לשם טיפול מונע אבל שוב עדיף משאף ולא כדור. עוד עזרה טבעית נגד שיעול זה לקחת חצי בצל לחתוך לקוביות גסות מעל לשפוך דבש ולתת לזה לעמוד לפחות שעתיים את תראי שיווצר לך מיץ, תני כף אחת כל שעתיים וההקלה תגיע כבר למחרת . הכי חשוב רק בריאות

כן וחוויה שונה לגמרי מאשר התגובה שמעלי.

רופא הילדים שאנו הולכים אליו הוא מומחה ריאות לילדים בתל השומר. לגדולה שלי היו התקפות של שיעול שהיא בקושי ישנה בלילות. עשינו אינהלציות ושום דבר לא עזר ואז קיבלנו כדורים כאלה. אני כמובן שמעתי סטרואידים ונעמדתי על הרגליים האחוריות - אמרתי שאני לא מוכנה לתת לה בשום פנים ואופן. ואז הוסבר לי שעדיף לתת לה את המנה הקטנה הזו כי זה יגרום לה פחות נזק מאשר שיעול מתמשך שכזה שייקח לו חודשיים לעבור. כמו כן, הבעייה עם סטרואידים היא שהם בדרך כלל תרופות למחלות כרוניות ולכן יש להם השפעה מצטברת על הגוף והגוף לא מצליח להתאושש מהם. הבעיות האלו לא קיימות כלל כאשר מדובר בטיפול חד פעמי ולא באופן קבוע. אני השתכנעתי ונתתי.

בדיוק אותו הדבר../images/Emo45.gif

ואצלינו גם לא נרשמו תופעות לוואי, להיפך, הוא סופסוף הצליח לישון אחרי כמה ימים בהם השתעל נון-סטופ בלילה וזה היה כל כך משחרר לראות אותו ישן את שנת הישרים שלו, סחוט כולו...

אילתית 2

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת אלייך, כך היה גם אצלנו

(אם הכוונה לכדור - בטנזול) הקטנציק סבל מאוד מהשיעול, עשה המוןןןן אנלציות שלא עזרו קיבל את הטיפול במשך 3-4 ימים (לא זוכרת בדיוק, אבל ממש ימים ספורים) והיה שיפור מעולה! בלי שום תופעות לוואי

leezi

New member
גם אני!

אני קוראת לבטנזול תרופת הפלא, כשאנהלציות לא עוזרות אני נותנת לה בלילה לפני השינה מינון יורד לפי המלצת הרופא שלה (פרופסור מנהל מחלקה, מומחה לריאות) וזה הדבר היחיד שעוזר. ממליצה מאוד לא לענות את הילד לחינם- הרי זה לכמה ימים ולא טיפול קבוע.

טאקית24

New member
אני מעדיפה

לעשות אינהלציה עם בודיקורט , ונטולין ומי מלח, אצלנו הוא סובל מברונכיט שבוע בחודש בממוצע, לפעמים נותנת לו ממש מעט סירופ מוקוליט וזה מרגיע לו את השיעול בלילה.

אני נתתי את הכדור הזה במשך 4 ימים

לבני היה שיעול נוראי ובעקבותיו בין היתר הינו מאושפזים שהוא היה בן 8-9 חודשים (לא זוכרת בדיוק). נתנו לו את הכדור הזה כחלק מהטיפול התרופתי והוא ממש אבל ממש עזר לו להיפטר מהשיעול הזה, ולא נרשמו שום תופעות לוואי כאלו או אחרות..

POOH*

New member
גם אנחנו נתנו...

היינו מאושפזים עם התקף אסתמה די קשה והכדור היה חלק מהטיפול. אח"כ הוא קיבל אותו עוד כמה ימים בבית להשלמת הטיפול וזהו. בהתקף הבא כבר זיהינו בזמן והסתפקנו באינהלציות עם ונטולין ומי מלח. השאלה למה הכדור? היא חושדת בבעיות נשימה? כי נשמע לי מוזר שהיא נתנה סטרואידים להקלה על שיעול. POOH

Ani15

New member
כן, במשך שנים (לא רצוף)

מדובר בסטרידור, שזה בצקת (נפיחות של רקמות פנימיות והצטברות נוזלים) של קנה הנשימה. השיעול נשמע כמו נביחה של כלב ים ומתגבר בעיקר בלילה. זה בעיקר לא נעים, רק במקרים קיצוניים מאוד זה מסוכן (יכול לסתום את קנה הנשימה) - נדיר מאוד. סטרידור היא לפעמים נטיה מתמשכת, קצת כמו אסטמה, וזה עובר כשהילד גדל (כלומר, הבצקת עוד שם לפעמים אבל קנה הנשימה גדל ונהיה רחב יותר ואז הוא לא משתעל ולא סובל מזה). הכדור עוזר בהחלט, ואינו מסוכן כשמדובר במינון נמוך (כדורים בודדים לזמן מוגבל ביותר, אנחנו נתנו 1-2 כדורים בכל התקף, כלומר 3-4 פעמים בשנה, וזה הספיק). אינהלציות של סטרואידים הן באמת חשיפה למינון הרבה יותר נמוך, אבל לרוב הילדים הן לא עוזרות (לבן שלי זה ממש לא הזיז). סטרואידים נותנים בכל מקרה של בצקת פנימית, ולכן חמותך אולי מכירה את זה מאסתמה (שבה לפעמים יש בצקת בריאות), זה לא מחויב המציאות שזה מה שיש לבת שלך.

Ani15

New member
דרך אגב

לעיתים נדירות באמת הכדור גורם לעצבנות, כמו שתואר מעלי. במקרים כאלה אפשר לבקש את התרופה בסירופ.

קרטמן1

New member
בדיוק היום התחלנו

ולא בפעם הראשונה. בני סובל מאסטמה והייתה תקופה שקטה, הוא יודע לעשות התקפים רציניים מאוד. היום היינו אצל הרופאה אחר הצהריים והיא ישר אמרה סטרואידים ואני ישר עשיתי פרצוף חמוץ. אבל זה מוציא אותו מזה הרבה יותר מהר ומה גם שאצלנו אין את התופעות שכולם מדברים עליהם. הוא קיבל שלש כדורים בשעה שש המשיך להנהג כרגיל ועכשיו נכנס לישון כמידי יום. תרגישו טוב

למעלה